Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A 11 és fél éves fiamat...

A 11 és fél éves fiamat cikizi a haverja hogy még nem próbál csajozni, mit tanácsoljak neki?

Figyelt kérdés
Igazából nem valami komoly terrorizálásra kell gondolni, csak a másik most épp ráhajtott az osztályukban egy lánykára és ezzel dicskszik. A fiamat meg annyira még érdeklik a csajok, nem egy félénk tipus, de még nem is próbálkozik (vagy csak nem mondja el). Viszont látom rajta hogy rosszul esik neki a haveri cikizés és mivel egyke, így csak én és a feleségem vagyunk neki mint lelki támasz. Hogyan reagálja le, "cikizzen vissza" valami poénos módon vagy már beszéljek neki a kamaszkori szerelemről? Ezek szerint nem lehet elég hamar kezdeni.

2015. nov. 5. 09:09
 1/8 A kérdező kommentje:
Kis helyesbítés: "A fiamat meg annyira még *NEM érdeklik a csajok"
2015. nov. 5. 09:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Apaként én biztosan nem "nézném le" a problémát. Mint férfi a férfival beszélgetnék vele négyszemközt arról, hogy mindent akkor érdemes megtenni, amikor az ember lelkileg is felkészült rá, nem csak akkor, amikor a környezete elvárja, mert ez egy fontos lépés az ember életében, akár 11 éves, akár 21 vagy több! Meg tudod erősíteni abban, hogy a saját ritmusában haladjon, ha tőled is hallja, hogy ez fontos dolog, nem csak egy játék. De ehhez komolyan kell venni az érzéseit és nem csak a "kicsi vagy még hozzá" véleményt odadobni. Amúgy a cikizésre csak annyit javasolnék neki, hogy nyugodtan mondja, hogy nagyok az elvárásai, és megvárja, amíg egy lány tényleg nagyon megfogja, addig feleslegesnek tartja a erőltetni a dolgot. Ezt persze az ő szavaival.
2015. nov. 5. 09:13
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
Azt tanácsold, hogy ne barátkozzon ilyen kis kreténekkel...!
2015. nov. 5. 14:30
 4/8 anonim ***** válasza:
54%

az igen, én 11 évesen legóztam meg a számítógép előtt ültem, eszembe se jutott hogy csajozzak.

szerintem hanyagolja azt a 'havert'

2015. nov. 5. 21:07
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a megoldás sajnos nem olyan egyszerű hogy elég lenne csak hanyagolnia a havert, mert egyrészt padtársról van szó, másrészt meg nem akarom hogy "megfutamodjon" egy ilyen piti dologban.

A kulcs talán valóban az hogy ebben a kérdésben ne a nagypofájú környezetének próbáljon megfelelni, hanem lazán vegye a dolgokat, ne üljön fel a provokációknak. Ez nem is olyan egyszerű egy gyereknek, hiszen ne felejtsük el hogy ebben a korban a gyerekek között már egyre jobban terjed a csordaszellem, a közösségi szabványok lassan beszippantanak mindenkit.

2015. nov. 6. 09:03
 6/8 anonim ***** válasza:
45%

Én is azt tanácsolom amit az egyik korábbi válaszoló. Felnőttként (persze a korának megfelelő nyelvezetben, de őszintén és pontosan) mesélj neki a fiú lány kapcsolatokról és arról, hogy mi történik kamasz korban.

Az én gyerekkoromra visszaemlékezve, 8 évesen kezdtem el hokizni, tehát gondolom ott körül kezdtek el érdekelni a lányok. De persze ez sokáig nem tudatosodott. 12-13 éves korunkban voltak az elsők akik elveszítették a szüzességüket, vagy legalábbis mondták, illetve ekkor kezdődtek az első "komolyabb" szerelmek és járások. Én jómagam is és az ismerőseim is 14 éves korunk körül már túl voltunk az első szexuális élményen és szerelmen és csalódáson. Szóval szerintem 11 évesen már épp ideje elbeszélgetni a dolgokról. Szerintem ha rendet raksz a fejében, és tisztán fog látni, akkor ő is jobban fog tudni reagálni a társai megnyilvánulásaira. Ami egyébként valószínűleg abból fakad, hogy tanultabbak nála.

2015. nov. 7. 00:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A gyermek megismerése az alap, a szülő részéről. Feltételezem, h elég jól ismered a fiad lelkivilágát.

Az ő lelkivilága szemszögéből próbálj ötelet adni neki, hozzátéve a saját élettapasztalatodat.

Valaki írta a 14 éves kori szexuális élmény, nos, az még kissé korai... Ettől függetlenül az óvodások is járnak kettesben kézenfogva a szerelmükkel, amelyiknek ez fontos, és meg is tudja élni eme vágyát. Épp így iskoláskorban, szóval csókolózni, kézen fogva járni gyerekeknek is természetes dolog.

Azonban az egyikük korábban igényli az együttjárást, a másikuk később, meg ugye lehetnek látens periódusok is.

Ezeket a szempontokat szerintem add össze, kérdező, és eszerint beszélgess fiaddal. Nyilván a kérdés kapcsán elsősorban szociálisan kell őt egyre jobban felkészítened, hogy mások priovokációit miképpen kezelje. Az meg nagyon helyzet függő, és személyfüggő (beleértve az interkació minden szereplőjét, a haverját is). Persze általános javaslatokkal is szolgálhatsz számára.

Plusz javaslom (amellett, h már eléggé ismered az ő lelkivilágát) motiválni őt kérdezésre! Pl a csajokról. Amíg passzív ő az ilyen beszélgetéshez, hagyd meg neki, ráér a saját ütemében kinyílni az adott dologra.

2015. nov. 7. 13:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Én 11 éves lányként a nagymamám szomszédjában lakó fiúba voltam szerelmes, a saját kitalált keretmesém szerint,( tőlünk 80 km, járj utána, ha tudsz) mert az "igazit" nem mondtam volna el a világért se senkinek.

Erről is beszélhetsz vele, van aki elmondja a barátjának az ilyesmit, van aki nem.

De néha nagyon közvetetten mesélnek. Pl fiam szerint a padtársa direkt elbotlott és hasra esett a kiszemelt lány előtt a suliudvaron. Légy okos, hogy a padtársról szól-e a történet, vagy őróla?

2015. nov. 11. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!