Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Közétkeztetésben főzött,...

Közétkeztetésben főzött, "ételhordós"kaját mikortól adnál/adtál babádnak?

Figyelt kérdés
2015. jan. 8. 15:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
oviban kapott.
2015. jan. 8. 16:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor, ha mást nem tudnék a gyereknek adni. Főleg most, amikor ehetetlen kajákat főznek, legalábbis felénk.
2015. jan. 8. 16:02
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
csanában kapott ilyet másfél évesen.
2015. jan. 8. 16:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy éves kora után.
2015. jan. 8. 17:52
 5/11 anonim ***** válasza:
54%
7 hónaposan kapott, mert úton voltunk és nem volt nálam csak tápszer, viszont ebédelni beugrottunk egy egyetemi konyhára. Kapott roston sült csirkemellet (letöröltem róla a fűszereket), rizst, párolt zöldségeket és keveset a levesből. Később, 9 hónap körül kapott étteremben a mi ételünkből, párolt lazacot, sült krumplit, párolt répát. Szóval nem neki főzött otthoni ételek voltak, de végülis "tiszta" ételekből adtam neki sokáig csak. Később kapott borsólevest, borsófőzeléket, de csak amikor már tejet is evett meg tojásfehérjét is, mert nem tudtam, miben melyikből lehet. Nála az a döntő még most is, hogy ne legyen zsíros, és nagyon fűszeres, akkor kap abból, amit mi is megennénk (sok "ételhordós"/menzás kaját mi sem ennénk meg amúgy).
2015. jan. 8. 20:58
 6/11 A kérdező kommentje:
Ahonnan mi ebédelünk, nagyon megbízható hely, csak nekem kicsit fűszeres. De az ebéd így kijön 600 ft-ból levessel együtt, ha meg főznék mindennap, akkor többe kerülne. De nem tudom, hogy a fűszerezés miatt adható-e már 1 éves kortól.
2015. jan. 8. 22:19
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is rendeltem magunknak, de a kislányom nem azt ette, neki külön főztem. Egyszer -egyszer még adnék, állandóra nem. Ha szerinted is fűszeres, akkor ne add.
2015. jan. 9. 07:02
 8/11 anonim ***** válasza:
67%

Nem adnék neki fűszereset! Egyrészből mert nyilván annyira nem egészséges, de ami nagyon vissza kell tartson, az ovis-sulis menzából kivették a sót. Ha most megszokja a fűszereket, rettentő sok bajotok lesz a sulis étkezéssel. Egy élet kevés lesz, hogy visszaszokjon sótlan kajákra.

Tapasztalatból mondom, bár nálunk épp fordítva volt. Én inkább főztem neki külön, nem igazán vagyok híve a menzás kajáknak. Meg nem is érte volna meg, mert egy adag 4 embernek kevés, viszont 2 adag árából már két napra főzök. Viszont fűszerezeés előtt adtam a kicsinek a főztömből. Na annyira megszokta a gyenge fűszereket, hogy 5 éve jár közösségbe és még mindig utálja az ottani kaját, mert túl sós. Pár napot hortdam egy igényes helyről drága pénzért az ebédet, az sem ízlett neki, mert sós. Most kivették a sok sót a menzából, remélem jobban eszik majd.

2015. jan. 9. 07:54
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, akkor neki külön főzök. Amugy egyetértetek ezzel az ovis kaja reformmal?
2015. jan. 9. 09:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Nincs vele semmi gond. Csak a gyerekek válogatósak, a szülők nem együttműködőek. Pl inkább telipakolja a gyerek táskáját keksz-el meg fornettivel , nehogy éhes maradjon, ezzel nem készteti rá , hogy megegye az ebédet. A szegény réteg viszont nagyon jóízűeket eszik. A mai gyerekek nagyon egészségtelenül táplálkoznak. De a szülő sem kinlódik velük, akkor nyom valamit a kezébe és ennyi. Így a sok zöldség amit a menzán mostantól kapni fognak egyértelműen a kukában landolnak. Egyelőre mi még most tapasztalgatjuk milyen az új menza. eddig nálunk borzalmas volt, de ezt is városa válogatja. Sok múlik a szakácson is, mit tud összehozni abból, ami van.

Az nem baj, ha lecsökkentik a cukrot, sőt stb...annyi az elhízott beteg gyerek. Bár ez inkább a jómódúak körében jellemző. Egyre többen viszik el a gyereket ebédkor étterembe, aztán vissza a suliba. És az étterembe meg azt eszik amit akar és persze hízik rendesen.

2015. jan. 9. 10:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!