Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti beleerőltetitek azt az...

Ti beleerőltetitek azt az ételt a gyereketekbe amit nem szeret?

Figyelt kérdés
Az oviban szülinapja volt az egyik lánynak, volt torta is amit uzsonna után kaptak a gyerekek, aminek az volt a feltétele, hogy megeszik az uzsonnát ami zöldséges szalámis kenyér volt. A lányom ezt utálja, ezért nem kapott torát, pedig a kenyeret megette csak a szalámit nem. Nem érdekel a torta, majd sütök neki hétvégén, de én nem tartom helyesnek azt, hogy beleerőltessék azt amit nem szeret. Rajta kívül még egy fiú volt aki nem ette meg. Ti beleerőltetitek a gyereketekbe? Ha igen miért?

2015. márc. 5. 17:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
21%
Nem.ès az oviba sem csinálják ezt .
2015. márc. 6. 05:42
 22/29 anonim ***** válasza:
41%
Oviban dolgozom. nem szabad ilyet csinálni, kisfiam is sok mindent nem szeret, akkor nem szereti ez van. Uzsira sokszor van felvágott az oviban, meg zöldség. Nem szereti, nem is erőltetik bele/erőltetjük beléjük. Akkor eszik az üres kenyeret. Én nem hagynám az tuti, kiverném a balhét. Kostólja meg az okés, de hogy ezért nem kapott tortát.
2015. márc. 6. 06:42
 23/29 anonim ***** válasza:
30%

Mi nem erőltetjük bele.

De a te gyerekedbe se erőltették bele.

Ha beleerőltették volna, akkor megette volna és tortát is kapott volna.

Nem erőltették bele, nem ette meg, nem kapott tortát.

Amúgy magához a kérdéshez teljesen felesleges az óvodai eset ecsetelése.

Ami mi szülők csinálunk, az otthon van.

Amit leírsz, az az óvodában történt.

Teljesen más helyzet a kettő.

HA arra vagy kíváncsi, hogy a szülők beleerőltetik-e az ételt a gyerekükbe, akkor felesleges leírnod hozzá az óvodai esetet.

Ha az óvodai esetről szeretnél véleményt/tapasztalatot, akkor meg nem jó hozzá a kérdésed.

2015. márc. 6. 07:34
 24/29 anonim ***** válasza:
60%
Kedves utolsó!itt rajtad kívül mindenki megértette a kérdező problémáját.minek kell belekötni???
2015. márc. 6. 07:38
 25/29 anonim ***** válasza:
26%

Szerintetek egy gyerekbe bele lehet erőltetni bármit is, amit nem akar megenni? Az én fiamba erőszakkal sem tudnék belenyomni semmit, ha ő nem akarja.

Feltételezem, ők sem lefogták a gyereket és megtömték.

Az viszont tényleg nem szimpi, hogy nem adtak 2 gyereknek tortát.

Szerintem az nem erőltetés, ha a gyerek most épp az adott étel helyett valami mást akarna enni. Nem lehet mindig 3 félét felkínálni, hátha az egyiket megeszi.

Nálunk a múltkor zöldbab volt, a fiam evett egy kanállal, aztán kiköpte, hogy nem ízlik. Természetesen nem fogom a szájába tömni, hogy de igen, mert ez zöldség. Megkóstolta, ennyi.

2015. márc. 6. 13:48
 26/29 anonim ***** válasza:
18%

Nem erőltetek bele senkibe semmit (hacsak nem gyógyszert, ha tényleg minden kötél szakad), mert én sem szeretném, ha bárki bármit erőszakkal lenyomna a torkomon. Pont ilyenekkel lehet egy normálisan evő gyerekből válogatós, undorodó, fényevő gyreeket csinálni, vagy felnőtt korára táplálkozási zavarokat, anorexiát vagy túlsúlyt elérni. Tesóm tömi folyamatosan a gyerekeit, de úgy, hogy NEKEM elmegy az étvágyam tőle...

A te esetedben: miért nem ehet sima vajas kenyeret, aki nem szereti a zöldéges felvágottat? A mi ovikban így szokás.

2015. márc. 12. 10:28
 27/29 anonim ***** válasza:
21%

Nálunk mindent megesznek. Ha finnyáskodnak, és nem esznek meg valamit mondjuk vacsorára, akkor nincs vacsora. Másnap reggel jóízűen megesznek bármit. Erről ennyit.

(Persze sokkal könnyebb azt mondani, hogy jól van, kicsikém, akkor csinálok neked bundás kenyeret v. tejbegrízt... nehogy már üres hassal kelljen lefeküdnöd aludni!)

2015. márc. 21. 10:37
 28/29 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó, lehet, hogy te el tudod magyarázni a gyereknek éjszaka, amikor sír, mert éhes, hogy most azért nem kap enni, mert este nem ette meg a vacsorát. Nekem nem szokott menni.

Úgyhogy inkább igenis adok neki valami olyat este, amit megeszik, minthogy éjszaka rohangáljak, mert sír.

Biztos én vagyok a hülye, de amit te leírsz, az csak annak "ennyi", akinek a gyereke szó nélkül megeszik bármit. Úgy könnyű elintézni ennyivel.

Ha a te gyereked nem eszik este, akkor nem szokott felébredni éjszaka? Vagy akkor hagyod sírni? Ha egy 10 évesről van szó, akkor értem, de egy kétévesnek hiába magyarázol az éjszaka közepén.

2015. márc. 21. 13:06
 29/29 anonim ***** válasza:
18%

"most azért nem kap enni, mert este nem ette meg a vacsorát"

Nem, elméletileg bármikor megeheti. Azt. A lényeg, hogy nincs helyette tejbepapi... Ha éhes, megeszik bármit. Hidd el! Ha nem, nem volt még elég éhes... ;)

Amúgy szerintem kinövik ezt az éhségre felkelek dolgot. Mert míg a baba felkel, ha éhes, magadon már észreveszed, hogy ha korgó gyomorral is fekszel le, reggelig kibírod, sőt, még enyhül is a késztetés.. Nem figyeltél meg ilyet magadon?

Amúgy sokszor mondják, hogy szerencsés vagyok. Igen, én is így gondolom. Hál'isten mind a hárommal!

2015. márc. 21. 21:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!