Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogy viselkednétek ha ezt...

Ti hogy viselkednétek ha ezt csinálná valaki a lakásotokban?

Figyelt kérdés

Párom nővéréékről lenne szó. Van 2 gyerekük, egy 2 éves fiú és egy 5 éves lány. Nem vagyok gyerekellenes, és egy bizonyos szintig türelmes vagyok, de néha úgy érzem nem tudom elviselni őket ha átjönnek.

Egyre gyakrabban állítanak be váratlanul, és ilyenkor gyakran csak én vagyok itthon mert párom délután dolgozik. Igazából nem sok kedvem van hozzájuk, mert munka után már fáradt vagyok és a háztartás is rám marad.

Legutóbb azonban nagyon sikerült felbosszantanom magam rajtuk. Hazaértem a munkából, kitakarítottam és neki álltam főzni meg palacsintát sütni. Ekkor jött a telefon a nővérééktől hogy azonnal itt lesznek. Mondtam nekik hogy ép sütkérezek, pakolászok, de a válasz az volt hogy már elindultak és pár perc múlva ide érnek. Nem akartam bunkó lenni így hát mondtam hogy akkor jöjjenek.

Megjöttek, alig ültek le a konyhában, párom nővérének a férje gyors léptekkel a hűtőhöz sietett, kinyitotta és megkérdezte : " mitek van szomjas vagyok". A gyerekek is odarohantak kíváncsiskodni.

Én csak néztem hogy ez most mi. Jó megpróbáltam higgadt maradni, adtam nekik inni. A gyerekek nem igazán tudták megülni, főleg a 2 éves fiú, aki fel alá rohangált, felmászott a konyhai garnitúrára stb. Párom nővére meg mint aki otthon van neki állt elpakolgatni a konyhában, minden tárgyat amit elérhet a gyerek fentebb pakolt. Kb átpakolta a konyhát. Na ezen kezdtem felhúzni magam mivel nem ezért pakoltam rendet. Eközben én sütöttem a palacsintát . Na lett akkora hiszti mert a gyerekek elkezdtek üvölteni hogy nekik palacsinta kell. Így hát megkínáltam őket, pedig nem számoltam velük mikor elkezdtem sütni. Végre csend lett. Ám nem sokáig mert a kisfiú megunta az ücsörgést és elindult a szobába, így mindenki ment utámna kivéve én mert én főztem.

Aztán hallok egy nagy dübbenést, bementem megnézni mi történt és látom hogy a kisfiú felborította a számítógépházat ami a földön volt, és torka szakadtából üvölt. Mondtam hogy ezt azért nem kéne. Na ez nem tetszett nekik hogy szólni mertem. Ha ez nem lenne elég, nemsokra rá megint szaladgálni kezdett a gyerek és neki állt ököllel püfölni az üveg ajtót, a függönyt húzogatni és persze a díszeket sem kímélte volna ha az anyja nem pakolgatja el.

Végül kijöttek a szobából. Akkor meg a törpenyúlam ketrecét piszkálta a gyerek, ütögette és a nyuszit is nyomkodni akarta. Ezt már nem hagytam annyiban és rájuk szóltam hogy figyeljenek már jobban oda. Persze sértődés lett a vége, és elmentek. Azóta nem jelentkeznek és el lettem mindennek hordva. Mit kellett volna tennem?

2014. okt. 5. 18:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Legközelebb annyit mondj, hogy 'nem vagyunk itthon'.
2014. okt. 5. 18:53
 2/19 anonim ***** válasza:
40%

Én megkínálom innivalóval a hozzánk érkező rokonokat, miután hellyel kínáltam őket. Holott gyűlölöm a váratlan és hívatlan vendégeket...

Palacsintát is adtam volna kérés nélkül.A többiben igazad van, rájuk szólhattak volna, viszont te sem voltál éppen udvarias vendéglátó...

2014. okt. 5. 18:55
 3/19 anonim ***** válasza:
57%
Ebben mi volt, ami nem volt udvarias? Hogy nem tetszett neki a kétéves gyerek, akire tojt az anyja, és rombolt a lakásban?
2014. okt. 5. 19:00
 4/19 anonim ***** válasza:
42%

Gondolom, a gyerekeknek elég 3-4 palacsinta.

Egyszerűen felfüggesztem a sütögetést és leülök velük beszélgetni!

2014. okt. 5. 19:02
 5/19 anonim ***** válasza:
86%
Máskor mondd azt, hogy nem vagy otthon.
2014. okt. 5. 19:07
 6/19 anonim ***** válasza:
61%

Pároddal együtt beszéljétek meg velük, hogy nektek kellemetlen, ha csak így beállítanak.

A gyerekek viselkedése rendben van, egy kétéves ilyen. Én is feljebb pakolom a tárgyakat bárhol (jó, azért szólok a tulajdonosnak), mert inkább átpakolom, mint hogy összetörjön valami. Nem itt érzem a problémát, hanem ott, hogy a terhedre vannak. Ők nem érzik a határt, te viszont nem jelzed, legalábbis abból, amit leírtál, nem derült ki, hogy egyértelműen jelezted volna, hogy nem szeretnéd, hogy jöjjenek. Ha ilyenkor beengeded őket, világos, hogy csak gyűlik a feszültség benned, egyszer kirobban, és utána már érthető a sértődés is.

2014. okt. 5. 19:25
 7/19 anonim ***** válasza:
60%

"A gyerekek viselkedése rendben van, egy kétéves ilyen."

Otthon teljesen rendben van, a MÁS házában meg marhára nagyon nincs rendben.

2014. okt. 5. 20:04
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Itt az a probléma, hogy ők úgy érzik (érezték), hogy közöttetek olyan a viszony, hogy bármikor előzetes megbeszélés nélkül beállíthatnak hozzátok, benézhetnek a hűtőbe, megehetik a frissen sütött palacsintát, és felpakolhatják a gyerekek elől a tárgyakat, Te meg nem így érezted. Gondolom, nem ez volt az első eset, hogy így viselkedtek, már korábban meg kellett volna mondani, hogy nem szereted, ha odébb pakolják a holmidat, és a gyerekek ne menjenek a nyúl közelébe. Ez alkalommal meg egyszerűen megmondani, hogy ne haragudjanak, most nem érsz rá.
2014. okt. 5. 20:40
 9/19 anonim ***** válasza:
54%
ezt írod: "Nem akartam bunkó lenni így hát mondtam hogy akkor jöjjenek. " szerintem meg amilyen az adjon Isten olyan a fogadj Isten: ha ők leszarják hogy bunkók e veled, szard le te is. majd észreveszik magukat. mondd hogy nem alkalmas hogy átjöjjenek, ha meg értetlenkednek, mondd el mi nem tetszik a viselkedésükben
2014. okt. 5. 20:46
 10/19 anonim ***** válasza:
73%

Hol van az rendben, hogy függönyt húzogat, számítógépet dönt, ököllel üveget üt a gyerek? O.O Érdekes család lehet, ahol ez teljesen rendben van, na.

NINCS rendben. Ha az anyja nem szól rá az ilyen gyerekre, akkor én fogok, de abból sértődés lesz. NÁLAM rokon gyerek se viselkedjen itt, maximum otthon.

2014. okt. 5. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!