Ti beleerőltetitek azt az ételt a gyereketekbe amit nem
szeret?
Nem.
Viszont a nagyobbnak (7 éves) meg kell kóstolnia a kajákat.
És itt nem pacal-, meg csülökpörköltre, disznósajtra gondolok, hanem pl. sóska, sajtmártás, turmix, tehát semmi különlegesség. Ha megkóstolta és nem ízlik, akkor többet nem kell ennie belőle.
A kicsi 3 éves, őbelé nem is lehet, olyan hisztit levág. Éhen nem hal, nem erőltetem. :)
2015. márc. 5. 17:07
nálunk nem erőltettek semmit. az volt amit anya főzött. ha nem tetszett, akkor nem ettünk. ha meg éhesek voltunk akkor már mindegy volt, hogy szeretjük-e az adott ételt vagy nem. amúgy nem értem, hogy egy szalámis szendvicsen mit kell finnyáskodni.
2015. márc. 5. 17:09
Nem erőltetem bele a gyerekembe, de ha jól értem ezt az óvónő csinálta, neki ehhez nincs joga. Én nem hagynám szó nélkül.
Nekem még nincs gyerekem, de ha egyszerűen nem szeretné azt az ételt, akkor pár kínálás után nem erőltetném. Talán majd később megszereti, sokan vannak ezzel így. De azt különösen nagy parasztságnak tartom az óvónő részéről, hogy a gyereked ezért nem kapott tortát. Mi ez az undorító büntetés? Milyen érzés lenne neki, ha így viselkednének az ő gyerekével? Na persze ez eszébe sem jut. Az én óvónőim is ilyen tuskók voltak, gyűlöltem odajárni, alig vártam, hogy suliba mehessek végre.
Nem. Erőltetni nem szabad. Az egyik ma már felnőtt családtagom azért dadog 50 éves fejjel, mert az óvodában anno beleerőltették amit nem szeretett. Ezzel egy életre meg lehet nyomorítani egy embert. Épp ezért én rohadtul kikelnék magamból és jól beolvasnék annak, aki döntött helyettem. Ezt ne egy óvónő döntse el.
2015. márc. 5. 17:12
6/29 A kérdező kommentje:
Az egyik ebédnél is belediktálták a savanyú paprikát aztán itthon meg végighányta az egész háza. A paprikát szereti, de nem a piros fajtát, mert az édes, nálunk ezt nem is szokás savanyítani.
7/29 A kérdező kommentje:
Mindenképp beszélj az óvónőkkel, ez nem állapot.
2015. márc. 5. 17:20
Amikor én voltam gyerek akkor voltak ételek és dolgok amit belém erőltettek, és ma 40 évesen is ennek a kárát viselem.
Pl: AZ oviban lettem lázas, és bele erőltették a tablettás gyógyszert a számba, hogy nyeljem le. Ugyanazt alkalmazták amit az állatoknál szokták. Tabletta a számba, szorosan összefogták az állkapcsomat, addig nem is engedték el amíg e nem nyeltem. Ma egy kis nos-pa gyógyszert nem tudok lenyelni, csak akkor ha ketté törik. Egy sima tablettát 4 felé kell törni, hogy lenyeljem.
Vannak ételek amiket azért nem tudok megenni mert erőltették. Semmilyen babféle ételt nem tudok megenni. Egyszerűen képtelen vagyok lenyelni. Én ezért megfogadtam, hogy soha semmit nem erőltetek a fiaim szájába. Kóstolják meg, ha nem ízlik akkor nem eszik meg.
2015. márc. 5. 17:24
A gyerek úgy működik, hogy amint kitapasztalja hogy anyuka csak azt ad neki enni amit ő szeret, akkor onnantól mindig megy majd a hiszti a nem megfelelő ételek miatt. A változatos és egészséges étrend alkalmazása nem erőltetés hanem szülői feladat. Ha a szülő a "jól van kisfiam akkor majd azt eszel amit kívánsz" vonalon van, az nem jó szülő csak kerüli a konfliktust.
2015. márc. 5. 17:26
További kérdések: