Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem szeretném, hogy 6 évesen...

Nem szeretném, hogy 6 évesen iskolás legyen a gyerekem. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
A nevelési tanácsadó és az óvónők is erőltetik az iskolakezdést, de véleményem szerint még egy évet várni kell. Mit tehetek, ha a bizottság is azt fogja mondani, hogy mennie kell iskolába?

2014. jan. 1. 10:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%
rossz dolog ez, mert ha tényleg idő előtt küldik iskolába a gyereket, az az egész életére kihathat. Nem biztos hogy minden tanitónéninek lesz majd energiája foglalkozni vele, a gyereket meg majd elkonyvelik butanak, figyelemzavarosnak, stb. Ez megmajd szépen elveheti a kedvet a tanulastol meg a közösségtől.Másik ovi esetleg?
2014. jan. 1. 13:34
 12/26 anonim ***** válasza:
72%

Ha a bizottság is az iskolát javasolja, meg kell fellebbezni. Előtte esetleg kérd pszichológus vizsgálatát, ők talán jobban hajlanak a visszatartásra, íjon ő is véleményt a gyerekről. Most sajnos az a baj, hogy a régi nevelési tanácsadókból lettek a Szakértői Bizottságok, így kvázi ugyanazok fogják kimondani a végső szót, akikhez jártok fejlesztésre.

Fellebbezésre mindig van lehetőség, használd ki, ha a bizottság is az iskola mellett dönt.

2014. jan. 1. 15:18
 13/26 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! A pszichológust megpróbáljuk!
2014. jan. 1. 16:02
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

off

9-es

Azt nem vettem számításba, hogy már vegyes csoportok vannak, aminek több hátránya van mint előnye. De ha az óvónő elismerte, hogy "butítja" akkor miért nem engedik iskolába? Ez elég fura...De akkor javítom, jó óvónénikkel, akik tudják kezelni a vegyes csoportot nem butítja az óvoda :D

Kérdező, neked pedig sok sikert, remélem helyt adnak a kérésednek :)

2014. jan. 1. 21:30
 15/26 anonim ***** válasza:
65%

9. vagyok

A lányom, aki a nyáron lesz 6 éves, imádja a kicsiket. Segít nekik az öltözködésben, az étkezésnél, stb. Sokat segít így az óvónéniknek. Ezért nem akarják suliba engedni. (és ez tök komoly!) Amúgy egy vén szipirtyó, aki képtelen elfogadni/felfogni, hogy ez a világ nem az a világ, ami 30-40 évvel ezelőtt volt.

Megyünk majd nev.tan-ba, meglátjuk mit mondanak ott.

2014. jan. 1. 21:43
 16/26 anonim ***** válasza:
Keresnék neki egy speciális iskolát ahol kislétszámal és lassabb tempobatanitanak .
2014. jan. 2. 10:50
 17/26 anonim ***** válasza:

Ha megkapod a Nev.tan.,azaz most mar Szakertoi velemenyt, 15 napod van fellebezni, ha nem ertesz egyet vele. Masodik korben szinten ok vizsgaljak a gyermeket, igaz, masik szakember, nem az, aki elsore nezte. Ha ezt is megfellebezed, akkor mar egy masik bizottsag nezi utana.

Amugy a vizsgalatra Neked is be kell majd menni, es ott szerintem beszeld meg, hogy miert szeretned, ha maradna, mondd el az erveidet.

2014. jan. 2. 17:30
 18/26 anonim ***** válasza:
52%
a szülő dönt-és még idén el lehet intézni,hogy maradhasson,ha megfelelő papirokkal rendelkezel.ha probléma van,azt a nevtan is észreveszi,az ő javaslata alapján is maradhatna-ill az óvodavezető is kérvényzeheti-én igy tudom.elvileg kötelező,de szerintem elintézhető
2014. jan. 3. 11:26
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Az uj torveny szerint nem a szulo dont, hanem az ovodavezeto. Ha nincs egyet ertes, akkor jon a vizsgalat.
2014. jan. 3. 11:34
 20/26 A kérdező kommentje:
Jó lenne, ha a bizottság figyelembe venné a kérésemet, remélem így lesz és nem kell fellebbezni. Köszönöm a segítséget.
2014. jan. 4. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!