Névnapi ajándék az óvónéninek. Hogyan, és mikor illik odaadni neki?
A kislányom kiscsoportos óvódás, elég félénk, zárkózott típus. Nem szereti az óvónőket, de elfogadja őket.
Nemsokára névnapja lesz az egyik óvónénijének, és ez lesz az első olyan alkalom, hogy valakinek vinnénk valami apró ajándékot (egész decemberben beteg volt, így a karácsonyi ajándékozgatást kihagytuk).
Gondoltam bonbonra, esetleg egy kisebb cserepes virágra, amit átadhatna, nem is tudom, hogy melyik lenne a megfelelő ajándék?
De ami a legfőbb problémát okozza, hogy hogyan adja át a gyerek? Együtt velem? Hívjam ki az óvónőt a folyosóra, és ott adjuk oda együtt? Vagy adjam oda a gyereknek, hogy vigye be a csoportszobába, és adja oda az óvónéninek?
Az óvoda házirendje nem teszi lehetővé, hogy mi, szülők a csoportszobába belépjünk, ezt határozottan meg is mondták, hogy nincs kivétel.
Napi rutin az, hogy megérkezünk, segítek átöltözni a kislánynak a folyosón, gyors puszi, és a csoportszoba ajtajából hangosan köszönünk, és keressük az óvónőt a tekintetünkkel, hogy lát-e, hogy megérkezett a gyerek. Ilyenkor legtöbbször a csoportszoba másik felében van, és a már ott lévő gyerekekkel foglalkozik.
Mégis, olyan ciki, hogy kihívom, nem? Abban az időben jó páran jönnek-mennek a folyosón.
És ráadásul, ahogy a kislányomat ismerem, ő majd szégyenlősen a lábamhoz bújik, és juszt se mondaná, hogy "boldog névnapot Fanni néni!"
Egy bonbon vagy egy virág nagyon jó.
Igen, nyugodtan hívd oda egy pillanatra, ha a te gyereked nem fog odamenni magától.
Elhiheted, hogy nem fog megsértődni az óvónéni, nagyon is örülni fog, hogy gondoltok rá :)
Reggel mikor adod be a gyerkőcöt, hívd ki, nem is értem, mi ebben a ciki.
És hogy beszéltek, sehogy? Ha esetleg beteg volt a gyerek, vgy ebéd után vinnéd el, vagy bármi. Akkor is kihívnád az óvónőt egy pillanatra.
Ez most ugyanaz, csak épp a kezébe nyomsz egy kis ajándékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!