Hova fordulhatok ilyenkor? Ti sem hagynátok ennyiben, ugye?
3 éves a kislányom, nemrég kezdte az ovit. Többször jött azóta haza kakis, és kicsípett popsival. Bementem az ovónőhöz, mire az volt a válasza, hogy ő nem azért van itt, hogy az én gyerekem sz*aros seggét törölgesse (szó szerint így mondta)
Ezután bementem a vezetőóvónőhöz, aki erre azt mondta, hogy hát, igen, ideje lenne a gyereknek megtanulni kitörölni magának..
De könyörgöm, tanítom neki, de még nem ér oda a kis keze, akkor hogy???
Kihez fordulhatok ezügyben?
Jól tetted hogy a vetetőhöz fordultál. Én panaszt tennék mondjuk az óvónő stílusára is. Milyen szöveg ez? Ilyen a hozzáállása mindenhez? Ez nagyon gáz...
Ha nem változna a helyzet, átíratnám a gyereket máshova.
Sajnos sok ilyen eset van, de azert az ovono stílusa se semmi. Azert mert o ovono es nem dadus igenis segítenie kene szerintem. Azt mondjuk nonszensznek talalom, hogy az osszes 3 eves ki tudja maganak ugy torolni a feneket, hogy ne maradjon egyaltalan kakas.
En biztos, hogy addif mennek ezugyben, mig valaki nem koppintana AZ ovono fejere, ha masert nem, hat a stilus miatt. Foleg ha mad teruleten is ilyen a hozzaallasa a gyerekek egeszsegehez es egyeb erdekeihez. Ha vegkepp semmi megoldas es lehetseges akkor ovit valtanank.
Nalunk is volt ilyen az ismerosomeknel, a kislánynak minden este bekente az anyukája kamillás popsikremmel, hogy ne fájjon legalabb, ha mar kicsipte.
Ez vérlázító! Én is pedagógus vagyok, bár én iskolában, de meggyőződésem, hogy ilyet nem mondhat egy óvónő, igenis ez a feladata, azért van a gyerekkel, hogy vigyázzon rá és segítsen neki, ha szükséges. A vezető óvónő sem áll a helyzet magaslatán, ha szerinte egy hároméves gyereknek már magának kell erről gondoskodni. Biztos, hogy panaszt tennék a fenntartónál!
Az én lányom még csak 3 hónapos, de már előre rettegek az ovitól, épp az ilyen sztorik miatt...
(Csak egy példa: én kamaszokat tanítok, a lányokkal előfordul, hogy nem hoznak betétet. Még soha egyiknek sem mondtam, ha hozzám fordult segítségért, hogy figyelj, nekem ez nem feladatom, nem adok. Pedig tényleg nem feladatom, de alap, hogy segítek, ha szükséges. Aki nem így áll hozzá, ne menjen pedagógusnak, nem oda való.)
Nekünk alapvetően egy fullon lévő, túltelített ovink van! Viszont ilyen stílus és hozzáállás messze nincs!
Ha nem a saját dadusuk, akkor a másik csoport dadusa segít! Nálunk szerencsére nincs kakás fenék, kicsípett popsi, a többi anyukától sem hallok panaszt.
A gyerekek bentről viszik ki a wc papírt, szólnak, hogy ki kell menniük, csak úgy nem rohangálnak ki a csoportból, tehát tudja az óvónő, hogy hová megy a gyerek. Ha sokat időzik ott, az egyik óvónéni vagy a dadus utána megy, vagy a másik csoport dadusa bekukkant, hogy minden oké-e.
A stílus meg... pff.... gyönyörű!
A csoportos szülőin is elmondták, igyekeznek önállóságra szoktatni a gyerekeket, de mindenben segítenek, főleg a kicsiknek, mert van, amire fizikailag képtelenek korukból adódóan. Ezt egy vezető óvónő ne tudná?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!