Ha nem fogad szót a gyerek az óvónéninek, küldheti mozgásterápiára?
Azért a "nem fogad szót"-nak vannak fokozatai...
Az én lányom középsőben SEMMILYEN szabályt nem volt képes betartani, különböző vizsgálatok után autizmus diagnózist kapott. Ekkor gyógypedagógiai asszisztens segítségével tudta elsajátítani az óvodai szabályokat. Az óvónőknek nem volt arra kapacitása, hogy külön csak vele, egyénileg foglalkozzanak. Az volt a szerencsénk, hogy integráló óvoda, különben simán kitehették volna.
?? Hát ezek h.lyék komolyan. Ki sem viszik levegőzni, de aludjon...Elárulom neked, én egyszer sem aludtam óvodában. És túléltem! Igaz, volt, hogy pofon vágott az óvónő, de meg is kapta anyukámtól(szintén óvónő) a magáét ezért!
Valami történhetett 2 hete, mert ilyen hamar nem veszhet el az alvásigénye a gyereknek. De még az is lehet, hogy igen.
A gyereket kérdezted, hogy miért nem alszik most már? Kíváncsi lennék, mit mond.
Hát nem tudom. Itthon nincs semmi változás ami hathatna rá. Én még most is úgy gondolom,h a mozgáshiány... hisz nem szaladgálnak, mászókáznak. Csak babázástól nem fog lefáradni odabent.
A gyereket kérdeztem. Annyit mond,h fél mert egyedül hagyják őket. Meg,h rémálma van mert az óvónéni volt a szörnyeteg meg huhog mit ha szellem lenne. Mesélni tud, így ebben nem hiszem,h lenne igazság, de ki tudja.
A rémálma igaz lehet mert 2 hét alatt kétszer aludt egy-egy kicsit és sírva kellet.
De fura,h eddig nem volt gond, csak mióta nem viszik ki őket. Meg úgy állnak hozzá, h az az érzésem a vége az lesz,h kiteszik a gyereket :(
7-es, magatartási zavar? Ezt miből szűrőd le? Hogy nem fogad szót? Mert ugye a jó gyerek mindig szót fogad?
Nem hiszem,hogy ez magatartási probléma lenne,hogy nem fekszik nyugodtan végig másfél órát..
Nekem semmi idegrendszeri gondom nincs, mégse aludtam soha, sőt, még "rosszalkodtam" is alvásidőben. Tudjátok miért? Mert nagyon untam magam!!
Fejlettebb óvodákban biztosítanak játszási lehetőséget a nem alvó gyerekeknek!
Ja, és ma is nehezen alszom el. 33 éves vagyok, éjjeli bagoly, mint apukám volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!