Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak szerintem kegyetlen ez a...

Csak szerintem kegyetlen ez a beszoktatási módszer? Ti hogyan szoktattátok be a gyermeket az oviba?

Figyelt kérdés
Fiam 3 éves lesz júliusban, így kezdődik szeptembertől az ovi. Megkérdeztem az óvónőt, hogy hogyan történik a beszoktatás. Elmondta, hogy szeptember 1-jén ha akarom, délben hazavihetem, de 2-3 nap múlva már ott is kell aludnia. Tehát reggel csak beadom és kész. Ez nem okoz neki törést a lelkében? Eleve nagyon anyás, bár a gyerekekkel jól érzi magát, de a felnőttekkel nem szokott beszélgetni, elég elutasító. Férjem szerint jó ez így, ne neveljek belőle 'anyám asszony katonáját'.
2016. ápr. 4. 12:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is így volt, két lányomnak két különböző oviban. De mindkét helyen nyáron, mikor kevés a gyerek és főleg az udvaron vannak, be lehetett menni akármennyiszer ismerkedni. Be is mentünk többször is, hogy ne legyen teljesen új a környezet szeptemberben.

Egyébként úgy gondolom, egy nagyon anyás, nehezen barátkozó gyereknek szinte mindegy, így is úgy is nehéz, mikor egész nap ott van anya nélkül. Akkor is, ha az első héten van ez, akkor is ha csak a harmadikon.

2016. ápr. 4. 12:57
 2/15 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudom, hogy ez milyen óvoda, de eleve nem kötelező a gyereknek ott aludni, ha te pl. nem akarod, nagyon sok gyereket ebéd után hazavisznek az oviból, emiatt lehet, hogy inkább egy másik ovit keresnék.
2016. ápr. 4. 12:57
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
En is ezt akartam írni,hogy ilyen nincs ,hogy kotelezo benn aludni szerintem.. Lányom kozepsos es meg mindig nem alszik ott...torvenyileg 4 orat "kell" oviban lenni
2016. ápr. 4. 13:30
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A fiam két oviba járt, az elsőben úgy nézett ki, hogy első nap bent voltam vele, a másodikban elhoztam délben, a harmadikon már ott aludt. Sírt egy hónapig, de szerintem nem létezett az a beszoktatási módszer, amivel ne sírt volna, nagyon anyás volt. Utána megszerette. A másik oviban semmi beszoktatás nem volt neki, a többieknek is csak annyi, hogy pár napig délben elhozták őket.

A kislányomat bezzeg több mint egy hétig kellett szoktatni, hiába járt korábban bölcsibe, már a hajunkat téptük mindketten, ő is maradt volna, nekem is lett volna jobb dolgom, mint a folyosón szobrozni, de nem engedtek a szabályzattól eltérni. Ilyen is van.

Barátnőm fia nagycsoportban, tehát 5 évesen új oviba került, őt is egy hétig szoktatták, és ő sem gondolta, hogy erre szükség lett volna.

Na, de a lényeg. :) Nem hiszem, hogy lelki törést okozna neki, a legtöbb oviban úgy megy, ahogy nálatok, nincs kapacitás egyszerre 30 kisgyereket fokozatosan beszoktatni. Esetleg hozd el pár hétig ebéd után, azt nem tilthatják meg.

2016. ápr. 4. 13:31
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így zajlott,bár én délben elhoztam,tehát ott alvásról szó sem volt.
2016. ápr. 4. 13:48
 6/15 anonim ***** válasza:
17%

Örülnék ha nálunk is így működne az oviban. Én épp azon harcolok az óvónőkkel, hogy ne kelljen 2 hétig beszoktatnom a fiamat és had aludjon ott 1 hét után.

Igaz, itthon vagyok a 1.5 éves kislányommal de vállaltam munkát, így én ragaszkodom ahhoz hogy a nagy az oviban aludjon, szerintem jobb is ha már most megszokja hogy ott alszik.

Én azt hittem, hogy kb 3-4 nap az egész, az fiam amúgy sem egy anyás gyerek, erre meg ha az ovin múlna 2-3 hétig is beszoktatni járnánk... Engem ez bosszant inkább.

2016. ápr. 4. 14:08
 7/15 anonim ***** válasza:
60%
6 Az óvónők szemében te egy nagyon rossz anya vagy, hiszen csak azt látják, hogy otthon ülsz a másik gyerekeddel, a nagyot pedig amilyen gyorsan csak lehet lepasszolod, nem azt mondom, hogy az óvónéniknek kell megfelelni, de a gyerekre is kell gondolni, hogy neki milyen és neki mi jön le ebből, egyébként értelek, hogy dolgozol, stb., de a gyerekednek ez egy új szitu, hozzá kell szoknia. Évekig dolgoztam oviban a hozzád hasonló anyáknál az első mondat egy oviban az, hogy "mégis minek szülte a másodikat", nem biztos, hogy jó ha ebbe a sorba állsz be. Bár sokszor sajnálják az ilyen gyerekeket és ezért extra törődést kapnak.
2016. ápr. 4. 14:30
 8/15 anonim ***** válasza:

Fiam most kezdett februárban.

Hétfőn: délig ott ültem a teremben, aztán hazamentünk.

Kedd: kb 1,5 óra után fél órára elmentem kicsit, amdj vissza , ott voltunk még 2 órát és hazamentünk.

Szerda: negyed óra után ott hagytam.

Semmiféle lelki törést nem szenvedett, szeret oviba járni. Férjednek igaza van.

2016. ápr. 4. 14:59
 9/15 anonim ***** válasza:
34%

szerintem a 6-os nem lepasszolja.KÖTELEZŐ az óvóda.

Ha meg valaki nem akarja vinni,azért húzgálják meg.

A kedves óvónők a munkájukkal foglalkozzanak,nem tartozik a kompetenciájukba azt eldönteni,hogy ki mikor meg meddig járjon oviba.

2016. ápr. 4. 15:22
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

én gondozónőként azt gondolom, hogy ez nem kegyetlen módszer, főleg egy értelmes 3 évessel, akivel már meg lehet beszélni :)

az, ha anyuka bent ül vele 2 hetet és ezt megszokja a gyerek, azt hiszi, hogy játszótér, anya ott van velem, majd elmegy anya, mert vége a beszoktatásnak, az sokkal kegyetlenebb, még a kicsiknél sem engedek, ennyit, max 3 napot, pont azért, mert tapasztalatom szerint sokkal zökkenőmentesebb ez :)

egyébként saját gyerek is így szokott be, eszméletlen jó élmény volt neki már az első nap is :) bár hozzáteszem, az óvónő(k) személye rengeteget számít :)

2016. ápr. 4. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!