Szóljak az óvónéninek vagy nem?
Fölösleges szólni. Úgy sem fognak vele csinálni semmit. Amíg nincs hordhatatlan állapotban a ruha (pl. totál vizes), addig nem fogják átcseréltetni vele.
A nyakába sem fognak kötni semmit.
Ezért nem "kell" a szép ruhákban oviba vinni. Ha nem ebédmaradékos lesz, akkor saras, füves, festékes stb.
A csereruha nem azért van, hogy minden ételpöttynél átöltöztessék.
Mint írtam, akkor cserélnek, ha tényleg muszáj. Nyakig sáros, átázott stb stb.
A többi gyerek lehet nem ette le magát. Amúgy sajnos jobb, ha hozzászoksz és beszerzel egy raklapnyi folttisztítót. Lesz még rosszabb is.
"A többiek normálisan néztek ki egyiknek sem volt olyan a ruhája."
Akkor a többi ygerek tud rendesen enni, a tied meg nem - ideje lenne megtanítani neki!
"Akkor minek van a csereruha?"
Ha pl. leöntötte magát az itallal, esetleg a fürdöben összespriccelte magát, bepisilt - akkor adnak rá máikat, hogy ne vizes/nedves öltözetben legyen egész nap.
Az a baj, hogy ha ráadják a csereruhát az étel miatt, és mondjuk negyed óra múlva a mosdóban nyakig locsolja magát, te leszel felháborodva, ha a vizesbe hagyják...
Én is pedagógus vagyok, de egy ételmaradékos felsőért nem cseréltetek ruhát a gyerekkel. Mennyire gáz, ugye? :)
Ha nagyon sáros, vizes, vagy magára borította az üdítőt, na akkor igen, bár azt is tegyük hozzá, hogy egyszerűbb dolgunk van, hisz lényegesen önállóbbak az iskolások, mint az óvodások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!