Ha tehetnéd, elhoznád az oviból ebéd után a gyereked? Hogy jobb nekik, csak délelőtt ott lenni, vagy egész nap?
Érdemi játék, foglalkozás, mozgás már nem nagyon van ebéd után.
Délelőtt a lényeges ott lenni nekik, ha megteheted, vidd haza ebéd után, a pedagógusoknak is segítesz ezzel, mert sajnos a legtöbb oviban szűkös a hely a csoportszobában a gyerekek altatásához.
Ebéd után már csak alszanak, majd utána uzsonna és már mennek is haza. Uzsonna után még van némi játékra lehetőség annak, akiért későn jönnek a szülei.
enyém uzsi után szeret legjobban bent lenni :) akkor van szabad játék, a délelőtteik be vannak táblázva mert kötelező foglalkozások, felkészítések vannak, plusz heti 2x van táncuk :)
de ettől függetlenül persze, ha meg tudnám oldani, elhoznám :)
Én elhoztam őket mindig, sőt még ebéd előtt mert az enyémek otthon ebédeltek, nem ettek a oviban sosem.
Nagyon jó volt igy.
Engem is mindig elvittek oviból, napközis se voltam soha. Én is sok mindenből kimaradtam.
Délután a kötetlen játék is jó a többiekkel (az egyik gyerekem ilyenkor tudott építgetni nyugodtan), nem csak a foglalkozás a fontos az oviban. Nekem anyukám otthon volt, úgy gondolták, hogy menjek minél később oviba és akkor is annyit legyek ott amennyit muszáj. A lehető legrosszabb volt így nekem.
Az enyémeknek már nem volt választási lehetőség a munkám miatt, de néha ha egy munkanap nem dolgoztam, akkor elhoztam őket az oviból ebéd után, ami nem igazán volt jó ötlet. Hiába laktunk közel, a gyerekek vinnyogtak a fáradtságtól mire hazaértünk, kezet mostak és mire ágyba kerültek csúszott is az alvásidő, aztán amíg aludtak nem tudtam porszívózni vagy más zajosabb házimunkát végezni. Szóval elment vagy 2-2,5 óra a nagy semmire.
Ha lenne most ovis gyerekem és esetleg egy pici baba akivel otthon vagyok, a nagyobbat biztos nem ebéd után hoznám haza mert a nyugodt alvását zavarhatja ha a kisebb épp akkor aktív, meg hátha bosszantja, hogy neki le kell feküdni, a másiknak meg nem, mert nem rég ébredt.
Van ismerősi körben akik elvitték ebéd után a gyereket, van akinek ez így volt jó, de volt (főleg pici babával) akinek nagyon kényelmetlen. Összerakta a gyerekeket, bevitte a nagyot az oviba, vásárlás/séta a kicsivel, hazaértek, etetés, házimunka, de már rohanhatott is vissza a másikért, rángathatta megint a kicsit, otthon ment a nyűgösködés, hogy nem egyszerre aludtak.
Úgyhogy szerintem ha van lehetőséged kipróbálni mindkét változatot (ebéd után vagy alvásidő után hozod el) akkor nézd meg, hogy melyik a legjobb, legkényelmesebb a gyereknek és neked.
Nekem lenne lehetőségem elhozni bölcsiből, bár kicsit megnehezítené a munkám, mert itthonról dolgozom. DE! Amikor beadtam, nálunk akkor változott meg sok minden pozitív irányba. Addig a délutáni altatás kész káosz volt. Mióta bölcsis, itthon is elalszik hétvégén időben, szinte magától.
Uzsonnázni itthon sohasem akart, nem volt jó evő gyerek. A bölcsiben mindent megeszik, uzsonnára sokszor benyom másfél zsömlét. Szóval én így már nem hoznám el! De ez tényleg gyerekfüggő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!