Szóljak az óvónéninek vagy nem?
Figyelt kérdés
Ma mentem a kislányomért az óvodába és már ügyeletben volt. Több csoportból voltak összevonva. A kislányomat látom hogy a felső ruháján ott díszeleg az ebéd maradványai. Nagyon csúnyán néztek ki a ruháján a pörkölt maradványok. Nem tudom eldönteni hogy most én turbózom fel. 3 éves 1 hónapja kezdtük az ovit.Volt csereruhája a zsákjába.2016. jan. 27. 17:40
11/18 anonim válasza:
Lányom is leszokta enni magát még néha pedig 5 éves És még ilyen miatt nem szoltam soha .
12/18 A kérdező kommentje:
Nem az a problémám hogy leette magát. Hanem úgy nézett ki mint egy kismalac.
2016. jan. 27. 20:18
13/18 A kérdező kommentje:
Lehet 10-es igazad van. Ha utána nyakig vizes lenne akkor nem lenne csereruha. Köszönöm a válaszokat.
2016. jan. 27. 20:19
14/18 anonim válasza:
Mi szeptemberben kezdtük az ovit, bizony volt olyan nap hogy úgy hoztam el a fiamat mint akit konkrétan lehánytak.. :D De nem idegeskedtem rajta, hazafelé ráadtam a váltó ruhát, másnap bevittem egy újat. Ha neked van kapacitásod arra hogy 3 garnitúra ruhát tarts az oviban, akkor beszéld meg a gyermekkel hogyha zavarja, öltözzön át vagy kérjen meg valakit. Az óvónő magától nem fogja. Erre ez az egy megoldás van. De hidd el, lesz rosszabb is minthogy leeszi magát.. :D Otthon pedig gyakoroltasd vele az egyedül evést, hamar belerázódnak. :) 1 hónap se, és tiszta marad a ruhája ebéd után is.
15/18 anonim válasza:
Nem szólnék emiatt, mert nincs jelentősége. A gyereket viszont megtanítanám (tudom, háromévesen ez még nem mindig megy, sőt később sem feltétlenül), hogy ha piszkos vagy vizes lesz a ruhája, öltözzön át.
16/18 A kérdező kommentje:
3 évesen szerintem nem fog magától szólni az óvónőnek hogy legyen szíves kiengedni átöltözni. Nem szólok meggyőztetek. Férjem reggel finoman megemlítette ő dolga.
2016. jan. 28. 12:49
17/18 anonim válasza:
Nem szólnék ezért. Már napcsoportos a lánykám, és szépen eszik, de nem várom el az óvónéniktől/dadustól, hogy a ruhákat cserélgessék 20-25 gyereken. Ha leveses lett, vagy leitta, az mindig le lett cserélve és az elég, a leevett ruháját meg kimossa a gép és úgyis minden nap tiszta ruhát kap.
18/18 1112 válasza:
köttess fel partedlit a lánykával. Ilyen előkét, többféle is van, van olyan is, ami nem szívja be a kaját, -olyasmi anyagból, mint a fürdőkádba a gumialátét, vagy nem is emlékszem már, valójában régen használtam, és amúgy nem is tudom, hogy gyártják-e még,de talán- és alul meg van hajlítva, hogy ha pl leves van, akkor abba folyjon bele, és akkor megtartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!