Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire szigorú nálatok az...

Mennyire szigorú nálatok az ovi a reggeli érkezést illetően?

Figyelt kérdés
Jogos -e a felháborodásom, miszerint persze, természetes (vagy nem tudom mennyire az), hogy 8-ra be kell érni. Megjegyzem emiatt az iskolásnak már fél 8-ra iskolában kell lennie, hogy 8-ra az oviba is beérjünk. De tegnap hóhelyzet, jéghelyzet. 8:20-ra értünk be az oviba! Gyereket megrótták mindenki előtt! Miszerint 8-ra kell beérni.
2016. jan. 7. 10:39
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
16%

Nálunk az óvoda fél nyolckor nyit. Fél kilencre kell beérni, de vannak, akik kilencre mennek, holott pár percre laknak az ovitól. Nem szólnak nekik.

Háromnegyed kilenckor van a tízórai. Mi mindig fél 9-re mentünk.

2016. jan. 8. 10:14
 32/36 anonim ***** válasza:
39%

Jézus,de furcsa!Ezért beszólnak?Nálunk nem szólnak.A 3. gyerekem kezdte októberben az ovit-Bp.,mindhárom állami oviba járt/jár-de egyiknél se tapasztaltam ilyet(úgy alakult,hogy mindegyik másik oviba járt/jár).A középsőmmel volt,hogy 9 után értünk be(középsős volt,amikor ősszel megszületetta húga),akkor csak azt kérdezték,hogy adjanak-e reggelit,vagy otthon elintéztük?Persze ha valami program volt soha nem késtünk,de én nem stresszeltem le magam emiatt.A legkisebbnél tök jó,mert folyamatos reggeliztetés van(fél 9-9.15-ig),így nem gond,ha valaki később ér be.Ez azért is jó,mert nem szakítják meg amit éppen csinál(rajzol,gyurmázik,játszik stb.)

Igazándiból a NAGYCSOPORTOS gyerekeknek "kötelező" 8-ig beérni,mert az utolsó év iskola előkészítőnek minősül.És hát a suliba is 7.50-ig be kell érni.Az,hogy a többiek előtt megszégyenítette soha semmilyen körülmények között nem megengedhető.Azt azért nem hagynám szó nélkül....

2016. jan. 8. 15:00
 33/36 flora08 ***** válasza:
54%
A mi csoportunkban folyamatos tízórai van, ami azt jelenti, hogy a dajka néni már 7:45 körül megterít, így aki korán érkezett, és éhes, már tud is enni. Van egy "tízórais" asztal, amit kb. fél 10 körül szed le, a gyereknek eddig van lehetőségük enni. Természetesen figyeljük, biztatjuk őket, hogy jöjjenek tízóraizni, mert a nagy játék közepette lehet elmaradna :) Eszembe sem jutna az étkezés miatt letolni a szülőt, hogy nem ért be időben. Nyilván más a helyzet ott ,ahol egyszerre egyidőben étkeznek. Én csak amiatt szoktam javasolni (!) hogy érkezzenek meg 9-ig, hogy a gyereknek legyen ideje azt játszani, amit ő szeretne (később már mese van, torna stb.) vagy ha festünk/ragasztunk/kézműveskedünk, részt tudjon venni benne, mert ugye azt sem lehet reggeltől ebédig elhúzni.Kivétel az, amikor színházba, kirándulni megyünk, előre szólok, hogy érjenek be időben. Értem én, hogy azt szeretnék, hogy a te gyermeked se maradkon le a tízórairól, de ezt rugalmasabban kéne kezelni, nem stresszelni az egész családot. Igen, vannak olyan alkalmak, amikor be kell érni, de csak indokolt esetben. Ja igen, én vagyok az óvó néni :)
2016. jan. 8. 21:34
 34/36 anonim ***** válasza:
46%

Én ezt erős túlzásnak tartom egy óvoda esetében..! Nem is tudom mit képzelnek, komolyan! Az óvoda nem iskola, ahol a kötött tanórák kezdődnek.

Nálunk annyi van, ha fél 9 után érünk be, hogy nem kap reggelit. De senki nem bánt senkit ezért... Ennek ellenére az esetek 99%-ban beérek 8-ra, hogy szokja a gyerek a rendszert. Mivel nálunk is van egy kicsi, a maradék 1%-ban adódhatnak csúszások. (pl bekakál indulás előtt egy perccel, bukik egy nagyot, kiborít valamit stb)

A gyerek megrovása pedig teljes mértékben etikátlan és elfogadhatatlan egy óvodás korú esetében, aki a szüleitől függ! Egy felső tagozatos esetében lenne helyénvaló.

Megmondom őszintén én megmondanám a magamét, de ez én vagyok. Az óvoda nem rendvédelmi és fegyveres testület...

2016. jan. 9. 14:38
 35/36 anonim ***** válasza:
75%

Mi sajnos 2 ovit is megjártunk szeptember óta, szóval 2 helyről van tapasztalatom. A körzeti ovinál a hivatalos érkezési idő 9ig bezárólag volt. Ha valaki fél10re jött, le se tojták.. (Szar hely volt, azért is jöttünk el.)

A jelenlegi oviban elmondta a vezető hogy egy dolgot vesznek szigorúan, a 8 órai érkezést. Ennek ellenére van aki fél9re jön, nem szólnak érte. Mi általában 8 után érünk be pár perccel, de a reggeli 8tól 9ig van, arról nem szoktak lemaradni. Keddenként van torna, ott ha valaki nem ér be pontosan 8ra, az nem tornázik és a szülőnek meg kell várnia a torna végét a gyerekkel.

2016. jan. 27. 20:53
 36/36 anonim ***** válasza:
15%

Én sem értem a felháborodást , pontosan munkahelyről sem késhet az ember. Indulj el időben,ez a rohanás meg , végkép nem fér a fejembe, frusztrált lesz mindenki.

A határidőről szólva, nálunk csak torna miatt van egy héten egyszer megszabva hogy meddig kell érkezni.Illetve van egy nap amikor 12re megyek dolgozni akkor 9-9.30 mire beviszem,de ezt megbeszélem.

Ha engem nem kötne az idő leszarnám az ovit , be fog érni a gyerek reggel és csitu. Azt meg jól lereagálnám ha a gyereket macerálnák emiatt.

2016. febr. 13. 23:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!