Az óvodában ha a fiú bántja a lányt, nem kell megbüntetnie az óvónéninek a fiút?
Nálunk az oviban azt mondták, csak rászólnak és egyébként is visszaadják a lányok a fiúknak. Jóformán ösztönzik a gyerekeket, hogy adják vissza.
Tényleg ez a helyes pedagógiai módszer?
Attól függ milyen bántásról van szó. Nálunk is van olyan hogy a gyerkőcök összeugranak az oviba, ilyenkor az ovónő kivonja a játékból és leülteti maga mellé, beszélget vele egy kicsit és ennyi. Ill. szól a szülőnek is, hogy ez volt. Nekem is volt már párszor, hogy "balhéba" keveredett, de hát ez van gyerek. Mi sem voltunk különbek a mi időnkben.
Egyébként nem tudom milyen büntetésre gondolsz, mert azért ilyen téren eléggé meg van kötve az óvónők keze, hiszem mehet a szülő másnap, hogy akkor miért így vagy úgy büntette meg. Én mondjuk nem háborodnék fel rajta, ha máshogy is büntetné (persze bizonyos határokon belül), mert ha hibás és jogos akkor igen tanulnia kell belőle, mint ahogy otthon is megtesszük, de nem minden szülő ilyen, valaki már azért is szól, hogy miért ültették ki a gyerekét.
Tök mindegy ki a fiú és ki a lány, aki bánja a másikat annak bünti jár. Ha csak finoman meglegyintette akkor rászólás, ha izomból bokán rúgta akkor sarokba ültetés.
Az, hogy adjuk vissza, nem jó irányba visz. Ebből lesznek az "anyád" "tiéd" "dögölj meg" "kitaposom a beledet vazze" típusú felnőttek, minimális viselkedéskultúrával. Aki pedig pedagógusnak nevezi magát, miközben tudatosan vallja, hogy agresszióra agresszióval válaszolni bármire is megoldást jelenthet, az egy zokni, nem pedagógus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!