Mit tennetek a helyemben? Vinnetek aznap a 3,5eves gyereket oviba?
A helyzet a kovetkezo, farsang lesz az oviban. A szuloin elmondtak, hogy nem oltoznek be a gyerekek csak egy kalapot kap mindenki, a szulok vigyenek sutit es innivalot, ezzel meg nincs is semmi baj.
A gyerekek kozott verseny lesz megrendezve, es a versenyszamok elso harom helyezetjet jutalmazzak csokival, a tobbinek semmi. A vegen meg minden gyerek kirakja az asztalra mennyi csokit tudott osszegyujteni. Felvoltam haborodva, hogy egyalltalan minek versenyeztetnek kiscsoportos ovisokat, akik meg felsem fogjak mi a verseny, csak azt, hogy kapott-e csokit vagy sem. Szegeny kisgyerekek akik nem kapnak semmit, mert ugye mindenki nem nyerhet, milyen erzes lesz nekik? Normalis dolog ez?
Érdekes.
Mindenesetre én jutalmaznám a lányomat, ha érte mentem az oviba, hogy milyen ügyes volt aznap. Már csak azért is, hogy ne érezze magát kevesebbnek, mint azok a gyerekek, akik csokit "nyertek".
En teljesen kiakadnek a beöltözes mentes dolgon is.
A lanyom szeptemberben kezdte az ovit alig varja, hogy beöltözhessen, mar hetek ota varrom a ruhat neki.
Az összes olcso üzlet tele van farsangi ruhakkal, es meg kezröl kezre is mehetnek a ruhak, es akar semmiböl is lehet egy egyszerü jelmezt csinalni.
A farsangban pont aza lenyeg, hogy beöltözhetnek a gyerekek.
A verseny meg azert riaszto szamomra, mert ezekszerint az ovonök nincsenek tisztaba mit tud, mire kepes, es hogyan erez egy ovodas koru gyermek. Elgondolkodnek, hogy egyaltalan tudjak-e a gyerekemet rendesen gondozni.
Az tetszik, hogy nem kell beöltözni és hogy mindenféle játékok, versenyek lesznek megrendezve.
Viszont a jutalmazás tényleg nagyon nem jó így.
(Mondjuk eleve nem csokit kéne nekik adni, hanem lehetne gyümölcs is.) Mindenkinek kéne adni, aki részt vett a játékokban, nem csak a "nyerteseknek".
Nagyobb korban is, amikor különböző képességű gyerekekről (vagy akár felnőttekről van szó) akkor szerintem mindig értelmetlen a "győztest" jutalmazni, mert ezzel mások kedve elmegy a játéktól, versenytől. Sokkal jobb, ha a résztvevők közül kisorsolják a jutalmazottakat. Mert nem az a fontos, hogy ki a leggyorsabb, legszebb, hanem hogy hajlandó volt részt venni, tenni valamit.
Szülőként úgy gondolom ovis korban minden gyermek győztes,aki részt vesz egy versenyen. Versenyek végén minden gyermeknek adnék egy-egy csokit .
Ovinkba is volt farsang,beöltözős, versenyekkel. (vegyes csoport) de nem volt jutalom osztás egyéb. Nem is értem a kalapos dolgot se....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!