Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tanitsam meg a kislanyo...

Hogyan tanitsam meg a kislanyom magyarul irni-olvasni? Es mikor lenne ez idoszeru?

Figyelt kérdés
A parommal Spanyolorszagban elunk mar 10 eve,a most 7 eves lanyom mar itt szuletett.Tokeletesen beszel magyarul es spanyolul is,ezzel nincs semmi gond.Szeptemberben kezdte az iskolat,tanul irni,olvasni,de ugye spanyolul.A ferjemmel mindenkepp szeretnenk,ha magyarul is tudna irni es olvasni,de nem tudom,hogy en,aki nem vagyok szakember,meg tudom-e neki tanitani es ha igen hogyan?Illetve azt sem tudom,hogy most elkezdheto-e a tanulas,vagy varjam meg,amig spanyolul mar folyekonyan megy,hogy ne zavarjam ossze?Jart mar vki hasonlo cipoben?Minden tanacsot koszonok!
2012. nov. 4. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Először is sztem várj kb egy évet, hogy a spanyol ABC leülepedjen benne. Utána kezdheted a magyart. Te is meg tudod tanítani neki, ha ügyes vagy. Csinálj neki egy magyar ABC-t, ahogy szokás volt első osztályban anno, és rakj hozzá egy szót. Pl nagy élénk színekkel kiemeled a NY betűt, de oda legyen az is írva, hogy NYúl. Szóval érted. Meg fog ez maradni, ilyen korban még nagyon fogékonyak a gyerekek, akár 3. 4. nyelvet is megtanulni. Esetleg karácsonyra (mondjuk majd jövőre) vehetnétek neki vmi magyar mesekönyvet, amiből tanulgathat. Mi Olaszországban élünk, de az én kislányom is szépen beszéli mind2 nyelvet :) bár mi még nem tartunk ott, hogy írás olvasás, majd jövőre vagy 2 év múlva csak.
2012. nov. 4. 18:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél magyar tankönyveket, azon haladjatok végig. Az Apáczai kiadó könyvei nagyon jók.
2012. nov. 4. 18:56
 3/4 anonim ***** válasza:

az enyem 3,5 eves, tokeletesen beszel magyarul is. Mivel itt nem latin abc van, nem fogom elsos koraban a magyar abc-re tanitani. Kb ugy 8 evesen.

Amugy pedagogus voltam Mo-n, rengeteg jo konyv van altalanos iskolasoknak.

2012. nov. 4. 19:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezen en is gondolkoztam hogy legyen majd, mi is Spanyolorszagban elunk, a lanyom meg csak 2,5 eves. En hoztam otthonrol magyar mesekonyveket, azt olvasom neki, majd ha olvasni tanul, akkor azon megmutogatom neki. Aztan lehet hogy igy nem mukodik, majd meglatjuk. Megkerdezhetem melyik varosban eltek?

2012. nov. 4. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!