Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti mikor vinnétek oviba? Baj,...

Ti mikor vinnétek oviba? Baj, ha ennyit hiányzik már az elején?

Figyelt kérdés

A fiam szeptember 2-án kezdte az ovit (nem volt beszoktatás, első perctől jól érezte magát és alig várja, hogy megint mehessen), az első hétvégén lebetegedett (hányás, hasmenés). 1,5 hét múlva, mikor már vittem volna oviba, csúnyán elkezdett köhögni és folyt az orra, fájt és gyulladt volt a torka, itthon maradt. Ma mehettünk volna oviba, de már megint belázasodott, hányt is az este, ismét irány a doki.

Eddig még nem is volt igazán beteg, most meg egy hónapja nem tud kigyógyulni, mert mindig elkap valamit, vagy felülfertőződik.

Az óvónők már jelezték, hogy jó lenne, ha menne, de így mégis hogyan vihetném??? A családban is mindenki beteg.

2013. okt. 3. 07:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát ha beteg, akkor nem tudsz mit tenni, az óvónő azt akarná, hogy betegen vidd? Nem is értem...nem marad le szerintem semmiről, ne aggódj még emiatt is.
2013. okt. 3. 07:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát ha nincs láza, nem hány nincs hasmenés, nem köhög eröteljesen akkor viheted.

Lányom is most kezdte az ovit, és múlthéten nagyon köhögött, de mivel nem volt láza a doki azt mondta, ha nem viszem oviba akkor mégtovább fog tartani és jövöre is csak beteg lesz. Amit fent leírtam ha azok nincsenek akkor menjen. Vagy is orr lötyögéssel mehet.

Nálunk antibiotikumot is csak akkor adna a doki ha biztosan bakteriális megbetegedés van. Lányom még nem kapott soha sem pedig szokott beteg lenni.

Az oviban is minden gyerek beteg, öket már nem tudja megfertözni.

2013. okt. 3. 07:52
 3/6 A kérdező kommentje:

"Hát ha nincs láza, nem hány nincs hasmenés, nem köhög eröteljesen akkor viheted."

Na, pont az a baj, hogy ezek valamelyike vagy több is egyszerre mindig jelen van. Ezért is nem vittem az utóbbi hetekben. :( Amikor már örülnék, hogy nem hány, akkor belázasodik, amikor már nem olyan lázas, hasmenése lesz, ha ezek enyhülnek, a köhögés erősödik fel, majd lassan visszatér a hányás és ez így megy már lassan 3 hete.

Az előbb megette a reggelijét, elkapta egy köhögés és kétszeri nekifutással ki is hányt mindent. Most meg mintha semmi baj nem lenne játszik és nevetgél. Se láz, se levertség, csak köhög és hány.

2013. okt. 3. 08:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha az orvos azt mondja,hogy mehet oviba,akkor mehet. Nem az óvónők mondják meg,hogy mikor mehet,hanem az orvos. Egyébként nem marad le semmiről,ha később kezd beleszokni az oviba. Főleg,hogy még szeret is járni,akkor semmi gond nem lesz. Adj neki multivitamint meg c vitamint,hogy erősödjön meg a szervezete!
2013. okt. 3. 09:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor vinném ha teljesen meggyógyult.Mi most vagyunk középsősök és tavaly úgy alakult,hogy szeptembertől januárig nem volt (max pici megfázás)beteg.aztán január végén az egész családon átment egy csúnya influenza kinek milyen tünettel volt magas láz,torok,fülfájás,hasmenés,hányás és onnantól kezdve egyszerűen nem tudott kilábalni.A doki engedte már oviba de mindig visszaesett így május végétől itthon tartottam.Alig volt oviban februártól május végéig.Elég sok programról lemaradt de az volt a fontos hogy végre meggyógyuljon.Nyugi,ez a kezdés sokaknál ilyen,új közösség,új vírusok..

Óvónők meg örüljenek,hogy betegen nem viszed.Sajnos az van ám,hogy van aki viszi betegen is,és azért sok a visszaeső.De őket meg azért tudom megérteni,mert munkáltatók nem nézik jó szemmel,ha beteg gyerekkel vagy otthon,állandó stresszben vannak az anyukák,hogy oldják meg,én is voltam így,most is csak azért könnyebb,mert tp-n vagyok hamarosan születik tesó.Szóval ne vidd addig míg doki teljesen gyógyultnak nm nyilvánítja.

2013. okt. 3. 09:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Nyilván nem ideális, ha ennyire nem tud oviba menni, de betegen ne vidd, nem is értem az óvónőket. Ez van sajnos, majd megerősödik a szervezete.
2013. okt. 3. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!