Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szóljak az óvónéninek vagy nem?

Szóljak az óvónéninek vagy nem?

Figyelt kérdés
Ma mentem a kislányomért az óvodába és már ügyeletben volt. Több csoportból voltak összevonva. A kislányomat látom hogy a felső ruháján ott díszeleg az ebéd maradványai. Nagyon csúnyán néztek ki a ruháján a pörkölt maradványok. Nem tudom eldönteni hogy most én turbózom fel. 3 éves 1 hónapja kezdtük az ovit.Volt csereruhája a zsákjába.
2016. jan. 27. 17:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%

Fölösleges szólni. Úgy sem fognak vele csinálni semmit. Amíg nincs hordhatatlan állapotban a ruha (pl. totál vizes), addig nem fogják átcseréltetni vele.

A nyakába sem fognak kötni semmit.

Ezért nem "kell" a szép ruhákban oviba vinni. Ha nem ebédmaradékos lesz, akkor saras, füves, festékes stb.

2016. jan. 27. 17:43
 2/18 A kérdező kommentje:
Átlagos ruhában volt, nem szép ruhában. A többiek normálisan néztek ki egyiknek sem volt olyan a ruhája. Akkor minek van a csereruha?
2016. jan. 27. 17:45
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom ez ilyen hagyomány :/ Ugyanez volt nálunk mindíg,én szóltam,de mivel 4 ovónénink volt,3 hónap volt mire tiszta ruhában hoztam haza,de rá 1 hónapra újra kezdődött. Ez volt 1-2 évesen. Utána már szépen evett,azóta tiszta festék,filctoll,sáros... Már nem szólok. Meguntam.
2016. jan. 27. 17:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

A csereruha nem azért van, hogy minden ételpöttynél átöltöztessék.

Mint írtam, akkor cserélnek, ha tényleg muszáj. Nyakig sáros, átázott stb stb.

A többi gyerek lehet nem ette le magát. Amúgy sajnos jobb, ha hozzászoksz és beszerzel egy raklapnyi folttisztítót. Lesz még rosszabb is.

2016. jan. 27. 17:48
 5/18 anonim ***** válasza:
93%

"A többiek normálisan néztek ki egyiknek sem volt olyan a ruhája."

Akkor a többi ygerek tud rendesen enni, a tied meg nem - ideje lenne megtanítani neki!

"Akkor minek van a csereruha?"

Ha pl. leöntötte magát az itallal, esetleg a fürdöben összespriccelte magát, bepisilt - akkor adnak rá máikat, hogy ne vizes/nedves öltözetben legyen egész nap.

2016. jan. 27. 17:54
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
A csereruha nem arra van, ha leeszi magát. Az arra van, ha összevizezi magát, összepisili-kakilja magát. Nem fognak minden gyereket átöltöztetni aki leeszi magát ebédnél.
2016. jan. 27. 17:55
 7/18 A kérdező kommentje:
Egy-két pöttyért nem is szólnék. 3 évesen nem kötelező még kötelező foltmentesen enni. Elég nagy foltok voltak rajta.
2016. jan. 27. 17:58
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
15gyerekre van kb 1 óvónő. Szólhatsz de akkor sem lesz változás. Ha személyes figyelmet akarsz, nem államiba kell vinni.
2016. jan. 27. 18:29
 9/18 A kérdező kommentje:
Értem. Hát köszönöm a válaszokat. Én is pedagógus vagyok alsóban csak nálam 31-en vannak, de egyiket sem hagynám így.
2016. jan. 27. 18:35
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ha ráadják a csereruhát az étel miatt, és mondjuk negyed óra múlva a mosdóban nyakig locsolja magát, te leszel felháborodva, ha a vizesbe hagyják...

Én is pedagógus vagyok, de egy ételmaradékos felsőért nem cseréltetek ruhát a gyerekkel. Mennyire gáz, ugye? :)

Ha nagyon sáros, vizes, vagy magára borította az üdítőt, na akkor igen, bár azt is tegyük hozzá, hogy egyszerűbb dolgunk van, hisz lényegesen önállóbbak az iskolások, mint az óvodások.

2016. jan. 27. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!