Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » MIndig megvizsgál az orvos...

MIndig megvizsgál az orvos ultrahanggal is?

Figyelt kérdés
17. hetes km vagyok, tegnap voltam dokinál vizsgálaton, de mivel az én orvosom szabadságol, egy másikhoz kellett mennem, ahol nagy csalódás ért...Egyáltalán nem nézte meg a babát ultrahanggal, pedig már úgy vártam, h láthassam, arra is kiváncsi voltam már, h látszik-e a neme. Csak egy szerűen megnyomkodta a hasam, megnézte, h nem tágul-e a méhszájam, azt mondta minden rendben van, és ennyi. Csak arra lennék kíváncsi, hogy mással is történt már ilyen eset???Vagy meg kellett volna néznie UHval?Szerintetek??
2013. aug. 14. 10:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Csak a kötelezőn nézték nekem is.
2013. aug. 14. 10:15
 2/14 anonim ***** válasza:

12 hetesen, 18-20 hetesen, 26 hetesen, 32-36 hetesen vannak a kötelező uh-k. Gondolom kórházfüggő is.

Nálunk 5 kötelező uh van.

Tehát ha megvolt a 12 hetes és majd mész 18-20 hetesen, akkor most, 17 hetesen nem kellett, hogy uh-val is megvizsgáljanak.

2013. aug. 14. 10:20
 3/14 anonim ***** válasza:

kötelező ultrahang csak 4 alkalommal van a terhesség alatt

12. 18-20. 32. 36. héten

Én maszekban járok dokihoz, akinek jobb ultrahang gépe van, mint a kórházban. Ő mindig megultrahangoz. Most vagyok 20 hetes, de már 5 ultrahangom volt

2013. aug. 14. 10:21
 4/14 A kérdező kommentje:
Erre a vizsgáltra is kaptam időpontot, szóval gondolom kötelező volt ez is. A saját orvosom biztos, h megnézett volna UHval. De most már mindegy. Még egy hónapot várnom kell, h lássam a babát.
2013. aug. 14. 10:22
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, igazatok van, mert csak a következő alkalomkor, szeptemberben lesz a nagy vizsgálat, amikor leméri a baba méreteit, akkor leszek 21 hetes km. De azért örültem volna, ha láthatom :) Szép napot!!!!
2013. aug. 14. 10:26
 6/14 anonim ***** válasza:

Igazából az UH nem "babamozi", hanem a szükséges vizsgálatok része, a rendellenességek szűrésére való.

Az hogy a saját (választott/fizetett) doki plusz UH-kat végez, az egy külön dolog.

Nekem magán orvosom van, már 3 gyereket szültem nála, de sosem nézett "feleslegesen" meg UH-val, csak amikor kellett, meg ha panaszom volt. (Volt sajnos, de ez egy másik kérdés...)

Ha minden rendben, akkor semmi plusz infóhoz nem jut az orvos az UH-val.

2013. aug. 14. 10:44
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha megteheted, menj el egy magánrendelésre, ott mindig nyomatják (helyben) az uh-t, hogy azt is ki tudják fizettetni. :) Uh-val együtt kb. 15 ezer egy vizit.

Legalábbis ahol eddig voltam, ott így volt.

2013. aug. 14. 10:45
 8/14 anonim ***** válasza:

Hármas vagyok

Nálunk egy vizsgálat ultrahanggal együtt 3000 ft, ultrahang nélkül 2000 ft .

2013. aug. 14. 10:49
 9/14 anonim ***** válasza:

Nekem mindig csinált UH-t az orvosom. (Nem babavárós időszakban pedig hüvelyit) UH-val és UH nélkül ugyanannyi a tarifája. A képért sem kell fizetni.

Nem minden orvos csinál mindig UH-t. Ez van.

2013. aug. 14. 11:13
 10/14 A kérdező kommentje:
Ha nem is babamozi az UH, de ki az a kismama, aki nem szeretné látni a növekvő babáját a pociban??? :)
2013. aug. 14. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!