Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem szeretném, hogy 6 évesen...

Nem szeretném, hogy 6 évesen iskolás legyen a gyerekem. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
A nevelési tanácsadó és az óvónők is erőltetik az iskolakezdést, de véleményem szerint még egy évet várni kell. Mit tehetek, ha a bizottság is azt fogja mondani, hogy mennie kell iskolába?

2014. jan. 1. 10:48
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
80%

30 évig tanítottam első-második osztályosokat. De aki ezt a törvényt hozta, közelről nem látott iskolát. Hihetetlen különbség van egy 6 és egy 7 éves között, még akkor is, ha egy értelmileg jól fejlett 6 évesről van szó. Sokkal fáradékonyabbak, nagyobb erőfeszítéssel hozzák ugyanazt a szintet, mint egy hasonló értelmi képességű 7 éves.

Ha meg a figyelme szétszórt, már az első hetekben kezdődnek a kudarcok.

Saját unokámat sem engedném 6 évesen iskolába, pedig az óvó néni szerint nagyon értelmes. Nem akarok rosszat a gyereknek.

Az első két hónapban a 6 éves elsőseim az ebéd utáni csendes pihenőben olyan édesen aludtak:) A hétéveseknél ez már nem, vagy nagyon ritkán fordult elő.

Szerintem ne engedd, a Te gyereked, Te tudod a legjobban, mi jó neki.

2014. jan. 5. 22:31
 22/26 anonim válasza:
0%
elég elmaradott gyerekedvan kapcsold ki a hülye mesefilmeket vid el a gyereket emberek közé!!!!!!
2014. jan. 10. 21:32
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek a Tanító nénivel, aki ezt kitalálta, az nem tudta, mit csinál.

Először is az, hogy az oviba a 2,5 éveseket fel lehet venni, meg hogy kötelezővé akarták tenni az ovit 3 éves kortól (ne menjünk inkább bele, hogy miért....), és mivel arra számítottak, hogy nem lesz elég férőhely az ovikban, gyorsan kitalálták, hogy akkor szórjuk ki a 6 éveseket. Nem véletlenül működött ezer éve, hogy 7 évesen iskola kezdés.

2014. jan. 11. 09:08
 24/26 anonim ***** válasza:

Nálunk ma döntöttek úgy a nevelési tanácsadóban, hogy mennie kell. Az óvónők szerint is iskolaérett, nagyon ügyes, okos, lelkes, érdeklődő. Én még tartottam volna vissza, mert túlérzékeny, hisztis, sírós, szorongó. Ovi előtt gyakran sír, öklendezik, a hasát fájlalja, még az ágytisztaság sem tökéletes nála. Aztán mégis mennie kell... Március második felében tölti a 6-ot.

A mostani csoportjából 9 gyerek iskolaköteles, mind mentek a nevelési tanácsadóba, de végül csak 2-en mennek nevtanos döntéssel iskolába, a többi mind maradhat 1 évet.

Voltunk iskolai nyíltnapon, nagyon pici gyerekek voltak, meg néhány nagyobbacska. Az ovinkban tavaly nagyon sok gyerek maradt + 1 évig ovis. Most a sok 7-8 évessel mehet egyszerre a kis érzékeny lányom. Remélem, azért sok 6-7 év közötti gyerek is lesz.

2014. márc. 15. 01:09
 25/26 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Én fellebbezni már nem akartam. Remélem, jó döntést hoztak a szakemberek, ha agyilag annyira iskolába való, és szeretne is nagyon menni, akkor menjen, ha túlérzékeny is, majd valahogy megoldjuk a nehézségeket... Féltem azért emiatt. De próbálok kedves, empatikus, jó tanítónénit választani neki.

Ha ennyi probléma van nálatok a gyerekkel, akkor hogy lehet, hogy a nevelési tanácsadóban is iskolaérettnek nyílvánították? Nálunk azért figyelembe vették a szülő kérését is. Én bizonytalan voltam, el mondtam a gondjaimat, félelmeimet, és végül nem én hoztam a döntést, hanem ők ajánlották nagyon az iskolát, végül elfogadtam, hogy 3 helyen is megerősítették, hogy iskolaérett és nagyon ügyes, talán ez lesz a jó neki...

2014. márc. 15. 01:17
 26/26 anonim ***** válasza:
Javítás: Bocsánat a hibáért, utólag változtattam a mondaton és külön maradt az "elmondtam".
2014. márc. 15. 01:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!