CsillaIrisz kérdése:
Vegetáriánus anyukák! Akik a gyerekeiket is vegánul/vegetáriánusként etetik. Hogy csináljátok a közétkeztetésben, hogy ne kapjon húsételt?
Figyelt kérdés
Mi még nem tartunk az ovinál, de közeleg az időpont. Nagyon sok mindent olvastam a témában, de személyes megoldásokat nem láttam sehol. Kinek milyen tapasztalata van a témában? Ovi és suli is érdekel. A Waldorf rendszert ismerem messziről, ha valakinek ilyen tapasztalata van az is jöhet, de sajnos arra most nincs lehetőségem. A rendeletben olvastam, hogy van vallási kitétel, ez is érdekelne, ha valakinek ilyen tapasztalata van!2015. márc. 13. 16:35
21/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nos igen, tudom, hogy hogyan kell táplálkozni, hogy ne legyen egyoldalú. Mindent tudok a vegán, vega, nyers, paleo, vegyes és a többi táplálkozási formáról. Szeretek olvasni. Valóban látja rendszeresen orvos, nyilván, mint a többi gyereket. Sosem mondta, hogy bármi baja lenne. Igazából egészségesebb, mint a többiek, kevesebbet beteg, jobb az ellenálló képessége. Tojást eszünk, ha már szóba került, de különben B 12 a sörélesztőben is van, azt is esszük. Én évenként járok vérképre és mintaszerű mindig. A terhességem alatt is az volt. Mások meg láttam, hogy szenvednek dagadástól és vércukor-ingadozástól..stb. Hiszem, hogy fontos mit eszünk meg. És valóban a ketreces-antibiotikumos tartás nem méltó ahhoz, hogy azt mondjuk magunkra civilizáltak vagyunk. Az a társadalom, amely nem tiszteli az élőlényeket nem civilizált. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem eheted meg, mert az ősi népek megkövették az állatokat, tisztelték, ahol így élnek még most is tisztelik, imádkoznak a lelkéért. Van erről rengeteg dokumentum film. Mert szerintem az az út amin most járunk nem járható. Tisztelni kell a természetet, és úgy megenni, vagy nem megenni. Ami pedig a zöldségeket illeti, kis kertemben termelek, vagy a piacon vásárolok, annál akit ismerek, tudom hogy milyen. A tojást is csak olyat veszek, amit néni tart kis kertjében. Én ezt vallom. De mindenki döntse el maga hogyan él, és tényleg ne bántsuk már egymást ezért. Mindenesetre köszönöm azoknak, akik megpróbáltak segíteni!
2015. márc. 14. 21:03
22/22 anonim válasza:
Még mindig nem evett állati eredetű táplálékot az a gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!