Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért van az, hogy három fiús...

Miért van az, hogy három fiús anyuka megvétózta a lányos farsangi ruhákat, ennek ellenére mégis megvarratják?

Figyelt kérdés
Az oviban farsangra ugyanolyan szoknyás jelmezt akarnak adni a fiúkra, mint a lányokra. A többi szülő nem szólt érte, de én nem örülnék neki, hogy lányt csinálnak a fiamból!
2014. febr. 18. 14:46
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
44%

Előre félek, mi lesz a jövőbeli világgal. 15 éves vagyok, tehát kb. 10 évvel idősebb, mint ők. Akkor most nekem oviban tütübe öltöztetett férfiak lesznek a munkatársaim, neadjisten a párom, a sógorom? Titeket öltöztettek oviban szoknyába? Én kib.aszottul nem régen voltam ovis, de biztos nem volt a fiúkon szoknya. Aki a kán kános dolgot írta: Szerintem egy kamasz lelki világa teljesen más, mint egy óvodásé. Mikor már 14-15 éves vagy, jó esetben már tisztában vagy a nemi identitásoddal, legalábbis egy ilyen beöltözés nem fog rajta változtatni. Az oviban történtekre én viszont a mai napig emlékszek, szerintem egy gyerek ilyenkor szemléli a világot, az itt történtek jelentik neki a "normális" világot, ehhez fognak később viszonyítani (most nem arra gondolok, hogy oviban még aludhatnak délután, ezért később is akarnak, hanem arra, hogy itt alakulnak kis a nemi szerepek; nem véletlenül jelenik meg köztük az erős fiú-lány ellentét, nem véletlenül csúfolódnak, versenyeznek állandóan). Szerintem ha ez nem így történik, ha szoknyát adnak rájuk az oviban (nem, akkor sem lehet, ha farsang van!), az később azt fogja eredményezni, hogy máshogy fogják véleményezni a "meleg" dolgokat, könnyebben átesnek a "homokos oldalra" (ez most nem valami jó megfogalmazás, de nem tudtam máshogy leérni), elfogadottnak fogják tartani a nőies öltözködést (most nem azt mondom, hogy mindegyik homár lesz, de szerintem ez igencsak változtathat a kis világképén).

Nézzetek már körbe a mai kamaszok között! Tele vannak az utcák köldökig kivágott felsős srácokkal, szűk gatyában, rózsaszín cuccokban, és még sorolhatnám. Nekem már ez is sok, én, mint lány nem vonzódom hozzájuk. Ugyanis nem egy lánynak öltöztetett fiúval képzelem el az életemet. Nem tudom, hogy az említett hím egyedekkel mit tettek az óvodákban, voltak-e szoknyába öltöztetve, de ez nem normális. És ha már itt is ennyi anyuka elfogadja, hogy a fiaikat szoknyába öltöztessék, még jobban fognak nőiesedni a férfiak. Aztán egyszercsak azon kapjátok magatokat, hogy kedves fiacskátok rózsaszínre festi az 5 éves fiú unokátok körmét...

Különben is, azok a szülők, akik ebbe beleegyeztek, a ballagás reggelén (nem meglepően) azt fogják tapasztalni, hogy bár beszéltek a kisfiuknak arról, hogy majd szoknyát kell felvenniük, a tütü láttán nem fogják felvenni, egy nyomorult hiszti lesz az egész ballagás. Miért nem lehet más táncolni? Annyi tánc van még.. 4 évet jártam oviba, 8-at általánosba, táncoltam is jó ideig, táncoktatás, fellépések rendszeresen voltak az iskolában mind a 8 év alatt, mégsem láttam még fiúkat szoknyában (bolondballagást és farsangot kivéve, de mielőtt beleszólnának, farsangon is a "nagyok" öltöztek be lánynak, a kisfiúkat szerencsére semmi pénzért nem lehett volna erre rávenni).

Az ovónőt, aki ezt kitalálta, azonnal kirúgnám a fenébe... Jelentsd az igazgatónak!

2014. febr. 22. 08:10
 32/36 anonim ***** válasza:
52%

Utolsó vagyok.

Bocsi, nem ballagás reggelén. Van az a ballagásos-szoknyás kérdés, onnan jutottam ide, és összekevertem a kettőt.

2014. febr. 22. 09:49
 33/36 anonim ***** válasza:
44%

Azt nem értem, hogy ha táncot adtok elő, akkor csak arra a táncra kéne felvenni a szoknyát, vagy végig abban lenni?

Ha viccesnek akarták volna beállítani ezt a szitut, akkor a kisfiukra szoknyát, a kislányokra nadrágot adtak volna a tánc erejéig... de így?

Nekem 3fiam van, ebből 2ovis, és nem engedném meg, hogy tütüben táncoltassák vagy hogy abban kelljen eltöltenie egy napot bent, farsang ide-vagy oda. Fel sem venné egyik sem- mert eleve olyan korszakban is vannak, hogy bizonyos dolgok, cselekedetek, színek - az fúúúúj lányos!!, Szóval tutira kiakadnának, hogy azt a lányos szoknyát fel kellene venniük.

Szerintem nagyon nincs a helyzet magaslatán az ovonénitek!! Ez a szitu egyátalán nem vicces vagy aranyos.

Nem is lehetne erre kényszeríteni a kicsiket sem- én elmennék a vezető ovonőhöz, az biztos, hogyha nem oldódik meg az ovonőkkel ez a kérdés.

2014. febr. 22. 13:45
 34/36 anonim ***** válasza:

szia Kérdező!

Hogy alakult a farsang?

2014. febr. 27. 10:02
 35/36 A kérdező kommentje:
Nem mentünk el a farsangra.
2014. márc. 21. 14:59
 36/36 anonim ***** válasza:
53%

És szoknyában volt a többi kisfiu?

EGyébként ki pontozott le mindenkit majdnem 0-ra??

2014. márc. 21. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!