Jó ha a gyerek csak 4 évesen kezdi az óvodát? Szeptember elején született, tehát pár nap miatt évvesztes.
Ti tudjátok. Mondjuk szerintem egy szeptemberi gyerek nyugodtan mehet óvodába néhány nap híján három évesen, ha egyébként is beadnátok az oviba. Úgy értem, nem ettől a pár naptól tenném függővé.
Azt tudom, hogy az enyém megbolondult volna négyéves koráig otthon, első gyerek, sokáig nem volt testvére, ráadásul olyan helyen laktunk, ahol a környéken csupa nagyobb gyerek volt csak, szóval a játszótéren sem alakult ki gyerektársaság, és sem a családban, sem a baráti társaságban nem volt gyerek egyáltalán. Őt például nem büntettem volna négyéves koráig azzal, hogy ne is lásson közelről más gyerekeket :)
De ez tényleg nagyon a körülményektől függ, meg attól, hogy otthon mit tudnak neki nyújtani (más gyerekek társasága, rendszeresség, programok, stb.).
Te tudod mennyire önálló és hogy a szobatisztasággal nem lesz-e probléma, mert ugye nappalra szobatisztának kell lennie. Ha ezekkel nem lenne gond, akkor vinném. Ugyanakkor én azért is vinném, mert ugye el kell menni dolgozni, a gyerek meg egyedül nem maradhat otthon. Sajnos ez utóbbi ugye kényszer. Ha megtudod oldani a felügyeletét, akkor nyugodtan kezdjen 4 évesen. Nekem a 2 nagyobb gyerekem áprilisi és májusi, jó volt, hogy nem pont 3 évesen kezdték az ovit, hanem még ott volt a nyár felkészíteni őket és jobban rákoncentrálni a szobatisztaságra. De, nem volt baj, mert otthon voltam és közben jött a 3. gyerkőc.
3. gyerekem viszont februári, most megyek vissza dolgozni és nagy dilemma, hogy februárban kezdje az ovit 3 évesen vagy szeptemberben 3 és fél évesen. Persze a szeptember lenne a legjobb, de ugye a munkahely. Bölcsi lenne a legjobb, de ott is várólistán vagyunk.
Nálunk a nagyobbik október közepi, így majdnem 4 volt, mire oviba került, ő az egyik legidősebb a csoportban.
A pici viszont augusztus végi, ő meg konkrétan a legfiatalabb a csoportjukban. Egyiknél sem éreztem gondnak, mindegyik érett volt az oviba kerülésre.
Én inkább az iskolától tartok majd a picinél, de az még arrébb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!