Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogy tanitsam meg olvasni a 6...

Hogy tanitsam meg olvasni a 6 évesem?

Figyelt kérdés
Szeretném itthol tanitani, és abban kérném a segitségetek hogy hogyan àlljak neki? Előre is köszönöm .
2015. máj. 25. 22:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
98%

Nem érzed az ellentmondást abban, hogy jót akarsz, és itt kérdezgeted, hogy hogyan kell csinálni? Gázkazánt se kötnél be gondolom itteni válaszok, tanácsok alapján. Nah ugyanilyen felelősséggel jár a gyerekírásra, olvasásra tanítása.

Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy szörnyű a helyesírásod, így még jobb lenne, ha szakemberekre bíznád ezt az egészet.

2015. máj. 26. 06:18
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
szerintem se tedd, mert az iskolában valószínűleg más módszerrel fogják tanítani, és ezzel összekevered a kicsit. Ha már olvasna mire iskolába kerülne, csak unatkozna és egy életre megutálná az iskolát, ráadásul, mivel gondolom unalmában nem maradna nyugton, csendben, így elkönyvelnék rossz gyereknek. Én is iskolás korom előtt tanultam meg olvasni, de utána borzalmas volt. Nem kaptam plusz feladatokat, végig unatkoztam az egészet, mert a többiek lassan haladtak.
2015. máj. 26. 06:37
 13/21 A kérdező kommentje:
Úgylátszik akkor ez egy rossz gondolat volt. Köszönöm a válaszokat!
2015. máj. 26. 07:39
 14/21 A kérdező kommentje:
11 nem tudom mi a bajod, de szerintem én normális stílusban írtam. Remélem azóta kialudtad magad s szebbnek látod az életet. Üdvözöllek!
2015. máj. 26. 07:41
 15/21 anonim ***** válasza:
24%
Bárhogy megtaníthatod, ahogy akarod, de iszonyú nagy hülyeséget csinálsz, jól kitolsz a gyerekkel. A suliban unatkozni fog, kinlódni, szenvedni és majd jönnek a viselkedésproblémák, a tanítónénik meg rád fognak haragudni, joggal. Azért van az eslő osztály, hogy ott tanuljon. Az enyém is mindent elkövetett, hogy tanítsam, nem hagytam!
2015. máj. 26. 09:13
 16/21 anonim ***** válasza:
43%

Mondjuk ez az "unatkozni fog meg viselkedesi problemai lesznek" dolog nem torvenyszeru.

A lanyom mar 2-3 evesen ismerte betuket, 5 evesen egyszerubb szavakat, neveket, rovidebb mondatokat el tudott olvasni, 6 evesen meg iskola elott mar olvasott. Nem tanitottuk, egyszeruen csak valaszoltunk neki amikor kerdezett, meg rengeteg meset olvastunk neki, valahogy termeszetesen jott az egesz.

Es nem volt semmi gondja az iskolaban.

2015. máj. 26. 09:23
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs összefüggés az olvasástanulás és a viselkedésproblémák közt, én is tudtam írni-olvasni nagycsoportban (pedig sose tanítottak), mégis mintagyerek voltam egész kamaszkoromig. Akikkel meg volt gond az osztályunkban, egyik se tudott olvasni iskolakezdéskor. És hogyhogy "nem hagytad" megtanulni a gyereket olvasni? Kérdezte, hogy "ez milyen betű" és mondtad, hogy "nem mondom meg"? Mert aki érett az olvasástanulásra, az pont így tanul meg olvasni óvodás korban... 8-as voltam.
2015. máj. 26. 09:46
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

A tanár válaszoló vagyok.

A gyereket hagyni kell gyereknek lenni, ameddig csak lehet. Úgyis elkezdik idomítani szegényeket már elsős korukban. Inkább akkor segíts majd neki, ha lemarad a többiektől, hiszen nagyon kevés iskolában van arra kapacitás, hogy egyenként foglalkozzanak a tanulókkal, saját tempójukhoz igazodva. Nem kell trenírozni, pláne otthon tanítani. Ha csak kérdezgeti, hogy melyik milyen betű, persze, válaszolj, de direkt tanítást ne folytass, főleg, hogy sajnos valóban nem 100% a helyesírásod. Rossz minták rögzülhetnek a gyerekben, amiket aztán lehetetlen kiirtani.

Sajnos undorító, hogy mennyit kell tanulnia egy mai gyereknek, pluszban különórák, sport, és elfelejtjük, hogy azért ő mégiscsak gyerek még. Néhány felnőtt nem bírná azt az extrém terhelést, aminek egy-két gyerkőc ki van téve.

Az oktatási rendszerünk sajnos úgy ...., ahogy van.

2015. máj. 26. 11:16
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
én is -pedagógusként- egyetértek a többiekkel,hogy hagyni kell még gyereknek,ha azonban érdekli,akkor a kiváncsiságát ki kell elégiteni.vannak jó munkafüzetek,melyekben még nyillal is jelölik,merről-milyen irányba haladjon a betű iránya.megjegyzem,az én kifiam a kerekmese-betűs dalait nézegette,innen kapott kedvet.ez játékos,és innen is megismerheti a betüket
2015. máj. 26. 12:52
 20/21 anonim ***** válasza:
Sehogy, majd az iskolában megtanítják neki.
2015. máj. 26. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!