Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért engedik meg az óvónők,...

Miért engedik meg az óvónők, hogy fiú gyermekfülbevalót hordjon az oviba?

Figyelt kérdés
2014. dec. 8. 15:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
35%

Szóval azért zavar, mert lányos.

A gyerekeket ez zavarja? Zavarba jönnek, és nem tudják eldönteni, hogy ő kisfiú vagy kislány?

Valószínűleg OKA VAN annak, hogy egy kisfiúnak hosszú a haja, és fülbevalót visel. Nem tudhatod, hogy esetleg nem-e más a gyerek identitása, mint aminek született.

De, lehet, hogy más az oka. Például az, hogy ez tetszik neki, és még fogalma sincs, mi az, hogy "lányos és fiús". A legtöbb nemi sztereotípiánk tanult, és korszakonként, kultúránként változó.

2014. dec. 8. 15:51
 12/25 anonim ***** válasza:
95%

Mert az óvónőnek nincs beleszólása hogy egy gyerek miben hogyan járjon oviba.

Akkor ennyi erővel a lányoknak meg kötelező a fülbevaló?

2014. dec. 8. 16:07
 13/25 anonim ***** válasza:
97%
Ha nem veszélyes fajta, nyilván nem fognak szólni, mint ahogy lányoknál sem.
2014. dec. 8. 16:21
 14/25 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező, ez téged miért zavar? Ennyi erővel a lányoknak kötelező lenne a hosszú haj, szoknyával? És természetesen fülbevalóval?
2014. dec. 8. 16:30
 15/25 A kérdező kommentje:
Azért zavar, mert amióta megkapta a fülbevalóit, más fiú gyermek is szeretne olyat. Sajnos két hete ez a téma az óvodában.
2014. dec. 8. 16:46
 16/25 anonim ***** válasza:
49%
Remélem, egyik lepontozó gyermekével sem kell összefutnom az óvódában. Igencsak sajnálnám őket, hogy ilyen buta, szűklátókörű, kérdezni nem merő szüleik vannak.
2014. dec. 8. 20:41
 17/25 anonim ***** válasza:
28%
nekem az jutott eszembe, hogy hermafrodita szegényke és most kezd kiderülni, hogy úgymond női lelke van és kezdik kislánnyá "alakítani" hogy a későbbiekben ne legyen identitászavara... nekem ez volt az első gondolatom amikor megírtad, hogy mind két fülébe most lövettek fülbevalót+a haja is hosszú...
2014. dec. 8. 21:14
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Nincs fiam, ha lenne akkor biztos nem kapna fülbevalót (egyébként a lányaimnak sincs) mert nagyon nem tetszik nekem, de úgy gondolom, hogy ez manapság nem akkora tragédia fiúknál sem, ezt a szülő joga eldönteni.

"Azért zavar, mert amióta megkapta a fülbevalóit, más fiú gyermek is szeretne olyat. "

Akkor tessék megtanulni ezt kezelni. Mindenkinek megvan a maga agymenése (nekem is), hogy mi az amit nem hajlandó megengedni a gyerekeinek, mert csak. Legyen az körömlakk az oviban, rágó, nyalóka, Monster High baba, bizonyos mesék vagy mesefigurák,esetleg tablet, stb. Meg kell tanulni, hogy másoknál más szabályok vannak, ha Julika anyukája nem engedi a kislánynak a körömlakkot, attól Évikének megengedheti az anyukája. Ugyanez vonatkozik a fiúknál a fülbevalóra.

2014. dec. 8. 21:48
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
18 válaszolo pont jol leírta ,atol még nem kell a te fiadnak is fülbevaloja legyen ha nem akarod ,te vagy az anya ,az lesz amit te mondasz.
2014. dec. 9. 06:12
 20/25 anonim ***** válasza:
Mármint miért engedik meg a szülők, úgy érted, igaz? Nem hinném, hogy egy óvónőnek joga van ilyen jelleggel megkülönböztetni a fiúkat a lányoktól. Nekem se tetszik, viszont legalább nem is érdekel :)
2014. dec. 9. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!