Óvónőket kérdeznék? Miért sokkal jobb, ill. könnyebb, ha a kistesóval otthonlévő anyuka elhozza ebéd után a nagyot?
Köszi!
Nem a gyereklétszám a kérdés, hanem az elhozatal maga, és utána az altatás. 1-kor hozhatom el. Mi kb. 3/4-ed kettőre érnénk haza, és még akkor kellene nekiállni altatni, ami kb. fél 3-3 lenne mire elalszik. Nyilván ebben még nincs benne,hogy a pici esetleg szopizni szeretne, bekakil stb.
Nem tudom kinek milyen a "napirendje", de nem 3-kor szoktuk fektetni mi legalábbis a gyereket. Ahogy sem az oviban, sem a bölcsiben nem akkor fektetik.
Nekem is mondták, hogy vigyem el, mert nem tudják hova tenni az ágyakat. Mondtam, hogy nem. tudomásul vették.
Tudom, értem, hogy nekik is így az egyszerűbb. Nekem meg az az egyszerűbb, ha a kicsi napirendjét nem zavarom meg azzal, hogy pont alvásidőben cincálom babakocsival 1 órát az oviba a nagytesóért. Azt is meg kéne érteni, hogy ez az anyukáknál sem mindig kényelmi szempont, hanem a gyerekek érdeke! Az én nagyobbik gyerekem itthon már soha nem alszik, a kicsi sem tud tőle aludni nap közben, ráadásul, amint írtam a kicsi napirendjébe is bezavar. Fél 4-kor hozom el, alvás után,kibírják.
Bár nálunk tudomásul is vették, nem erőltették.
Kedves kérdező! Én megértelek téged, mert egyáltalán nem lesz könnyű az újszülöttel az elején. PLáne, ha szopizik, főleg, ha igény szerint teszi. Nekem számtalanszor így abba kellett hagynom a szoptatást, mert mennem kellett a gyerekért. Nagyon rossz, kellemetlen.
De! Ha délután mész érte, ez a helyzet szintén fenn áll. Én délután mentem érte akkor, így is megszakadt a kicsivel a program. A végén már én kértem, hogy hadd menjek ebéd után, mert így egyszerűbb. A nagy végre kialaudta magát normálisan, nem őgy, mint az oviban, ahol be vannak zsúfolva egy pici szobába sokan.
Kellemetlen, hogy megszakad így az én napirendem is, de többet ér egy kialudt nagy, mint egy kialvatlan, akivel nem lehetett estig már semmit csinálni olyan hisztis volt... így minőségi időt töltünk egymással.
Ha a gyermeked jó alvó, bent is kialussza magát, nem zavarja a többit, akkor viszont érdemes megkérni őket, hogy ne zavarjanak be a hazahozatallal. Mindig a gyerek érdekeit kell nézni! A pici is fontos, meg fogod látni mi a jó mindannyiótoknak.
Még annyit modnaék, hogy a betegségek miatt is jobb, ha otthon alszik a nagy, mert a pici, zárt helységben ott fekszenek egymás hegyén, hátán, prüszkölnek, köhögnek egymásra. Nem annyira jó ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!