Kötelező terhesen felkeresni a körzeti orvost? Nem elég csak a magán szülészorvost és védőnőt? Mit csinál a körzeti orvos, milyen szerepe van?
Az én körzetim belgyógyász, úgyhogy ő csinált ekg-t és UH-ot is, de egyébként pedig szerintem ő ad beutalót belgyógyászhoz, mert elvileg menni kell, a kiskönybe be kell írni...
A későbbiekben pedig ő tud táppénzre felvenni...
5, de beutalót csak kaptál valakitől. Védőnőtől?
Nálunk: a védőnő nem ad beutalót, ő csak havonta 1x kiskönyvezik, ill. lemásolja a leleteimet. A háziorvos adott EKG és labor beutalót az első alkalommal, ill. később is, mikor mennem kellett és nem akartam a kórházig menni, csak a sztk-ba. Háziorvos még kellhet akkor is, ha szülés előtt táppénzre akarsz menni, akkor a nőgyógyász javaslata alapján ő ír ki.
Megkérdeztem a védőnőt és nem kell mennem a körzeti orvoshoz, mert a védőnő csinálja az EKG-t a faluban és mivel a védőnő van itt minden nap, ő állítja ki a beutalókat. Akkor kell mennem a körzeti orvoshoz, ha én szeretném vagy gondom van, mert mindenben nem tudja helyettesíteni a védőnő.
Köszönöm a válaszokat. Sokat segített.
Nekem nem kellett a háziorvoshoz menni.
A nőgyógyász adott beutalót a belgyógyászatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!