Kilenc évesen még rózsaszín pulóvert akar hordani a kisfiam. Mit tegyek, hogy valami fiúsabbat hordjon?
29 éves nagyfiúk is hordanak rózsaszín pulóvert!
Nekem nem tetszik ez a divat, de a kollégáim közül is rengetegen hordanak rózsaszín inget, nyakkendőt, zoknit (!), és tudtommal mind heteroszexuális.
Emiatt ne fájjon a fejed, minden gyermek életében van egy ilyen "rózsaszínes korszak", anno amikor a fiam alsós volt, ő nagyon kedvelte a pinket a szürkével, nagyon jól kiegészíti egymást a két szín.
Ez legyen a legkisebb problémád, látom ez inkább téged zavar, s nem a gyermekedet. :) Ma uniszex szín, semmi baj nincs vele, a férjemnek is van rózsaszín rövid ujjú inge, ritkán de használja.
Első vagyok.
Esetleg alkudozhattok arról, hogy pl. kék-szürke-rózsaszín kockás, vagy vmi hasonló legyen, szóval ne totál csak pink.
8 éves és mostanában kezdi kérdezgetni újra, és meg is érteni talán, hogy nem baj, ha olyan színt szeret, mint a lányok. Nem kért még rózsaszínt, de lehet eljön. Ha eljön, én megvenném neki, a férjem más kérdés.
A lényeg hagyni kibontakozni a gyereket, elfogadnia saját magát és ötleteit, egyéniségét. Sőt, hogy a szülei is elfogadják a kis dolgait (amivel nincs senki kárára stb.)
No persze határok vannak, de ez csak egy ruhadarab.
Ha csúfolják, akkor lehet eldönti neki nincs erre szüksége, és máshogy fog hozzáállni dolgokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!