Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire szigorú nálatok az...

Mennyire szigorú nálatok az ovi a reggeli érkezést illetően?

Figyelt kérdés
Jogos -e a felháborodásom, miszerint persze, természetes (vagy nem tudom mennyire az), hogy 8-ra be kell érni. Megjegyzem emiatt az iskolásnak már fél 8-ra iskolában kell lennie, hogy 8-ra az oviba is beérjünk. De tegnap hóhelyzet, jéghelyzet. 8:20-ra értünk be az oviba! Gyereket megrótták mindenki előtt! Miszerint 8-ra kell beérni.
2016. jan. 7. 10:39
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Az ovis programok 9-től kezdődnek, addig reggeliznek csak, meg szabadprogram van.
2016. jan. 7. 10:54
 12/36 A kérdező kommentje:
Én a picit 6-kor kell ébresszem, ebben az a rossz, hogy fél 5-kor eszik és utána visszaalszik. Sajnálom ébreszteni, de muszáj. Viszont ebben a rossz időben mindent hamarabb kell, ugyanis a menetidő duplázódik, sőt. Ma én 4:20 kor keltem, hogy rendben legyen mindenki és beérjünk.
2016. jan. 7. 10:55
 13/36 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk 9-kor van a reggeli/tízórai az oviban, addig kell beérni, ezt persze meg tudjuk oldani.

Bölcsiben viszont 8 óra és 8.20 között nem szabad menni, mert akkor reggeliznek, és azt mondják ilyenkor nem tudnak egy most érkezőse figyelni, viszont előtte és utána lehet vinni a gyereket (csak ha utána viszed akkor már nem kap reggelit, ez esetben otthon kell reggelizni)

2016. jan. 7. 11:01
 14/36 anonim ***** válasza:
39%
nem az a bajuk hogy te otthon vagy a kicsi mégis oviban? Nálunk a kistesósokra szoktak ilyen ferde szemmel néznil
2016. jan. 7. 11:05
 15/36 A kérdező kommentje:
Nagycsoportos! Kötelező!
2016. jan. 7. 11:06
 16/36 anonim ***** válasza:
71%
akkor nem tudom..lehet csak simán belefásultak a munkájukba
2016. jan. 7. 11:09
 17/36 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk 8.30-ig illik beérni, utána programok vannak, de ezt csak a szülői értekezleten tudtam meg :) Addig simán beballagtunk 3/4 9-kor, más anyukával együtt. Egyszer szólt az óvónéni hogy ha lehet kicsit előbb menjünk mert tornaóra van. Kár hogy nálatok ennyire szigorúak. Amíg itthon voltam a kicsivel, mindig kicentiztük a fél 9-et, de amióta ő bölcsis, én pedig dolgozom, az ovis már fél 8-kor bent van. A kicsi családi napközis, oda 7,30 és 8,30 között szállingóznak a gyerekek, 8-kor van reggeli, de aki később megy azt is megetetik. Az oviban a reggelivel nálunk az a gond hogy az óvónénik hetente felváltva reggelesek, így egyik héten 8-8,30 között esznek, másik héten pedig 9-10 között valamikor, így nehéz kitalálni hogy adjak-e reggelit, és mennyit egyen... Az nagyon gáz hogy a gyereket szidták le a késés miatt. 3 gyereket cuccolni nem egyszerű, főleg hóban, nem tudsz esetleg szólni az óvónéninek hogy rossz időben mindig késni fogtok? Max ha mégsem akkor örülhet.
2016. jan. 7. 11:11
 18/36 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Nagy a fegyelem, a szigor, sok szabály. Én úgy látom, hogy a legminimálisabban sem érdeklik a körülmények. A szabályokat be kell tartani. Ennyi. Nincs apelláta. Azért emlékszem én is amikor iskolás voltam, ilyen esetben pár emberi szóval fogadtak. Pl, sikerült kicsúszkálni a házból, vagy korcsolyával jöttetek vagy bármi, ami a körülményekre utalt. Sose egyből támadtak.Egy szemernyit sem érdekli a körülmény. Pedig valljuk be nem biztos , hogy mindenki ott áll az ovikabuban 2 hónapos kisbabával puccba vágva időben! Mi megtettük. Azóta is. Néha hiba csúszik a gépezetbe. Tél van! Nekem reggel be kell gyújtanom, hogy a gyerekekre meleg legyen, mire ébrednek. Éjszaka etetnem kell kétszer. Persze ez mind egyéni szociális probléma. De hétszentésg ha ilyennel állnék szemben, nem bántanám, ha kicsit hibázott, hanem vagy nem szólnék, vagy kérdeznék. De ez én vagyok.
2016. jan. 7. 11:15
 19/36 anonim ***** válasza:
72%

Sajnalom, hogy ilyen emberekkel vagy korulveve, tok sz.r, ha a reggel ilyen stresszesen meg rohanassal telik. Az en apronepem Montessori oviba jar- es jart mindig is. Imadom az ovoneniket - sosem szoltak be semmiert (es ezzel egyutt tokeletes rend uralkodik). Amikor 4 eves volt az egyik, utalta a reggelit - nem is evett bent soha, ugyhogy direkt kesobb vittem. Ha meg ettek, akkor sem szidtak le senkit, meg neztek morcosan - csak behivtak, hogy reggelizett-e, ehes-e, ha nem, mehetett addig jatszani, amig a tobbiek befejeztek.

Regen 9-re jartunk, egyedul miota logopedia foglalkozasok vannak, kertek meg h 8-f9 kozott erjunk be. De ennyi. Semmi stressz meg zsarnokoskodas.

2016. jan. 7. 11:19
 20/36 anonim ***** válasza:
77%

Én jogosnak tartom a kérdező felháborodását. 20 percet késett a hó miatt, abszolút érhető, és bárkivel előfordulhat. Ráadásul 3 gyerekkel kellett volna időre odaérnie, hóban, fagyban. Ennyi empátia igazán lehetne az óvónőben, hogy ezt felfogja, az meg milyen nevelési módszer, hogy a gyereket szégyenít meg olyasmi miatt, amiről nem tehet? Hol szerezte az ilyen óvónő a képesítését?

A mi óvodánk nagyon-nagyon rugalmas. Fél 9-re kell beérni, a késést nálunk sem annyira szeretik, de ha előfordul, nem szedik le senki fejét, főleg nem a gyerekét.

2016. jan. 7. 11:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!