Egy óvodába kirendelt fejlesztő pedagógus, aki megfigyeli a csoportot, kérdezhet-e a gyerektől ilyeneket?
Kérdező, gyerekek közt dolgozom, barátnőm dajka, jóban vagyok az óvónőkkel. El sem hiszed, hogy a gyerekek miket elmondanak kérdezés nélkül is.
Amúgy ezeket az információkat névvel nem fogja megosztani fűvel-fával. Már csak azért sem, mert nem lehet készpénznek venni minden választ.
Gyógypedagógus vagyok.
Valószínűnek tartom, hogy csak azért zajlott ez a beszélgetés, mert fel akarta mérni a beszédét. Választhatott volna bármely más témát is, de talán ez jött szóba? Szerintem nem kikérdezés volt, csak beszélgetés. Sőt akár azt is el tudom képzelni hogy valamilyen tematikus foglalkozás volt, egészséges életmód, udvariasság, akármi...
De ha aggaszt ez a dolog, szerintem kérdezd meg az óvónőt.
Hasonló esetnél én akaratomon kívül majdnem botrányt kavartam (én voltam az ovis gyerek). Elmondtam, hogy nemrég apa otthagyott minket. Feljajdulás (kisváros!), hogy szegény gyerek, zaklatott családi háttér, stb.
Később rakták össze, hogy én csupán egy pár nappal korábbi esetet említettem, amikor reggel jutott eszébe apámnak, hogy elfelejtett valamit és minket hátrahagyva elrohant otthonról munkaügyben. Anyám meg morogva megjegyezte, hogy "apád jól itthagyott bennünket".
Apám izgatott volt a késése miatt, anyám kissé mérges, ezért nekem megmaradt pár napig a szituáció. Az óvónők meg úgy értelmezték, ahogy. Ami visszanézve nem volt túl profi hozzáállás, mert nem egy 4 évestől beszedett információból kellene építkezni, mert így lehet válásnak érteni egy két perces vitát a szülők között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!