Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Megint megy a reggeli üvöltés...

Megint megy a reggeli üvöltés ha be kell menni a csoportba?

Figyelt kérdés

3.5 éves lányom szeptember óta ovis.Nagyon nehezen szokott be.2 hónapja dolgozok(2 műszakban),azóta minden szép és jó volt eddig.Ezen a héten én viszem oviba és minden reggel üvölt és úgy kell lefejteni rólam a gyereket.Megérti,hogy mennem kell dolgozni.A délelőttös hetemen Apa viszi korán reggel,akkor semmi gond nincs vele.

Ráadásul az voónő is tőlem kérdezi,hogy "most mi baja van a gyereknek?" Ha tudnám megoldanám gondolom.

Eddig szeretett járni oviba,most megint nem szeret.Az ovónő nem mond semmit,hogy mi történik napközben,csak annyit,hogy napközben már nem sír,jól elvan.

Mit tegyek?Mert már nagyon rosszul viselem :(

2014. ápr. 3. 12:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Én 4évig jártam oviba, 4 évig csináltam ezt, de apát se kíméltem. Az,hogy mi lehetett az oka, nem tudni...nem szerettem oviba járni, ennyi. De ha anyuka/apuka elment és ott maradtam egyedül, utána már nem volt gond, játszottam a többiekkel.
2014. ápr. 3. 12:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem hiányzol neki, így jelzi, hogy veled akar többet lenni, ugye ez most egy nagy változás volt neki, hogy dolgozol. Az én fiamnál is ugyanez a helyzet, szeptember óta ovis. Bár, nálunk fordítva volt. Ha apa vitte, akkor sírt az oviban, az elmúlt 2 hétben. Én sajnos kórházi kezelés alatt voltam. Múlt héten 1 nap én vittem oviba, nem sírt, simán bement a csoportba. Óvónő szerint azért, mert én vittem, mint régen, és ennek örült. Beszéltünk pszichológussal is, szerinte is több szeretetre vágyik, mert ugye mikor kórházban voltam, akkor nem voltam vele. Valami hasonló lehet nálatok is.
2014. ápr. 3. 13:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Csak simán hiányzol neki...

Az én lányomnál az jött be, hogy engedtem neki..mármint úgy csináltam egy kicsit, mintha engednék...:

Már este elkezdtem neki mondani, hogy holnap dolgozonom kell menni, de tök jó, hogy most én vihetem az oviba, és addig is együtt lehetünk..

Reggel direkt kicsit előbb mentünk, és mikor átöltözött, és elkezdte a sírást, akkor szépen arébb vonultunk, beültettem az ölembe, és ringattam, mondtam neki, hogy nekem is nagyon fog hiányozni, és nem kérdezné meg az óvónénit majd, hogy én is bemehessek 1x? meg hasonló sületlenségeket...igaziból úgy csináltam, hogy érezze, hogy ez az elválás nekem is nagyon rossz..ami igaz is volt végülis. :)

szóval hogy együttérző voltam vele..

Az óvónő meg döbbenet, mi az hogy mi baja??? Jézus, de fura ez, hogy pont egy óvónő ilyet kérdezzen...:O

elhiszem, hogy nehezen válik le rólad, ha nem járt bölcsibe se..az enyém járt, és mégis vannak még ilyen visszaesések...kitartást, és próbáld ki, hátha nektek is bejön...

2014. ápr. 3. 13:13
 4/5 anonim ***** válasza:

gondolom akkor ha te viszed akkor aznap nem igen találkoztok mert délutános vagy.

szerintem ez lehet a gond, összerakta, hogy ha elviszed oviba akkor nem találkoztok, ha apa viszi akkor meg minden jó mert délután veled lehet

2014. ápr. 3. 13:21
 5/5 anonim ***** válasza:
én meg úgy gondolom,hogy,ha csak neked csinálja-akkor ez neked szól(bocsi)-tudom,h rossz érzés,de ha bent jól érzi magát,változás nem történt,akkor szerintem próbálkozik.nem volt kimaradás?betegség?vagy egy nagy hiszti után igéret,hogy pl ebéd után jössz?nem tudjátok megoldani,hogy apa vigye mindig?még egy javaslat(én óvónéni vagyok)-csináltunk olyat,hogy egy órát hozott a szülő-és megjelöltük mikor érkezik,figyeltük,vártuk-és igy tutira elhitte,hogy jössz,nem csapod be.esetleg nem érte valami kellemetlen élmény,hogy késtél,vagy nem akkor mentél,amikorra mondtad? egy ilyen pici gyereknek nehéz feldolgozni,hogy idáig otthon volt,és most minden nap bent kell lenni.elmúlt az újdonság varázsa is.próbálj beszélgetni(szerepjáték közbe)az oviról,hátha kibukik belőle valami-burkoltan
2014. ápr. 3. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!