Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Milyen pedagógus? Mi a vélemén...

Milyen pedagógus? Mi a véleményetek a következő esetről?

Figyelt kérdés

Kisfiam összeveszett a barátjával az oviban. A kisfiú meglőkte az enyémet mire az enyém megharapta. Ovonők lerendezték mindkettőt megbüntették. Szülőknek nem szóltak. Másnap a mama vitte a gyerekemet az anyuka rátámadt hogy rendezzük el a gyerekünket stb

A problémát számoma az jelenti hogy az ovónő másnap harapós Bodrinak nevezte a fiamat, és persze az egész csoport rajta nevetett.

Milyen pedagógus aki így közprédára teszi a gyereket? Ja 3 és fél éves.

2015. márc. 6. 11:36
 1/4 anonim ***** válasza:
62%
A pedagógus majd rendezi a gyerekek problémáit. Szoktasd le a fiad a harapásról, borzasztó szokás!
2015. márc. 6. 11:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Első körben odamennék a pedagógushoz és elmondanám, hogy a másik szülő a nagymamán kér számon valamit, amiről a család nem is értesült.

Megkérném szépen, nyugodtan, hogy mondja el a történteket, illetve a jövőben is legyen szívesn szólni, ha ehhez hasonló dolog történik.

Nem világos számomra, hogy mi volt a büntetés, erre is rákérdeznék, hogy ne a másik gyerek szülőjétől halljam vissza, mert nyilván ő sem volt ott.

Ez a "harapós Bodri" lehet jóindulatú, kedveskedő megszólítás is, de lehet odaszúrós is- ennyiből nem lehet megítélni- ám ha a gyerekeden látod, hogy ez neki rosszul esett, akkor tedd szóvá az óvónőnél, kérdezz rá, hogy hogy látja a helyzetet, te mit tudsz segíteni abban, hogy bent is, a másik gyerekkel normalizálódjon a helyzet stb.

Én leszögezném, hogy nem kérek más szülők önbíráskodásából és kioktatásából sem, az óvodában történt dolgok maradjanak az óvodában és az óvónő felelőssége- ha komoly dolog történik, elvárom, hogy tájékoztasson, egyébként pedig nem értem, hogy mit kellene megoldani x nap után.

A megalázással szemben én most elég érzékeny vagyok- a gyermekemet egy magánóvodából hoztuk el, ott az óvónő ugyancsak címkézett és fenyített- de ennél azért lényegesen komolyabb volt- és nem tudtunk róla.

Szóval érdemes azért beszélgetni az óvónővel és megismerni a történetet attól az egyetlen felnőttől, aki ott valóban jelen volt.

2015. márc. 6. 11:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Túl dramatizálod!
2015. márc. 6. 13:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs ennek nagy jelentőssége. Az meg, hogy az ovónő nem szólt én megértem. Gondolj bele hány ilyen eset van egy nap annyi gyerek között, rengeteg. Megharapta, megcsípte, meglökte, kigúgyolta stb, stb...na az meg hogy ki kezdte...nyilván minden gyerek a másikra hárítja. Nem járkálhat az ovónő notesszal a kezében, hogy feljegyezzem minden ilyen esetet. Az, hogy így nevezte a fiadat nem gondolnám, hogy bántásból mondta volna. Egyébként meg tényleg rossz szokás ez a harapdálás, lehet hogy kinevették, de lehet pont ez az eset kellett neki hogy leszokjon róla. Lehet ez most csúnyán hangzik, de én nem gondolnám hogy ez olyan nagy probléma lenne. Persze te hallottad, már ha ott voltál akkor hogy milyen hangsúllyal mondta, de szerintem nem azzal fog szórakozni egy ovónő, hogy direkt bántsa, megszégyenítse a gyereket. Húgom ovónő és ő pl. mesélte hogy volt egy olyan eset mikor a gyereknek az oviban az új nemtom' hányezres szemüvege összetört. Ott is az udvaron meglökték a gyerekét és leesett a szemüvege ami szerencsétlen módon el is tört, mert véletlen ráléptek. Persze egyből jött az anyuka, szerinte tesóm volt a hibás, mert nem figyelt oda rájuk blablablaba, szó szót követett és természetesen nem az anyukának adtak igazat végül.
2015. márc. 7. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!