Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a véleményetek? Plüssállat?

Mi a véleményetek? Plüssállat?

Figyelt kérdés

Az új ovinkban van egy hülye szokás ami nekem nagyon nem tetszik, az alvós állatokat egy kosárba gyüjtik és amikor lefekszenek akkor mindenki elveszi a sajátját!

Szerintem ez rohadtul nem higiénikus mert ki tudja kinek mi lakik az alvó állatkájában nem igaz?

A másik oviban ahova a fiam járt ott a saját zsákjában volt mindenkinek a saját állatkája!!

Nektek erről mi a véleményetek hogyan jelezzem ezt az óvónőknek ?

2015. okt. 10. 19:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Nálunk is így van. Nem problémázok rajta
2015. okt. 11. 21:05
 22/28 anonim ***** válasza:
Tehát aki nem úgy gondolja mint te, az nem tud józan ésszel gondolkodni? Megérte kiírni a kérdést....
2015. okt. 12. 05:14
 23/28 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kéne hogy esetleg összenyálazott plüsst puszilgasson, lehet hogy a levegőben elkapnak egymástól ezt-azt, de így biztos. Mindenkinek van oviszsákja, nem tudom mért nem lehetne onnan bevinni mindenkinek.
2015. okt. 13. 14:21
 24/28 anonim ***** válasza:

Igazából nem értem, miért írjátok a kérdezőre, hogy beteg, meg stb...ok, tényleg együtt vannak egész nap, elkaphatnak bármit, de nem feltétlenül, nálunk többször volt a csoportban tetves gyerek, egyszer sem kaptuk el (kopp-kopp), felső légútit sem mindig... azért az ember szeretné minimálisra csökkenteni a megbetegedések számát, egyrészt mert szörnyű, ha beteg a gyerek, akinek meg dolgozik, sajnos nem mindig nézik el, hogy 2 havonta 1-2 hetet betegállományban töltsön... Persze, mondjuk a játékokat is ugyanúgy közösen használják, de jó eséllyel azok ritkábban kerülnek az arcuk, szájuk közelébe, mint a plüssállatka. Én is háborgok általában, hogy szinte minden alkalommal, amikor tiszta törölközőt viszek be, már másnap azt látom, hogy nagyon-nagyon retkes, kérdezem a fiam, hogy nem mossa meg a kezét rendesen, úgy törölközik meg? (ezen csodálkoznék, mert otthon tisztára mossa) Erre ő: Nem, csak a Ronaldó is mindig beletörli...Erre én: miért a kis Ronaldónak nincs törölközője? Erre ő: nincs, mert nem szokott mosni az anyukája...o_O

Hát köszi, akkor most Ronaldónak is én vigyek be törölközőt? Erősen gondolkozom rajta...

2015. okt. 15. 18:56
 25/28 anonim válasza:

Mi fehérre száradt kutyaszart tettünk ovisként a bölcsisek szájába, a következő mondóka kíséretében: "Nyisd ki szád, kapzs tőlem cukorkát".

Szülőként kiakadnék, de soha senkinek nem lett semmi baja :D

2015. okt. 30. 22:04
 26/28 anonim válasza:
Reggel fújd le a gyereket szilikon spray-vel, este meg domestosban fürdés. Te sosem ettél földet gyerekként, vagy bármi hasonló?!
2015. okt. 30. 22:06
 27/28 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van, hogy ha a gyerek akarja, akkor kint tartja az állatkáját. Ha akarja, beviszi, de ha ebéd, udvar, stb bármi van, akkor a közös kosárba kell bedobni (van csoport, ahol közös kis polc van).

Igazából sztem nem baj, mert amúgy meg nyalakodnak össze-vissza, mindent a szájukba vesznek még kiscsoportban, nem csoda, ha hamar körbemegy egy betegség...

Ergo hogy egy kupacban vannak a kisállatok, már nem oszt-nem szoroz.

Inkább a szülőknek azt kellene megtanítani a gyereküknek, ne vedd magadra, mert általánosságban írom, hogy a gyerek tanulja meg kifújni az orrát, vagy legalább ne lógjon köldökig a taknya és ha tüsszög, akkor tegye zsepibe, vagy kezébe, és menjen utána kezet mosni.

Dolgoztam oviban, ezek a picurkák (kiscsoport), nem semmi módon tüsszögtek bele az arcomba, hányszor mentem arcot mosni, hogy lógott a szemüvegemről a gyerek taknya.

Szóval így sztem ez veszélyesebb mint hogy pár kis plüss összeér.

Ha neked nem tetszik ez a szokás, akkor szólj a picidnek, hogy ne vigye be az állatkát, csak alváskor, addig legyen a zsákjában.

2015. okt. 31. 10:01
 28/28 anonim ***** válasza:
Hú,wazze,vidd magánoviba,ott diktálhatod a "tempót".Nekem a 3. gyerkőcöm kezdte szeptemberben az ovit,de eddig nem jutott eszembe,hogy egy fertőbe kerül a gyerkőc,ha a többi kicsi plüsseivel van összezárva az Ő alvókája....nálunk ilyen IKEA-s plafonra szerelhető lyukacsos hálóban vannak a kis kedvencek."Szintenként" kb. 4 db.Eddig egyik gyerek se lett tetves,bolhás,esetleg rühes....abban igazad van,hogy nem tudni melyik állatkában mi lakik,de azt igen,hogy a Te buksi fejed tele van bogarakkal.
2015. nov. 3. 23:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!