Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szeretném, ha a gyerekem még...

Szeretném, ha a gyerekem még egy évet az oviban maradhatna, hogyan intézhetném el?

Figyelt kérdés
Nyári gyerek, jó lenne még egy év, mert elég lassú, picit érzékeny és a többihez képest kisebb (sok az évvesztes). Amúgy nagyon okos gyerek. Úgy hallottam, hogy egy vadidegen bizottság dönt arról, hogy menjen-e a gyerekem iskolába, vagy ne. Van-e valami mód, hogy "rábírjam" őket, hogy hagyják őt az oviban? Fellebbezés, stb.?
2013. nov. 22. 12:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát én úgy tudom nincs más mód. A tanulási képesség vizsgáló bizottság dönt kizárólag. De biztos vannak kiskapuk.
2013. nov. 22. 13:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jó eséllyel a bizottság is látni fogja a fiadon, hogy jót tenne neki még egy év. Ráadásul nagyon sok gyereket visszatartanak az oviban, ritkaságszámba megy, hogy valaki már hat évesen első osztályos legyen (az én osztályomban annak idején csak 4-en voltunk, akik 6 évesen jártuk az elsőt).

Sajnos hivatalos utat nem tudok, amivel elérhetnéd, hogy ovis maradjon, de szerintem a bizottság úgyis látni fogja, ha még ráférne egy év.

2013. nov. 22. 13:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha az óvónők is úgy látják jónak, hogy maradjon, akkor a vizsgálatkérő lapon ezt valamilyen formában jelezzék (pl. írják le, hogy lassú, érzelmileg labilis, figyelme még nem elég kitartó, stb...) Te is elmondhatod mit szeretnél, legtöbb helyen ezt figyelembe veszik.
2013. nov. 22. 14:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Remélem rugalmasak lesznek!
2013. nov. 23. 10:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Pontosan mi az, hogy nyari? Mikor szuletett?
2013. nov. 23. 21:26
 6/6 anonim ***** válasza:
A törvény azt mondja, hogy a 2008. jan. 1. és aug. 31. között születettek esetében az óvoda vezetője dönt a tankötelezettség megkezdéséről. Szakértői vizsgálatra csak akkor van szükség, ha nem tudnak dönteni, vagy nem ért egyet a szülő és az óvónő. Sajnos a fenntartók sok esetben nyomást gyakorolnak az óvodavezetőkre, hogy küldjék iskolába a hatéveseket, ezért a legegyértelműbb esetekben is vizsgálatra küldik az óvodák a gyerekeket.
2013. nov. 23. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!