Mit tegyek a fiammal, az óvodában nem fogad szót, verekszik, állandóan panasz van rá?
Járt bölcsibe 2 éves korától semmi gond nem volt. 3 évesen elkezdte az ovit. Itt se volt gond,de pár hónapja mondogatja,hogy a másik oviba akar menni. 2 csoport van,nincs kis,középső és nagy,mint normális esetben. Tavaly a nagyobbakhoz került,akik idén már iskolások. Idén pedig ide jönnek a kicsik,amint betöltik a 3 évet. Azóta nem szeret ide járni.
Itthon se mindig fogad szót,de kezelni tudjuk.
Azt mondják minden előzmény nélkül verekszik vagy csap oda. A legjobb barátját is megharapta.
Nem igazán akar válaszolni,hogy miért teszi. Ha úgy kérdezem ezért vagy azért tetted e,akkor megszokta mondani. Elég önfejű tud lenni, ha nem úgy van valami ahogy ő szeretné bevágja a durcit jobb esetben, vagy földhöz vág valamit(erről már majdnem leszokott).
A bölcsiben volt egy kisfiú( Misike),aki mindenkit terrorizált, durva harapásnyomok voltak a gyerekeken. A gondozónő kisfia is oda járt és ő is kapott. Misike anyukája jót nevetett rajta és le volt tudva. Már mindenki mondta a gyerekeknek,hogy védjék meg magukat,üssék ha harapni akar. Tavasszal 3 hetet nem volt Misike és utána megszeppenve jött bölcsibe,minden gyerektől visszakapta,amit addig adott. A bölcsi vége felé Misike és a kisfiam játszottak és előzmény nélkül a szemem láttára fejbe verte Misikét egy kisautóval.
Arra gondoltam lehet a bölcsis élményére visszavezetni a mostani viselkedését.
Mindig azt mondom neki,hogy nem szabad verekedni,de ha bántanak védd meg magad.
Itthon nem mer verekedni már,leszoktattuk róla. Anyukámnál viszont durván játszik. Most hétvégén a párjának a szája csattant szét és a nagynéném szeme kékült be. Az egy külön téma, hogy anyukámmal lakik 25 éve a nagymamám 76éves mozgássérült testvére. Ő imádja a gyereket és nem engedi fegyelmezni. Velem is ugyanígy viselkedett gyerekkoromban,bár én "jó" gyerek voltam. A fejét ütötte egy kulcscsomóval ,rászóltunk,de a nagynéném mondta hogy hagyjuk majd ő szépen megbeszéli vele.Persze továbbra is verte a gyerek. Nem érti meg, hogy ez már durva ,nem elég szépen beszélni. Arra kezd rájönni,hogy vele bármit megtehet amit mással nem.
Az oviban nem tudom mi hozza ki belőle,mert tegnap is 2 mondatban meghazudtolta magát a fiam. Játszóra nem járunk, kis faluban lakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!