Ha nem fogad szót a gyerek az óvónéninek, küldheti mozgásterápiára?
Nem fogad szót...persze, hogy nem fogad, ha azt kérik, hogy aludjon, feküdjön csendben, de ő nem álmos. Hát hogy a JóIstenbe' feküdjön csendben, ha halálra unja magát, vagy esetleg fél valamitől?
Azt a gyereket meg kellene nyugtatni, és olyan nem történhetne meg, hogy egyedül hagyják őket!
Anyukám, ha kimegy 2 percre, már szól a dajkának, hogy menjen be addig a csoportba!!
Én belátnám,h probléma van a gyerekkel ha lenne itthon is. De ha egyszer nem fáradt nem alszik.. Mozgás igénye meg van és levegőn kell fárasztani, na meg nem kicsit akaratos. De most ezért vigyem terápiára?
Majd ha tényleg tesznek érte,h fáradjon és úgy se..
A napi torna ha meglesz, meg fejlesztik őket akkor én is úgy állok hozzá. De azért nevetséges,h egy dalocskát se semmit nem csinálnak egész nap. Csak kiírják,h mit gyakoroljon itthon a szülő a gyerekkel.
Amúgy az csoda,h itthon alszik hétvégén, mert kint van a hóban meg a levegőn :)
Köszönöm a hozzászólásokat. Kíváncsi leszek mi lesz a megbeszélt megbeszélésen. Utána többet tudok :)
Ahogy fentebb is írta a hozzászóló, ha nem is alszik (ami nagycsoportosoknál gyakori, de ha most kezdte az ovit, akkor tényleg aggályos), akkor is el kéne tudni foglalni magát csendben, mert nem a csoportnak kell hozzá alkalmazkodni, hanem neki a többi gyerekhez.
És értem én, hogy szerinted nem fárad ki eléggé, de akkor hogy lehet, hogy a többi gyerek mégis?
Fontos lenne tudni, hogy csak alvásidő alatt van gond, vagy máskor is, pl. játékidőben, evés közben...
Ha csak alváskor, akkor nem kéne akkora ügyet csinálni belőle. Ha máskor is, akkor el lehet azon gondolkodni, hol, hogyan lehetne ezen segíteni. Ha félelmei vannak, talán pszichológus, ha valóban idegrendszeri éretlenség, akkor esetleg tényleg mozgásterápia. Azt előtte úgyis megnézi a mozgásterapeuta, hogy valóban szükséges-e.
Attól, hogy egy gyerek nem alszik /nem mer elaludni/ nem valószínű, hogy az idegrendszerével van baj, sokkal inkább lehet valami pszichés ok.
Gondolom, itt nem azzal van a probléma, hogy nem alszik a gyerek, hanem azzal, hogy nem tartja be az oviban a mindenkire érvényes szabályokat - például hogy csendes pihenő idejében csendben vagyunk. Emiatt az óvoda nem tanácsolhatja el, de ha úgy látja, hogy például beilleszkedési vagy szabálykövetési problémái vannak a gyereknek, tanácsolhatja nevelési tanácsadó, szakember felkeresését. Az, hogy otthon nincs vele probléma, nem jelenti, hogy közösségben sincs vele probléma. És ha az ovi javasolja, szerintem jobb szakember véleményét kérni, jobbik esetben az óvoda kap egy hivatalos papírt arról hogy a gyerekkel nincs semmi probléma. Rosszabbik esetben pedig előírnak neki valamilyen fejlesztést.
Egyébként sok mindenre írhatnak elő mozgásterápiát, elmaradt mozgásfejlődésre, koncentrációhiányra, vagy akár beszédfejlesztésre is, és tulajdonképpen tornázásból áll, nekem mindkét lányom járt/jár az oviban, és nagyon szeretik, nem kell tőle félni.
az az igazság, hogy az anyukáknak meg kéne tanulniuk kinyitni a szájukat! régóta olvasom ezt az oldalt és igen hajmeresztő dolgokat írtok!
de itt kidühöngitek magatokat aztán hagyjátok, hogy az óvónő a nem alvó gyereketekkel veszekedjen. és igen, én tudom miért teszi, mert szar a rendszer és mi akkor tudunk kimenni ebédelni, meginni egy kávét, pisilni ha alszanak a gyerekek vagy legalább csöndben vannak, hogy ne keltsék fel a többieket! a dadusnak meg nem tudok szólni mert takarít, azután ő is szeretne leülni enni, kávézni :)
szóval beszélj a gyereked lelkére, hogy csöndben kell lenni, vigyen be reggel magával olyan alvós barátot akivel csöndben elmolyol, az óvónőt meg tedd helyre, mert nem rossz az a gyerek aki nem alszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!