Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Etikus dolog e, szabad e...

Etikus dolog e, szabad e sírva is "rákényszeríteni" az óvódát?

Figyelt kérdés

2. gyermekem kezdte most az ovit, ő egy vagány bátor jópofa kisfiú,ráadásul a tesójával egy csoportba jár,rég várta az ovit,itthon unatkozott a bátyja nélkül,3 éves. Erre, egész nap sír,bömböl :( mivel jól ismeri az ovit,a személyzetet (hozzáteszem a két óvónéni tündéri,babusgatós,maximálisan megbizok bennük) 1 napot voltam ott vele, szépen elvolt,bátran bement, 2.nap eljöttem, de mikor visszamentem kiderült hogy soakt sírt. 3.nap maradni akartam kicsit de az óvónő elküldött,mondván ha 10-szer ottmaradok akkor is 11.-edszer el kell jönni majd.(ebben igaza van) de nem tudom elviselni a tudatot,hogy reggel keltem a gyerekem,beviszem és sírni hagyom valahol,ahol fél, engem keres stb. Nem ezért szültem :/ azt mondja az a baj hogy egyedül van(mi nem vagyunk ott) és sok a gyerek. Sajnos a nagyobb fiamnál is így ment ez hosszasan, teljesen kivoltam ott is, őszintén,ilyenkor nem is tudok mást csak rájuk gondolni és alig várni hogy menjek értük(most itthon vagyok a legkisebbel)nekik persze ezt nem mutatom biztatom őket,viszek kis meglepiket stb. Nagyfiam végül megszerette de az első évben annyit volt beteg,végül orr és torokmandula mütétre került sor az év végén,amit nagyon megszenvedett,és szerintem lelki eredettel volt ennyit beteg.

Egyszerüen nagyon fáj hogy így van a gyerekem,és lehet hogy pár hét és megszokja, de nem érzem jónak hogy ezt tesszük vele. Ugyanakkor tudom hogy sajnos ezekkel a dolgokkal előbb utóbb találkoznia kell.De még csak 3 éves,többször gondoltam rá talán nem is voltak még érettek az ovira. (persze,ha most kivenném se lenne jobb, hogy viszem vissza,ugye...meg mit mondok a nagyobbnak...)

2015. szept. 21. 09:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Aterzem a helyzetedet...nalunk iden lett kozepsos a nagyobbik lanyunk,de mar nagyon kozel alltunk ahhoz,hogy pszichológus legyen a dologbol...az elso ev sem volt zokkeno mentes,de nyari szunet ota reggeli ebredestol(sot mar lefekvestol)ment a siras,zokogas..szinten maximalisan bizom az ovonoinkben..ami elsokent segitett,h ovoneni kitalalta,h adott egy gyerek parfumot neki,amiben "boldogsag"van..ez bevalt..ha azomoru volt felvidult,ha csak percekre is .mellette vitt itthonrol plusst es fenykepet rolunk..ezekbe "kapaszkodhatott"(nalunk az az ok valoszineleg,hogy mindenki itthon van,en gyesen a picivel,apukajuk pedig itthonrol dolgozik) kozben en beszeltem pszichologussal is,igaz csak mint anyuka anyukaval..o azt javasolta,hogy a jatszmazasnak probaljunk veget vetni..biztositsam,h ott vagyok neki,de hisztinek ne engedjek...es ragaszkodjak a kijelolt hatarokhoz,pl "utolso jatek,utolso oleles "ilyesmik,..nyilvan nalatok mas a helytet valamennyire,hisz a te gyereked valoban beszoktatos,szoval azert normalisak a eeakcioi..az erositsd benne,hogy te/ti mindig azeretitek,akkor is ha oviba megy,nem csak ha egyutt vagytok.Meg legyen olyan ido is,amikor csak ketten vagytok,az adott gyerekkel,ha megoldgato,ez is sokat segit nagyon.Nalunk kb. Egy het utan kb. Mintha kicsereltek volna a lanyomat,ma boldogan ment oviba..
2015. szept. 21. 10:55
 12/13 anonim ***** válasza:
47%
Még csak 3 hete kezdődött el az ovi. Jelenleg semmit nem tudsz csinálni, meg kell várnod a beszokási folyamat végét. Ha most kiveszed, akkor azzal ártasz neki. Tudom, mert én is ezen gondolkodtam, az én gyerekem idegrendszeri éretlenséggel küzd, ami miatt még nem beszél, ezzel együtt autisztikus tüneteket produkál. Neki is ott van a tesója a csoportban, jól érzi magát elvileg, de én nagyon "babásnak" látom. Mondtam az oviban, hogy meg tudjuk oldani, hogy itthon maradjon még egy fél évet, évet, de azt mondták, hogy ne tegyem, mert megakasztok nála egy folyamatot, aminek végig kell mennie. Igaz, nekünk a vizsgálatoktól, fejlesztésektől függően lehet, hogy másik ovit kell majd keresni a problémánk miatt, de azt gondolom, hogy egy normál kisgyereknél a beszokással nem lesz gond, még ha az eleje ilyen stresszes is, ezt ki kell bírni. Sokat kell beszélgetni, hogy milyen az ovi, milyen játékok vannak ott. Ha nem javul a helyzet, akkor az óvónőkkel le fogtok ülni megbeszélni, hogy van-e valami egyéb dolog, ami miatt a kisfiad nem tud beilleszkedni. Jelenleg még teljesen normális, hogy nem akar menni, mert persze, hogy jobb otthon. Tőlem annyit kértek, hogy egész évben hozzam el a fiamat ebéd után, mert idegrendszerileg kimerül a délelőtti foglalkozás végére is. Na most ő nem beszél még, és sok dologban látszik, hogy a korosztályához képest le van maradva, de még így is pozitív hatásokat vélek felfedezni az ovival, gyerekekkel kapcsolatban nála, igaz, ő szívesen megy. Kitartás!
2015. szept. 21. 15:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy más gyerek zökkenőmentesen csinálja végig! másképp jön ki rajta. lehet nem sir, de otthon dühöng! esetleg befordul... nem tudhatod.
2015. szept. 22. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!