MIndig megvizsgál az orvos ultrahanggal is?
12 hetesen, 18-20 hetesen, 26 hetesen, 32-36 hetesen vannak a kötelező uh-k. Gondolom kórházfüggő is.
Nálunk 5 kötelező uh van.
Tehát ha megvolt a 12 hetes és majd mész 18-20 hetesen, akkor most, 17 hetesen nem kellett, hogy uh-val is megvizsgáljanak.
kötelező ultrahang csak 4 alkalommal van a terhesség alatt
12. 18-20. 32. 36. héten
Én maszekban járok dokihoz, akinek jobb ultrahang gépe van, mint a kórházban. Ő mindig megultrahangoz. Most vagyok 20 hetes, de már 5 ultrahangom volt
Igazából az UH nem "babamozi", hanem a szükséges vizsgálatok része, a rendellenességek szűrésére való.
Az hogy a saját (választott/fizetett) doki plusz UH-kat végez, az egy külön dolog.
Nekem magán orvosom van, már 3 gyereket szültem nála, de sosem nézett "feleslegesen" meg UH-val, csak amikor kellett, meg ha panaszom volt. (Volt sajnos, de ez egy másik kérdés...)
Ha minden rendben, akkor semmi plusz infóhoz nem jut az orvos az UH-val.
Ha megteheted, menj el egy magánrendelésre, ott mindig nyomatják (helyben) az uh-t, hogy azt is ki tudják fizettetni. :) Uh-val együtt kb. 15 ezer egy vizit.
Legalábbis ahol eddig voltam, ott így volt.
Hármas vagyok
Nálunk egy vizsgálat ultrahanggal együtt 3000 ft, ultrahang nélkül 2000 ft .
Nekem mindig csinált UH-t az orvosom. (Nem babavárós időszakban pedig hüvelyit) UH-val és UH nélkül ugyanannyi a tarifája. A képért sem kell fizetni.
Nem minden orvos csinál mindig UH-t. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!