Jogos a cikizés?
én nem eszem főtt ételt vacsorára, mert mi is azt kaptunk gyerekként, ráadásul imádom a kenyeret, a szendvics minden formáját, jobban mint a főtt ételt.
És a gyerekemnek sem csinálok főtt ételt, kövezzen meg aki igen, ha marad ebédről azt megkapja, de a vacsora a gyereknek is szendvics/kalács, felvágott, és mindenképp mellé valami zöldség vagy zöldségkrém.
nem is értem hogy ez hogy lehet cikizés alapja.....egyszer csinálj neki egy fullos szendót uzsira: tudod olyasmit amikre az ilyen kis ganajtúróknak csorog a nyála - sajtos stangli, benne téliszalámi, finom sajt, hatalmas paradicsomkarikák, pármai sonka stb...meg adj mellé a gyereknek valami menő ivójoghurtot...hogy hadd mondja: látod nálunk ez a vacsi a két napos spagetti helyett... :)
Jézus,hol laktok?Nekem már a 3. gyerekem ovis,de még az életben nem jött egyik se úgy haza,hogy a vacsora miatt csúfolnák.
Nálunk vegyes a dolog,de sokszor van főtt étel is.Pl. hétfő este húsleves volt,kedden csirkepörkölt nokedlivel,tegnap pizzát sütöttem,ma rakott tésztát csináltam.Mondjuk nálam ez kedv kérdése.Amit még vacsizunk:melegszendvics(általam készített krémmel)virsli(főve vagy grillezve)bundás kalács,"csukós" szendvics,pirítós,rántotta,tejbegríz,stb.
mi mindig főtt ételt eszünk vacsira. hétköznap gyorsan elkészíthetőt (leginkább tésztásat, tojásosat vagy kis levest mondjuk palacsintával, ilyesmit...).
nálunk így volt gyerekkoromban, férjeméknél is, valószínűleg ezért kívánjuk, pedig főtt ételt eszünk mi is, gyerek meg én oviban vagyunk, ott eszünk, férjem meg be van fizetve menüs helyre.
azt viszont nem értem mi ciki van abban, hogy a másiknak mi esik jól vacsorára. és pláne ovisoknál! én ovisaim ilyeneket nem csinálnak, de ha mondjuk ilyennel cikiznék a másikat, biztos komolyan elbeszélgetnék velük
Kedves utolsó, szerintem nem az :) Minket csak egy kicsi időre laktat el, így ebédre nem jó :/ Egyébként finom, én nagyon imádom a mekis kaját :)
A válaszokat köszönöm, énis nagyon megéheztem most :D A gyerek eszik ebédre főtt ételt, az oviban, hétvégén pedig itthon. Ha marad az ebédből, azt másnap esszük meg :)
De akkor annyira gáz nem vagyok, ugy látszik :)) Énis szeretem a szendvicseket, szoktam készíteni különböző krémeket is.
Az egyik válaszoló írta, hogy a gyereke magában nem bírja megenni a sajtot. Na ezzel énis így vagyok, gyerek korom óta :D Spagettin, pizzán imádom, de magában neeem... :)
Szép estét!
17-re gondoltam, a mekisre :)
Nemtudom, ez az új szokás. Múlt héten a csizma volt a téma, hogy kinek milyen magas a szára. Tudom gáz, de azért ezen a vacsis dolgon tényleg elgondolkodtam.
Sose gondoltam volna, hogy ezért cikizni lehet bárkit.
Mi általában főtt ételt eszünk vacsorára, főleg hétköznapokon, mert ez a főétkezés olyankor (egyikünk munkahelyén sincs lehetőség rendes ételt venni, mikró ugyan van, de mire felmelegít egy tányér levest, addigra vége az ebédszünetnek, szóval napközben szendvicsezünk). Hétvégén viszont délben eszünk levest+ főételt, van, hogy vacsira semmit sem, max. egy bögre kakaót, ah jóllaktunk napközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!