Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek 4 éves gyermekének...

Akinek 4 éves gyermekének beszédhibája volt, gyerekkori pöszesége volt, az kinőtte, mire iskolába ment? Függetlenül logopédiai segítségtől.

Figyelt kérdés

4 éves lányomnak vannak hibás hangjai. Nem mindig érteni amit mond, pedig nagyon szépen választékosan beszél.

amit nem tud még tisztán mondani

cs, l, (j-t mond helyette), biztos még vannak egyebek is, de most ez jutott az eszembe.

1 éve beszél még csak.

kinőheti még?

szókincse nagy, és választékosan beszél, történeteket mesél, iszonyú képzelőereje van. Csak nem tisztán beszél mindig.

2015. márc. 16. 12:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, akkor kiütöm az első kettő fogát ;)

:D

csak vicc volt

én is úgy gondoltam, hogy ősszel lesz majd középsős, hogy addig várunk. Nem szeretnék túl korán elkezdeni semmit, nehogy megzavarjam a természetes fejlődés folyamatát.

egyébként a nevelési tanácsadóba hogyan lehet menni? azért oda ajánlás kell, én úgy tudom.

2015. márc. 16. 15:54
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem, bemész, elmondod mi a probléma és majd valamikor behívnak. Én fél évet vártam időpontra, de változó.

Szülői kérésre is be lehet menni a nev. tanba.

2015. márc. 16. 17:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Nálunk van az oviban logopédus,minden 5 évest szűrnek,de 4 éveseket még nem! Csak 5 éves kor felett foglalkoznak velük,de akkor is elsősorban azokkal,akik a köv. évben mennek iskolába. Akik nem mennek még,azokkal nem feltétlen foglalkoznak,ráér majd iskola előtti éven. A hibás hangok,a pöszeség élettani sajátosság a gyerekeknél,szóval fejlesztés nélkül is gyakran elhagyják maguktól és tisztán fognak beszélni. 4 évesen ne izgasd magad emiatt. Fognak szólni az oviban,5 évesen majd kötelelző lesz a logopédiai szűrés. Akkor majd elmondják a teendőket. Nem fog úgy maradni azért ,mert most nem nyüstöli egy logopédus,ne izgulj :) Az r betűt meg sok gyerek csak iskolás korában képes kimondani,akármennyit is jár logopédushoz.
2015. márc. 16. 19:18
 14/14 anonim ***** válasza:

5 éves kor alatt csak akkor foglalkoznak a gyerekkel, ha látványosan el van maradva a beszédben. A mondatszerkesztés rendben van? Ha csak pösze, akkor szerintem ne aggódj. Nálunk nagycsoportban heti 2 alkalommal foglalkoztak a gyerekekkel, mindig volt házi feladat is. Akinek ez nem volt elég, az iskolában is folytatják.

Elviheted ugyan maszekhoz, de szerintem ezt elég kevesen tudják megoldani. Kb. 5000 ft egy magánóra, és általában csak délelőtt vállalják a gyereket, mivel este már fáradtak. Szóval mi nem tudtuk megoldani.

A fiammal 3 éves korától foglalkozik a logopédus, mert nála megkésett beszédfejlődést diagnosztizáltak. Ha nagyon aggódsz, esetleg kérd meg a helyi logopédust, hogy vizsgálja meg, de ha csak a hangképzés a gond, akkor meg fog nyugtatni.

2015. márc. 22. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!