Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Sima évzáróra kiscsoport...

Sima évzáróra kiscsoport mennyire sok szerintetek 5000 ft/fő pénzbeadás?

Figyelt kérdés

Szerintem sok!

Karácsonyra 4000 ft-ot adtunk be. 29 fős a csoport. Vásárlási utalványt kaptak az óvónők, meg a dajka is. Pontosabban 2 fő nem adott be semmit. Most megint ezt találták ki, de már emelkedett egy ezressel, mert van valami új pár órás óvónő és ő is kap és mindenki ugyan annyiért vásárlási utalványt.

2014. máj. 15. 09:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

4-5000 Ft/fő évente kétszer?

Az nagyon sok.

Mondom ezt úgy, hogy a gyermekem magánoviba jár Budapesten és itt ÉVES szinten adunk 10 eFt-ot, amin gyermekzenekart, kis bábszínházat hívnak, ugráló várat, arcfestőt stb. bérelnek- tehát az is a gyerekekre megy, csak ezek a kiadások esetiek és "extrák".

Ne is haragudj, de ha szó nélkül mindig mindenki befizeti, akkor jó, hogy a nagyhangú, tehetősebb szülők igaza érvényesül. Én bizony finoman puhatolóznék más szülőknél is, hátha lennénk egy páran, akinek ez gondot jelent vagy egyszerűen csak nem tetszik. Akkor "bandában" könnyebb "lázadni"- ha esetleg félnél egyedül kiállni az igazadért. (egyébként nem értem, miért ne lehetne- te is ugyanolyan szülő vagy, mint a másik, aki önhatalmúlag ezt kitalálta)

Nem az a ciki szerintem, ha valaki beismeri, hogy esetleg tényleg teher, az sem ciki, ha valaki felvállalja, hogy nem tetszik neki ez a rendszer, nem ért vele egyet- az viszont sokkal kellemetlenebb, hogy emiatt az intelligensen konfrontálódni képtelen szülők hetekig, hónapokig eszik a kefét vagy ne adj Isten otthon kell meghúzni a nadrágszíjat.

Ebben a konkrét esetben én biztosan akár emailben is jelezném a szülői munkaközösséges másik anyukának, hogy nem értek ezzel a rendszerrel együtt, velem ne számoljanak, én más úton szeretném megoldani az ajéndékozást.

Ha a kicsid tanul egy kis versikét, alkottok valami kézműves dolgot otthon és a kertből szedsz pár szál virágot (vagy veszel egy kis cserepest és becsomagolod), amit ízlésesen összekötsz- még személyesebb is lesz.

Mondom, megtehetjük, hogy adunk, de még nálunk, magánoviban sincsenek ilyen arcpirító, túlzó megoldások. Fujj. Nem tetszik. A kötelező jellege és a "minden dolgozónak egyformát" jellege még inkább nem. Majd én eldöntöm, hogy ki az, aki megérdemli és mennyit szánok rá.

Ez nem kötelező. Ez AJÁNDÉK! (és ne felejtsük el azt sem, hogy a megajándékozottak nem családtagok, nem ismerősök, hanem a munkájukat végzik, amiért KÖSZÖNET jár, de ez miért csak és kizárólag drága tárgyi dolog lehet?)

Szomorú ez az értékrend.

2014. máj. 15. 11:17
 12/21 anonim ***** válasza:
73%

Hihetetlen egyébként!

Most én is ki vagyok akadva! Nálunk TEGNAP szólt az SZMK-s szülő,hogy mára anyák napja és évzáró van és hogy kéne venni vmi drágább ajándékot az óvónőknek. Ő már intézkedett és 4500 Ft/fő értékben vesz virágot. Köpni nyelni nem tudtam és már meg is vette...

Már majdnem 30000-et a gondozókra költöttünk,a gyerekekre semmit. Kb 8000 Ft ment csak a gyerekekre egész évben.

Simán fizethetnék a gyereknapot is aa csoportpénzből,de nem,azt külön kell bevinni,pedig szívesen fordítanám inkább arra a pénzt,mint seggnyalásra.

A 25 szülőből 3 jelezte,hogy okés minden a többi nem reagálást meg igennek veszi. Hát gondoltam nem utolsó időben kéne szólni

2014. máj. 15. 11:35
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az ovónők és dadusok nem kapnak sem karácsonyra, sem évzáróra ajándékot. Bár nálunk nincs is évzáró, csak ballagás az iskolába menőknek, az évzáró telesen fölösleges is lenne, hiszen a legtöbb gyerek július végéig jár oviba. A ballagó gyerkektől kapnak ajándékot, de ekkor sem ilyen összegben. A lányom tavaly ballagott, 1200 Ft-t adtunk be fejenként (14 ballagó gyerek volt). Ebből az összegből kapott 8 ovónő és 4 dadus ajándékot, plusz egyéb költségekre is elég volt. Nálunk nem ajándékutalványt kaptak, hanem ikeás vázát mindenki, amit minden gyerek aláírt, + a saját ovónők kaptak egy faládikót, amire a közös csoportkép volt valamilyen technikával rátéve. Nagyon jól nézettki, és az ovónők/dadusok is nagyon örültek. Sokkal jobban, mintha valamilyen személytelen drága ajándékot kaptak volna.

Szerintem az 4-5 000 Ft/fő röhejesen sok és fölösleges.

2014. máj. 15. 12:04
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon sok! Nálunk 500 Ft/fő összeget szednek évente egyszer, pedagógus napra kapnak az óvónők és a dadus vásárlási utalványt egy szál virággal. 27 fős csoport.
2014. máj. 15. 13:46
 15/21 anonim ***** válasza:
82%
én is max.1000 Ft/fő-t mondanék. tanító vagyok.
2014. máj. 15. 13:54
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

hú de durva

mi 3-3 ezer ft-os vásárlási utalványt vettünk.két óvónőnek és egy dadusnak.az ovi vezetőnek egy bonbont.az egyik óvónő nyúgdíjba ment,neki 5-500 ft-ot adtunk be,kapott 7500 ft alexandra vásárlási utalványt,meg a többiért egy kézműves sálat fülbevalóval összesen 13.000 Ft értékben.én nem vittem semmit,de volt olyan szülő,aki jó drága bonbont,kávét virágot vitt még pluszban

2014. máj. 15. 18:09
 17/21 anonim ***** válasza:

Nálunk nincs drága ajándék, tehát max. 5.000-10.000 Ft-ot költünk.

Évek óta megbeszélt dolog az óvónőkkel, hogy a szülők ne verjék magukat felesleges költségekbe. Kb. 350-400 Ft-ot kell beadnia egy szülőnek, 16 gyerek van.

A többi pénzt az SZM adja.

2014. máj. 16. 11:00
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem sok.

Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor hogy találják ki a szülők ezt az összeget? Mindenkit megkérdeznek? Mi van, ha valaki nem adja be?

Nálunk nem szokás a közös ajándék, mindenki egyénileg ad, ha akar (vagy nem ad). Én egy doboz bonbont és egy kis virágot szoktam adni egyénileg.

De most új oviba megyünk, nem tudom ott mi a szokás, de ha ez a csoportos ajándékozás, nekem ez annyira nem szimpatikus. Tehát arra lennék kíváncsi, hogy ebbe muszáj benne lenni? Az szmk-s szülő szokta ilyenkor szedni a pénzt?

2014. máj. 18. 07:25
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem is sok. Mi 2 ezret adtunk, 2 óvónő, 1 dajka, es 1 kisegítő. Es csak 23 gyerek van. Igy is kaptak ajándék utalványt es virágot is.
2014. máj. 18. 21:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs csoportpénz. Ha valamilyen esemény van (gyereknap, ballagás), akkor kell valamennyit fizetni, de az óvónők, dadusok ajándékozása egyénileg van megoldva.
2014. máj. 21. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!