Mennyire szigorú nálatok az ovi a reggeli érkezést illetően?
Nálunk az óvoda fél nyolckor nyit. Fél kilencre kell beérni, de vannak, akik kilencre mennek, holott pár percre laknak az ovitól. Nem szólnak nekik.
Háromnegyed kilenckor van a tízórai. Mi mindig fél 9-re mentünk.
Jézus,de furcsa!Ezért beszólnak?Nálunk nem szólnak.A 3. gyerekem kezdte októberben az ovit-Bp.,mindhárom állami oviba járt/jár-de egyiknél se tapasztaltam ilyet(úgy alakult,hogy mindegyik másik oviba járt/jár).A középsőmmel volt,hogy 9 után értünk be(középsős volt,amikor ősszel megszületetta húga),akkor csak azt kérdezték,hogy adjanak-e reggelit,vagy otthon elintéztük?Persze ha valami program volt soha nem késtünk,de én nem stresszeltem le magam emiatt.A legkisebbnél tök jó,mert folyamatos reggeliztetés van(fél 9-9.15-ig),így nem gond,ha valaki később ér be.Ez azért is jó,mert nem szakítják meg amit éppen csinál(rajzol,gyurmázik,játszik stb.)
Igazándiból a NAGYCSOPORTOS gyerekeknek "kötelező" 8-ig beérni,mert az utolsó év iskola előkészítőnek minősül.És hát a suliba is 7.50-ig be kell érni.Az,hogy a többiek előtt megszégyenítette soha semmilyen körülmények között nem megengedhető.Azt azért nem hagynám szó nélkül....
Én ezt erős túlzásnak tartom egy óvoda esetében..! Nem is tudom mit képzelnek, komolyan! Az óvoda nem iskola, ahol a kötött tanórák kezdődnek.
Nálunk annyi van, ha fél 9 után érünk be, hogy nem kap reggelit. De senki nem bánt senkit ezért... Ennek ellenére az esetek 99%-ban beérek 8-ra, hogy szokja a gyerek a rendszert. Mivel nálunk is van egy kicsi, a maradék 1%-ban adódhatnak csúszások. (pl bekakál indulás előtt egy perccel, bukik egy nagyot, kiborít valamit stb)
A gyerek megrovása pedig teljes mértékben etikátlan és elfogadhatatlan egy óvodás korú esetében, aki a szüleitől függ! Egy felső tagozatos esetében lenne helyénvaló.
Megmondom őszintén én megmondanám a magamét, de ez én vagyok. Az óvoda nem rendvédelmi és fegyveres testület...
Mi sajnos 2 ovit is megjártunk szeptember óta, szóval 2 helyről van tapasztalatom. A körzeti ovinál a hivatalos érkezési idő 9ig bezárólag volt. Ha valaki fél10re jött, le se tojták.. (Szar hely volt, azért is jöttünk el.)
A jelenlegi oviban elmondta a vezető hogy egy dolgot vesznek szigorúan, a 8 órai érkezést. Ennek ellenére van aki fél9re jön, nem szólnak érte. Mi általában 8 után érünk be pár perccel, de a reggeli 8tól 9ig van, arról nem szoktak lemaradni. Keddenként van torna, ott ha valaki nem ér be pontosan 8ra, az nem tornázik és a szülőnek meg kell várnia a torna végét a gyerekkel.
Én sem értem a felháborodást , pontosan munkahelyről sem késhet az ember. Indulj el időben,ez a rohanás meg , végkép nem fér a fejembe, frusztrált lesz mindenki.
A határidőről szólva, nálunk csak torna miatt van egy héten egyszer megszabva hogy meddig kell érkezni.Illetve van egy nap amikor 12re megyek dolgozni akkor 9-9.30 mire beviszem,de ezt megbeszélem.
Ha engem nem kötne az idő leszarnám az ovit , be fog érni a gyerek reggel és csitu. Azt meg jól lereagálnám ha a gyereket macerálnák emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!