Ilyet megtehet az óvoda?
9re járok dolgozni, 8kor indulunk az oviba, 20 perc alatt beérünk, átöltözik, elköszönünk, stb. 8:30kor indulok a munkahelyemre. így kényelmesen beérek.
idén az egyik tornaórájuk reggel 8-9-ig van és kitalálták, hogy ebben az időben nem lehet őket "leadni", vagy 7:50-ig beérünk, vagy 9-ig ottmaradunk, míg ők feljönnek a tornateremből.
nem is értem... én nem szeretnék előbb indulni, se hazajönni nem tudnék, se a munkahelyem előtt nem akarok télen a hidegben egy tornaóra miatt ácsorogni, elkésni meg végképp nem szeretnék emiatt :)
szóval ti hogy csinálnátok?
szerintetek ilyet csinálhat egy óvoda, hogy hetente 1x 1 órát nem fogad gyerekeket? ráadásul elég forgalmas időpont, elég sokan érünk oda reggel ebben az időben...
6. válaszoló!
1. vagyok. Nem olvastad figyelmesen a válaszom. Azt írtam, hogyha "több embernek sem jó", tehát mondjuk egy 30 fős csoportból LEGALÁBB 10 embernek, akkor kérdezzék meg... De mint írtam, én is azt javasoltam, hogy menjen hamarabb...
némelyik válaszolónak milyen kedves stílusa van :D
nem, nem az az ovi amit egyik válaszoló írta.
itt nem volt kérdés, tényként közölték, hogy ez van.
nyilván iskola az más lesz, akkor majd eleve 8 órában fogok már dolgozni, most kicsit kényelmesek vagyunk, még csak középső csoportos, nem gondolom, hogy annyira komolyan kéne ezt venni.
3 gyerekes anyuka, nem is értem, miért kéne veled cserélnem???
te másik életet választottál, 3 gyereket szültél, élj aszerint. én meg 1 gyereket szültem és 6 órában dolgozom, én meg így élek.
kérdésem az volt, hogy ilyet csinálhat-e az ovi, hogy nem veszi be a gyereket ebben az időben. nyilván nem reggeli közepén esünk be mi se, ez a másik, hogy egyébként f9-kor van a reggeli, de pénteken, amikor a torna van, n10-kor van, ezt is furcsállom, azért egy gyereknek sem jó éhes pocakkal tornázni, se akkor ha előtte jól bereggelizik, elég szerencsétlen időpontnak tartom ezt 4 éveseknél
de én nem kérem, hogy miattam tegyék át! írtam ilyet?
nekem az a furcsa, hogy olyan időben van egy foglalkozás, amikor a csoport fele egyébként nincs bent.
nálunk f9-ig kell beérni, ekkor van (lenne) a reggeli és f1-kor van vége az ebédnek.
miért nem lehet 9-12 között megoldani a tornaórát?
de mindegy is.
akkor felteszem másképp a kérdést. ha 10 perce tart a tornaóra, miért nem mehet be a gyerekem?
Igen, csinalhat ilyet az ovi. A legtobb helyen eleve foglalkozasok vannak reggel, azt pedig nem igazan kellene megzavarni. Amugy se egyseru a gyerekekt ravenni arra, hogy figylejenek, plane nem fognak, ha minden ot percben beesik valaki.
"de pénteken, amikor a torna van, n10-kor van, ezt is furcsállom, azért egy gyereknek sem jó éhes pocakkal tornázni, se akkor ha előtte jól bereggelizik, elég szerencsétlen időpontnak tartom ezt 4 éveseknél"
Akkor milyen idopnt lenne megfelelo? Mert 12kor ebedelnek, utana alvas, 3kor uzsonna. A logikad szerint egyaltalan nem fer bele sehova a tornaora.
Csinálhat ilyet az óvoda, és örülj neki, hogy csinál, mert ez azt jelenti, hogy a gyerekek érdekeit tartják szem előtt.
Ha mindenki össze-vissza hozná a gyerekét, akkor lenne olyan gyerek, aki még heti egyszer sem tesizne. Ez ugyebár nem túl egészséges, hidd el, nagyon fejlesztő egy ilyen óra.
Az se lehet, hogy játék közbe új és új gyerekek érkeznek, mert nem lehet újra és újra előröl kezdeni egy játékot szabálymagyarázattal meg mindennel együtt.
Szép lenne, ha megérkezne mondjuk 5 gyerek 8-ra, elkezdenének tesizni, és akkor megérkeznek még öten negyedre, és még nyolcan félre....szerinted lehet így foglalkozást tartani?
Ez az egyetlen olyan foglalkozás az oviban ami kötött és kötelező, szóval igen, a gyerek érdekében megtehetik, hogy ilyen szabályt fektetnek le, és jól teszik.
"akkor felteszem másképp a kérdést. ha 10 perce tart a tornaóra, miért nem mehet be a gyerekem?"
1. Nincs olyan, hogy csak a te gyereked késhet....:D Mindenki meg szintén nem késhet.
2. Mert egy ilyen foglalkozás különböző részekből áll...keringésfokozás, bemelegítés, ismert játék, utána gimnasztika, új mozgások játékok és levezetés. A saját gyerekeddel szúrsz ki ha később viszed be.
15ös, mondjuk 10kor... hétfőn akkor van a torna, szerintem teljesen jó az az idő.
azért ne essünk már túlzásba. 9ig kell beérni az oviba, ez a házirend. hagyjuk már, hogy nem lehet össze vissza érkezni. hogy ne lehetne, nem iskola, csak egy középső csoport.
reggel 7-f9-ig van szabad foglalkozás, majd reggeli és 9től jönnek a foglalkozások amikre már nyilván nem állít be senki.
nekem új, hogy heti 1x háromnegyed órával előbb kell beérni mint egyébként, én szeretem, hogy reggel tök kényelmesen összekészülődünk, nem rohanva besétálunk, búcsúzkodom.
ezért most úgy állítotok be mint ha valami elmebeteg lennék, már rosszul érzem magam :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!