Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire normális egy óvodában...

Mennyire normális egy óvodában (kiscsoport), hogy állandóan betegek a gyerekek?

Figyelt kérdés
2014. márc. 24. 21:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Régen nem volt ez ennyire általános jelenség.Szoc.korszakban mindenkinek volt munkája,eljöhettek táppénzre.Ma mi van.Ha a gyerek beteg sok szülő akkor is viszi,mert ha nem kirúgják,és éhen halnak.
2014. márc. 25. 15:03
 12/26 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm szépen, én meg még munkát se tudok vállalni ezek miatt,akik betegen viszik be a gyereket! Azt nem hiszem el,hogy másnak kevesebb rokona lenne,mint nekünk!
2014. márc. 25. 15:50
 13/26 anonim ***** válasza:

Sajnos ez van. Hogy jön ide a rokon kérdés? Nem bántani akarlak, csak érdeklődöm. Én munkát keresek jelenleg, de egyelőre semmi. A fiam ovis, most járja másodszor a kiscsoportot, lényegesen kevesebbet beteg, mint tavaly. A lányom még itthon van, ő tavaly mindent elkapott a Tesótól :( A fiam 2-3 napig volt beteg, a lány 1-2 hétig. Nagyon durva volt, hetente vittem a fülészetre. Szóval ha találtam volna munkát, hagyhattam is volna ott, elvégre igy is beteg volt folyton, hogy nem is járt közösségbe, csak elkapta a Tesótól (előtte, 15 hónapos koráig sose volt beteg, csak egyszer náthás).

Amúgy a nagyszülők 110-140 km-re laknak, a nagymamák még dolgoznak is. Ezért kérdeztem, hogy jön ide a rokonság, nekem van rokonom, de nem tudnám rájuk bízni a beteg gyerekem.

2014. márc. 25. 16:06
 14/26 A kérdező kommentje:
Úgy jön ide a rokon,hogy a beteg gyerekre tudna vigyázni a rokon, és nem vinné be az óvodába a kedves szülő! Dolgozni is tudna menni.
2014. márc. 25. 16:17
 15/26 anonim ***** válasza:
Ha tudnák kire hagyni,nem vinnék be szerintem.
2014. márc. 25. 16:54
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Gondolod minden rokon csak úgy pazarolhatja a napi bérét, szabadságát a rokon gyerekre...
2014. márc. 25. 20:59
 17/26 anonim ***** válasza:

Hát hallod, ahhoz ugye nem dolgozó, mondjuk nyugdíjas rokon (nagyi) kellene, aki amúgy nincs nagyon lerobbanva, mert akkor megint csak nem tudod kire hagyni a gyereket. Nálunk ilyen, mint említettem, nincsen. A fiam 4,5 éves, mióta megszületett, 3x voltunk gyerek nélkül valahol (egy lagzi, egy vacsora és egy Tesco). Mióta 2,5 éve megszületett a lányom, a lista bővült még egy Tescoval. Szóval soha, sehova nem tudunk menni anélkül, kettesben, hogy a gyerekeket ne vinnénk, igy, ha betegek, nekünk kell megoldanunk a dolgokat.

Szed vitamint a gyerkőcöd? D vitamint adod neki ősztől tavaszig? Próbáltad már a Broncho waxomot?

2014. márc. 25. 21:33
 18/26 A kérdező kommentje:
Igen,adok neki vitamint,napi 100 mg C vit, Vigantol, multivitamin,most Lactiv kid is megy. Amúgy aki betegen viszi a gyereket ,még sose szóltak az óvónők,hogy beteg a gyerek és orvoshoz kéne vinni?! A taknyosság is betegség,virus okozza,ami fertőz! És nagy bunkóság, amikor 1-2 szülő miatt betegszik le az egész csoport, mert nem képesek otthon tartani a fertőző gyereküket! Ha nem vinnék betegen a gyereket,nem lenne ennyi beteg a csoportban!
2014. márc. 25. 22:22
 19/26 anonim ***** válasza:
Azért az orvos diagnózisát ne írd felül,nem egyszer vittem taknyosan a gyerekemet oviba,mert a gyerekorvos megmondta,hogy nem fertőz,viszont mikor egy gyerek oviba beszokik akár hónapokig is taknyolhat,köhécselhet.Ha valóban beteg a gyerek,az óvónők szólni fognak a szülőnek.
2014. márc. 25. 22:25
 20/26 anonim ***** válasza:
75%

Jo nagy bunko vagy kerdezo!

Te miert nyafogsz, hogy nem tudsz munkat keresni, ha ott a nagy rokonsagod, akire rabizhatnad a beteg gyerekedet???

Hajra, hajra! Nincs kifogas, nyafogas...passzold le betegen a sorban allo keszseges nagyiknak es huzzal el dolgozni vegre, ahelyett, hogy egesz nap otthon lustalkodsz es masokat hibaztatsz, akik reggeltol-estig dolgoznak!

2014. márc. 26. 05:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!