Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kirakhatnak minket a körzeti...

Kirakhatnak minket a körzeti oviból?

Figyelt kérdés

A fiam 4 éves,kiscsoportos.Bölcsibe nem volt vele gond,de mióta szeptembertől elkezdte az óvodát azóta panaszkodnak rá az óvónénik,hogy lökdösi a kisgyerekeket.A gyerek azt mondja,hogy őt két nagyobb fiú veri a csoportból.Már többször behívattak miatta .Kértem,hogy tegyék át egy másik csoportba ,de nem tették.Beleegyeztem,hogy elviszem nevelési tanácsadóba a gyereket.Az igazgatónő azt mondta,hogy ő kér majd nekünk időpontot.Ez egy hónapja volt.Felhívtam a nevelési tanácsadót és nem kértek időpontot.Ma szólt az óvónéni,hogy menjünk be az igazgatónőhöz szerdán (holnap után) és akkor megkapjuk a papírokat,hogy másik óvodába kell vinni a gyereket.

Ezt megtehetik?Ez a körzeti és ,mivel 12 órában dolgozunk a párommal,mikor 2 éjszakás között vagyunk nem is tudjuk messzebb elvinni a gyereket.

2014. márc. 17. 08:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy nem tehetik meg. Nem tudom kitől lehet hivatalos tanácsot kérni. Talán a védőnőt, vagy valamilyen családsegítő szolgálatot jó volna gyorsan felhívni, hogy holnap érdemben tudj vitatkozni,ha jogtalanul akarják kitenni a kicsit.

Érdemes lenne azt is megvizsgálni, hogy nem bántják-e tényleg a nagyobb gyerekek. Én mindenképpen ragaszkodnék a másik csoporthoz. Lehet, hogy az óvónők sem úgy álltak a problémához, ahogy kellene.

2014. márc. 17. 09:08
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem így - nevelési tanácsadó véleménye nélkül - nem tehetik meg, de tapasztalatból mondom, jobb lesz a gyereknek máshol. Nálunk szinte ugyanez volt a helyzet. A kisfiam nagyon rosszul érezte magát az első oviban (vegyes csoport volt, több volt a nagy mint a kicsi), verekedett, reggelente annyira sírt és kapaszkodott belém, hogy úgy kellett lefeszíteni rólam. Az óvónéni szerint vigyem gyermekpszichológushoz. Nos, elmentünk, a gyereknek semmi baja, az ovival viszont annál több volt. Az óvónők egyszerűen nem tudták kezelni a gyerekeket. Még most is elönt a düh, ha rágondolok a képmutatásukra, hogy rögtön minket hibáztattak mindenért. Átvittük a fiunkat másik oviba és láss csodát! Oda szeret járni és őt is szeretik, én pedig nem azt érzem, hogy teher a gyerekem, mert persze ő sem kisangyal, igazi fiú. :) De itt szeretettel nevelik őket, nem pedig csak megőrzik nekünk délutánig.

Összefoglalva: szerintem nem teheik meg, de lehet, hogy a gyermekednek jobb lenne, ha másik oviba járna.

2014. márc. 17. 09:12
 3/17 anonim ***** válasza:

Hogy megtehetik-e vagy sem, azt nem tudom. Csak úgy nem hiszem, hogy kitehetik...

Az én fiam is szeptemberben kezdte az ovit. Van egy nagyon rossz gyerek a csoportban. Üvölt egész nap, mindenkit lökdös, még engem is próbált fellökni mikor 8-9 hónapos terhesen vittem a fiam oviba. Volt hogy ceruzával bökdösött a többi gyerek szeme felé, egyszer az egyik kislánynak vérzett az orra, úgy odacsapott neki. Egy kisfiút már kivettek a szülei a csoportból, miután a vezetőnő abszolút nem foglalkozott a problémával. Utána összefogtunk maradék szülők és kezdeményeztük az óvoda pszichológus bevonását a dologba. Össze is hívtak egy szülőit, ahol a pszichológus (?) is azt mondta, hogy meg kell szokni... ez van, nem tudnak mit csinálni (szerintem nem is akarnak), huszon valahány kisgyereknek kell alkalmazkodni egy rendbontóhoz...

2014. márc. 17. 09:13
 4/17 anonim ***** válasza:
Szerintem sem tehetik ki, védőnőnél és akár a jegyzőnél is lehet a problémát jelezni.
2014. márc. 17. 09:13
 5/17 A kérdező kommentje:
A gyerekem nagy mozgásigényű a csoport nagy létszámú és kis szobában vannak összezsúfolva.A szobába alig van szabad terület,mert tele van kisasztalokkal,székekkel,polcos szekrényekkel és a fiam gyakran nekimegy valaminek.Gyakran játszik vonatot és menne körbe-körbe.Az óvónők erre is hivatkoznak,hogy önmagára is veszélyes.Azt mondták,hogy nagy helyigényű a gyerek vigyem át egy magánóvodába ahol kis létszámú csoportok vannak.Sajnos ezt nem tudom megfizetni.Van ahol havi 90 ezret kérnének.Szóval az óvónők sem szeretik őt.
2014. márc. 17. 09:16
 6/17 A kérdező kommentje:
Egyedüli gyerek,itthon egy kis angyal.Én attól félek,hogy ha átviszem másik oviba,akkor szintén csak olyan óvodába tudom vinni ahol zsúfoltan vannak a gyerekek és talán ugyan ez lenne,de mivel az nem a körzeti ovink lenne,onnan kitennék egyből és ,akkor ovi nélkül maradnánk.Akkor nem tudnánk munkába járni se.Ezért ragaszkodnék most a körzetihez.
2014. márc. 17. 09:23
 7/17 anonim ***** válasza:
Ovono vagyok es ez igy eleg furcsa...Az ovoda 5 eves kortol kotelezo. Erdekes, h tulajdonkeppen semmi hajlandosagot nem mutatnak arra,.h kideritsek mi a problema. Meg kellene hallgatni a gyereket is szerintem ( nem kihallgatni!). En nem hagynam,.h csak ugy dobalozzanak a gyerekkel! Ki kellene deriteni,.h honnan indult ez az egesz. Beszelni azzal a masik ket gyerekkel is akik allitolag bantjak illetve a szuleikkel,.h otthon mit mondanak a gyerekek.
2014. márc. 17. 09:29
 8/17 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy túl sokszor volt már rászólva a fiamra,hogy ne lökdösődjön.Ezt megszokták a gyerekek és gyakran mondják,hogy Bálint megint fellökte őket.Már kétszer fordult elő,hogy akkor esett nekem szülő,hogy a fiam fellökte az ő gyerekét előző nap,amikor a fiam nem is volt előző nap oviban.Ezt már az óvónők is alátámasztják.

A két fiú is mindig azt mondja,hogy Bálint löki meg őket élősszőr ,ők csak utána verik meg. (A fiam nem verekszik).

Az óvónők meg soha nem látják,hogy ki kezdte...

2014. márc. 17. 09:48
 9/17 A kérdező kommentje:
Ha 5 éves kortól kötelező az óvoda,lehetséges,hogy kiteszik a fiamat,úgy,hogy párommal mind a ketten dolgozunk és nem tudjuk megoldani a gyerekfelügyelet az óvoda nélkül?
2014. márc. 17. 09:51
 10/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Fiad érdekében keress másik ovit. Ahol az ovisnénik ennyire nem törődnek a gyermekkel ott bizony velük van a baj.

Nevelési tanácsadóba te is kérhetsz időpontot,menjetek el.

Fiam is hasonló volt,plusz egy olyan ovisnéni aki látványosan nem kedvelte a fiamat. Hála az égnek idén elment az ovisnéni.

Mi elmentünk nevtanba,kiderült a fiam figyelemhiányos hiperaktív,megkésett beszédfejlődéssel. Most heti 4 fejlesztésre járunk.+ egy fizetősre. Látszik a hatása.

2014. márc. 17. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!