Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvónőket kérdeznék? Miért...

Óvónőket kérdeznék? Miért sokkal jobb, ill. könnyebb, ha a kistesóval otthonlévő anyuka elhozza ebéd után a nagyot?

Figyelt kérdés
2015. szept. 2. 12:46
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
90%
Mert annyival kevesebb gyerek van arra az egy óvónénire a csoportban.
2015. szept. 2. 12:47
 2/37 A kérdező kommentje:
Az én értem. De ebéd után alvás van, amiben a daduska is segít, utána uzsonna és kész. Jön haza a gyerek.
2015. szept. 2. 12:57
 3/37 anonim ***** válasza:
53%
Nem fogom megtalálni, de van róla törvény, hogy nem kötelezhetnek rá, hogy ebéd után elhozd a nagyot! Ne hagyd magad!
2015. szept. 2. 13:32
 4/37 A kérdező kommentje:

Köszi!

Én most találtam valamit, szerintem ez az!

[link]

2015. szept. 2. 13:43
 5/37 A kérdező kommentje:

Itt van egy rész,hogy

Jogszabályi előírások hiányában az önkormányzati vagy más óvodafenntartó megteheti, hogy férőhely hiányára hivatkozva csak napi négy órában (heti húsz órában) fogadja az összes gyermeket, elspórolja a gyermek étkeztetési költségeit és kevesebb óvodapedagógust és dajkát alkalmaz. (Szülői panasz, hogy rábeszélik a őket a négy órás foglalkozásra!)

Ebből én azt veszem,hogy konkrét jogszabály nem írja elő, viszont önkormányzati szinten dönthetnek így.

2015. szept. 2. 13:44
 6/37 anonim ***** válasza:
55%

több a hely,nem kell átrendezni a termet,otthon talán nyugodtabban,hosszabban alszik,lehet,hogy-ha kiscsoportos-még fáraszó neki egy egész nap,kevesebb gyerekre kell vigyázni.bár én személy szerint annak vagyok a hive,hogy ebéd után ne mozgassuk a gyereket,mert túllendül az alvási perióduson,felpörög-és otthon nehezebb lesz altatni.olyan szépen kialakul a napirendjük-ebéd,mosakodás,mese,alvás.

az mondjuk jó megoldas,ha pl: péntekenként elviszed,de mindig nem kellene szerintem

2015. szept. 2. 14:04
 7/37 anonim ***** válasza:
52%

Nem kötelezhet rá ez tény, de a többi gyerek érdekében jobb, ha hazaviszed, sőt a saját gyerek érdekében is, hiszen az anyja mellett van a legjobb helye, fél nap is bőven elég neki még óvodás korban.

Alvás után már érdemi munka úgysincs, uzsonnáznak, picit játszanak aztán már mehetnek is haza, de sok gyerekért már uzsonna után is jönnek.

A legfőbb oka amiért erre megkérnek szerintem minden óvodában a helyhiány.

Sajnos a csopotrszobák nem annyira tágasak, hogy minden ágy kényelmesen elférjen.

"Szerencsére" azért soha nem teljes a létszám, mindig hiányzik pár gyerek betegség, vagy egyéb okok miatt, de ha tegyük fel nem így lenne, bajosan lehetne elrendezni 25-28 ágyat úgy, hogy ne zavarják egymást és ne legyenek egymás hegyén-hátán.

Szóval egyáltalán nem azért kérik meg a szülőket a pedagógusok, mert kevesebbet akarnak dolgozni, hanem a fent említett okok miatt.

Ez nem ellenetek szól, hanem a gyerekekért teszik.

2015. szept. 2. 14:17
 8/37 anonim ***** válasza:
81%
mert sok a gyerek, kicsi a hely, alvásnál össze vannak zsúfolva, nem tudnak nyugodtan pihenni. nálunk 33 gyerek van ebből 28 szokott bent aludni, egy 20nm-es csoportszobában. esküszöm egy menekülttábor sokkal szellősebb mint szegény gyerekek helye. Ráadásul csak körülbelül 12 gyerek anyja dolgozik, mégis bent van az összes szegény kicsi.
2015. szept. 2. 15:09
 9/37 anonim ***** válasza:
4%

Tavaly még gyesen voltam akkor nem aludt bent,elhoztam ebéd után.Idén már ott alszik,bár munka nélküli vagyok.Épp azért alszik bent,mert nem tudom délután kire hagyni,állásinterjúra nem vihetem magammal,és mivel nem szándékozom sokáig munkanélküliként itthon maradni,jó lenne ha megszokná a bent alvást,és nem akkor kellene kakodni,hogy ágynemű,meg szokja meg hosszabb ideig.

Ráadásul egy tanfolyamot is elkezdek jövő héten,így bár még nem tudom biztosan,de azokon a napokon mikor oktatás lesz,nem is tudnék ebéd után érte menni.

2015. szept. 2. 16:02
 10/37 anonim ***** válasza:
85%

Egy 24 fős csoportban sokat számít, ha a gyeses anyukák elviszik azt a néhány gyereket. Akkor is, ha alvás van. Nem minden gyerek alszik egyébként. Alvás után pedig uzsonna, játék/udvar.

Egyébként meg anyaként én szívesen hazahoztam, nem értem, ez miért megterhelő.

De természetesen nem kötelezhetnek rá.

2015. szept. 2. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!