Óvónéninek karácsonyi ajándék? Nálatok?
Nálunk pár napja indítványozták, hogy az óvónéninek vegyünk ajándékot Karácsonyra. Fejenként 1000.-, azaz ezer forintot szednek, a csoportban 30 gyerek van. Hozzátették, hogy nem kötelező, aki nem ad be, azok nevét nem írják az ajándékra. Én személy szerint ezt sokallom és erős túlzásnak tartom, mivel nem is vagyok megelégedve az óvónővel. Ha meg nem adok be pénzt, akkor nem veszek részt a "s..gnyalásban", tehát a gyerekem negatív elbírálásra számíthat a későbbiekben. Már sok anyuka jelezte, hogy ők támogatják az ötletet és be is adják a pénzt, így egyre jobban kilógok a sorból. Szerintetek nincs igazam?
Arra gondoltam, hogy nem adok be pénzt, hanem egyénileg beküldök az óvónőnek valami apróbb ajándékot a kicsivel. Bár ezt is képmutatásnak gondolom, mivel nem szeretjük és a kicsi nem is szeret oda járni, pedig a bölcsit imádta.
Írnátok véleményt? Hátha ti bölcsebbek vagytok nálam....;-)
hát ez sztem is nagyon sok.
Nálunk 2 óvónéni van, és 2 dadus, ott még azt mondom hgy talán, de még szt is sokallanám..
Főleg így hogy utálja a gyerek..nálunk ez az bölcsiben volt, én is majdnem szembeköotem magam:-DD, e azért bevittünk egy kis csomagot mindegyiknek, a gyerekemre való tekintettel.
Szóval én a helyedben felvenném a műmosolyt, nem adnék be 1000FTot, hanem beküldenék vmit...viszont akérmit veszel, az is 1000Ftba kerül...:-(( áh, tök nehéz ez...
ja, és ez, hogy a dadusnak meg semmit...hát tök szégyen, hisz ő ad rá tizta ruhát ha koszos lesz, vagy ha baleset éri, csomó mindent csinál, szerintem ez nagy szenyóság, és tapintatlanság is...tehát ha beadnék, akkor megmndanám, hogy legalább egy desszertet, meg egy tusfürdőt kapjon már ő is...amúgy nevetséges..1 óvónőnek 30ezer Forintért ajándék, hát ez nekem is magas...:-((
Hát én már azért ki vagyok akadva,hogy az egyik óvónőnknek most leesz majd a névnapja és máris vmi kreatív hobby utalványt akarnak adni. És ez csak a névnap! O.o
dadusnak meg küldtek egy bonbont a szülők nevében,amiről nem ttudtunk és hívatkozott az SZMK-s szülő,hogy hirtelenn kellett dönteni.
Én bunkó dolognak tartom,hogy a dadus sokaknak kevesebbet ér. Én javasoltam,hogyha a dadus bonbont kapott,akkor az óvónőnek is...hát le lettem pikk-pakk szavazva,pedig nagyon szeretjük az óvónénit s a dadust is.A másik óvónéni is aranyos,de vele alig találkozom.
szerintem iszonyat túlzás az a fejenkénti 1000 Ft!
Nálunk fél évre szedtek be 2500 Ft-t ebből lett a bonbon megvéve és még mindig 40ezer felett van a csoportpénz összege,úgy hogy még nem adta be mindenki!
Ezen kívül az óvónők semmit nem szednek be vagyis pénzt,csak havonta zsepit vagy mellé szalvétát,de az utóbbit nem minden hónapban. Ezt előre közölték,mikor a lányom ovis lett,hogy azok gyorsan fogynak és időben kiírják,így nem lesz meglepetés.
Nem tudom mi lenne a te esetedben a legjobb.Elég faramuci helyzet. Én is a saját ajándékot preferálom,amit alányom szívből adna,hisz nem rólunk szól,hanem a gyerekekről és a gondozójukról!
Ballagási ajándékra idén adtunk be egy ezrest fejenként,8 ballagó volt,ebből lett intézve a csokor az óvónőnek,és ajándék óra a gyerekek képeivel,és a Dadusnak is virág,és a többi óvónőnek és dadusnak is....
Én is biztos elkérném azt a könyvelést,mert az,hogy már 3000-et beadtatok,és maradt is csoportpénzből,de ez még nem elég...
Nálunk maradt csoport pénz,az át lett vezetve az idei évre (az egyik gyerkőcöm még ovis),így ki lett pótolva csak,aki bevitte a rendes éves csoportpénzt most szeptemberben (pl mi) azoknak amikor színházba mentek a gyerekek (kis városkában lakunk,a művházba szoktak lenni "utazó előadók") a többletet kivették,és azt pótoltuk meg pár forinttal.
Képzelem milyen szülők lehetnek azok,akik ilyen - komolyan,nem is tudom igazán jellemezni....
A helyedben biztos nem adnék be egy vasat sem,hanem max!! valami apróságot vennék,jelezve ezzel,hogy nem hajt a csorda szellem,de bunkó sem vagyok... de max! Felénk nem szoktak adni ajcsit se karira,se máskor,csak ballagáskor!!
Köszönöm mindenkinek! :-)
Megnyugtat, hogy Ti is úgy látjátok, ahogy én:) Eldöntöttem, hogy nem adom be a pénzt, hanem veszünk valami apróságot, jelképes dolgot az óvónéninek, a dadusnak meg annak az óvónéninek, akit a kisfiam szeret, egyforma értékűt.
En pl. tavaly a kisfiamnak vettem szivacs 3D fenyofat disz matricakkal es o orommel raragasztotta a matricakat. Keszitettunk ilyet a 2 ovoneninek meg a 2 dadusnak. Egy pici cetlire rairutk, hogy: "Kellemes Karacsonyt es Boldog Uj Evet! Sok szeretettel XY" Nagyon orultek neki. Ki is voltak a Karacsonyfak allitva (az egyik a bejarati ajtohoz, az egyik az irodaba masik a hirdeto masik ketto a terembe ahol jatszanak a gyerekek).
Iden is kezzel keszit a kisfiam decoraciot. Vettem neki hama gyongyot eBayrol. Egy csomag feheret meg 4 fajta keket, lilat es egy talcat hozza amin ki tudja rakni. Tobb ezer gyongybol meg a nagybacsiknak es a nagyneniknek, nagyszulokenk is keszit karacsonyra ajandekot. Nagyon elvezi rakosgatni. O kirakja en meg kivasalom es kotunk ra egy szallagot, hogy fel lehessen akasztani a fara vagy barhova. Hopehley mintakat internetrol tudok neki nyomtatni:
Termeszetesen segitseggel csinalja a kisfiam. Es mindketten nagyon elvezzuk. A gyereknek kreativitas, kezugyesseg es mindenki orul egy kis kezzel keszitett ajandeknak. Egyutt toltott ido amire mindig emlekezni fognak. Minden evben olyan jo elovenni az ilyen kis kezzel keszitett ajandekokat (mert persze parat megtartunk magunknak is).
19-es válaszoló, köszönöm a hozzászólásod! Mindenképp kilátásba helyezem, hogy váltunk, ha nem sikerül a fiam számára korrekt mederben tartani a dolgokat! Igazából szerintem nem az ovival van baj. A csoportunkkal:( Itt összejött pár anyuka, akik így akarnak kiteljesedni és a gyerekük pozícióját biztosítani, hogy az óvónéninek hízelkednek minden eszközzel. Az óvónéni meg helyzetbe van hozva. Bár szerintem neki kellene kategorikusan visszautasítani ezeket a kezdeményezéseket. Csak hát nagyon fiatal óvónéniről van szó, biztos jól esik neki az "elismerés", nem látja át, miről is szól ez az egész.
Láttam már videót ovis rendezvényről, és azt tapasztaltam, hogy azok a gyerekek vannak foglalkoztatva, bevonva játékokba és versenyekbe, akik anyukája ezekben az akciókban szervező szerepet vállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!