Anyukák! Ti hogy viselkedtek/viselkednétek az oviban gyakorlaton lévő fiatalokkal?
Figyelt kérdés
2 hétig voltam gyakorlaton egy oviban napi 8 órában.Sok anyuka úgy nézett rám,mintha nem örülnének hogy ott vagyok,mintha féltenék tőlem a gyerekeiket.Például mikor reggel behozta az egyik anyuka a kislányát a csoportba hangosan mondta,hogy jön érte ebéd után,az óvónő csinálta tovább a dolgát,ezért én válaszoltam neki,hogy rendben,viszont ő lenézően nézett rám és elmondta még párszor,amíg az óvónő rá nem bólintott.Vagy egy másik anyuka kereste a kislánya játékát,én kedvesen odamentem hozzá és mondtam neki,hogy betettük a zsákjába,mire ő mintha meg se hallotta volna,odament egy arra járó óvónőhöz és megkérdezte tőle.Tudom,hogy nem vagyok még óvónő és nem is ismernek még igazán,de azért mégis én voltam a gyerekeikkel egész nap,játszottam velük,vigyáztam rájuk.És a szülőkkel is teljesen normálisan viselkedtem.2015. júl. 27. 21:53
11/11 anonim válasza:
Én is voltam tanítóként iskolai gyakorlaton, soha még csak hasonlót sem tapasztaltam. Mint óvodás gyerek anyukája, nagyon nehezen is tudok ilyet elképzelni. Szerintem vagy félreértetted a reakcióikat (sokszor ha az embernek nincs még kellő önbizalma, úgy érzi, hogy mások megvetik, lenézik), vagy csak arról van szó, hogy azok a gyerekek nagyon óvónéni-függők, csak a saját óvónénijükkel érzik biztonságban magukat, ezért ijedtek meg kissé a szülők, mikor téged láttak meg. Sok olyan gyerek van, aki még sírni, sőt hányni is képes a zaklatottságtól, ha csak át kell mennie péntek délután a szomszéd csoportba, mert kevesen vannak és összevonják őket. Ne magadban keresd a hibát. Ha te magabiztos vagy és kedves, mások is gond nélkül elfogadnak. Persze lehet, hogy egyik-másik szülő tényleg szimpán bunkó, vagy netán van rossz tapasztalatuk kisóvónénikkel, de ez ritka, illetve szerintem kevésbé valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!