Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha óvónéninek csoportpénzből...

Ha óvónéninek csoportpénzből vesznek ajándékot, szerintetek gáz adni külön is ajándékot?

Figyelt kérdés
Tehát amit csak az én gyerekem ad át (virág, csoki, ilyesmi). Ez "nyalás"-nak számít? Mert én egyáltalán nem olyan szándékkal adnám, de több anyukától hallottam, hogy ez undorító dolog, és én teljesen le voltam döbbenve.... Kíváncsi lennék a véleményetekre.
2013. szept. 10. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felesleges túlzás. Azért vesztek csoport szinten, mert akkor egyénileg erre nincs szükség. Tényleg nyalásnak érezném, ha a csoport megegyezik valamiben, és utána egyes tagok rálicitálnak, mint ha keveselnék, amit a csoport ad. Ez életkortól független. A csoport azért egyezik meg valamiben, hogy senki ne kerüljön kényelmetlen helyzetbe. Ha egyesével ajándékoznátok, akkor megértem, így viszont feltűnési viszketegségnek tűnhet. Miért akarsz külön ajándékot adni, amikor már van egy közös?
2013. szept. 10. 09:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Hm... a bölcsiből augusztusban elballagtak a gyerekek, de az én kislányom szept. végéig marad, mert még nincs 3 éves. Az Ő csoportjából csak Ő maradt, illetve a kisebbek. Én is gondoltam arra, hogy valami apróságot veszek a gondozónéniknek majd szept. végén-annak ellenére, hogy a 'ballagáson' kaptak közös pénzből közös ajándékot. Én nem érzek problémának apróságot. Nagyon furának érzem az első válaszoló válaszát. De nem vagyunk egyformák :) Egyébként -bár nem mintha érdekelne- senki nem fogja megtudni ha veszek Nekik valami apróságot. Azok a szülők már nincsenek ott.
2013. szept. 10. 10:32
 3/8 Viktoria1978 ***** válasza:
Szia! En adtam az ovonönek, tanitonönek mindig külön viragot agy mas ajandekot. Az engem soha nem erdekelt, hogy a masik szülö mit gondolt. Ez egy szep gesztus, amikor a te gyermeked ad vmit ajandekba, ez jo a gyereknek is, olyan boldog tud lenni:) A masik a csoportpenzböl vett ajandekot 1-2 kivalasztott gyermek szokta atadni, valsz a dominansabb, nagyszajubb szülök gyermekei, azok is döntik el, hogy mit vegyetek a csoportpenzböl. Ez az en tapasztalatom.
2013. szept. 10. 10:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem nyalás.

Kisfiam visszamaradt, újra ismétli a középsőt, más óvónénikkel megy tovább ezentúl. Mivel többen lemaradtak, közösen készítettünk ajándékot az óvónőknek és a dadusnak. De aznap, amikor utoljára ment oviba mi vittünk mindenkinek egy szál virágot. Igaz, ezt nem csak nekik, hanem az ovi összes dolgozójának, konyhás néniknek és a karbantartó srácnak is 1 csokit. A virágokat a kertben szedtük, csak a csoki került pénzbe. Mindenki nagyon örült neki, és a kisfiammal együtt adtuk át.

2013. szept. 10. 11:14
 5/8 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem írni, hogy névnapról van szó.

Nekem anyukám és testvérem is óvónő, és ebben nőttem fel, és engem így neveltek. Nem hiszem hogy nyalás lenne, hogy megköszönöm azt a fáradozást amit a gyermekeinkért tesznek egész évben. Ráadásul nem vagyok annyira sötét, hogy azt higgyem, ettől jobban fog figyelni a fiamra....

Egyszerűen csak jól esik adni, sajnos ezt mások aljas dolognak tartják. Elég szomorú...

2013. szept. 10. 11:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Névnapra soha nem veszünk/vettünk közös ajándékot. Aki akar visz valamit, aki akar nem. Mi mindig vittünk. Holnapután is fogunk.
2013. szept. 10. 11:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges. Én az első válaszolóval értek egyet. Csoportszinten köszöntitek az ovónénit, ami a te nevedben is történik. Ha te külön viszel ajándékot, az olyan, mintha ki akarnál tűnni, tehát egyfajta "nyalás", de ez erős kifejezés. Gondolj bele, ha többen visznek külön ajándékot, akkor azok akik nem visznek baromi kényelmetlenül érezhetik magukat, pedig ők csak betartottak egy "megállapodást" (közös ajándék), amit te nem (csak azért is viszel külön). Persze, hogy illik felköszönteni az ovónénit, ezt nem vonja kétségbe senki, de ez meg is történik csoportszinten. Ha ezt nem érted, akkor felesleges csopotként adni, akkor mindenki adjon külön és nincs vita. Azt írod van ovónéni a családban, nem nyalizni akaréz. Akkor kérdezd meg erről a családtagodat, hogy ő mit gondol. Én is szeretek ajándékozni, de tiszteletben tartom a csoport döntését, mikor arra szavaztunk, hogy közösen, csoportpénzből köszöntjük a gondozókat. Az év vége, illetve speciális helyzetek, az más. Ha mindenáron különcködni szeretnél, akkor a gyermeked rajzoljon, vagy fessen, alkosson valamit. Sokkal személyesebb ajándék, ráadásul egyáltalán nem "zavar be" a közösbe.
2013. szept. 10. 21:58
 8/8 anonim ***** válasza:

4-es és 6-os vagyok

tegnap volt szülői, ahol az szm-es szülő közölte, hogy aki itt van, attól kér 200 Ft-ot fejenként, mert az óvónéninek névnapi ajándékot vesznek. Hát mit ne mondjak, nem tetszett a szitu. Meg sem kérdezte, ki mit szól hozzá (bár lehet, hogy ebben a csoportban ez volt tavaly is a szokás), csak tényként közölte. Sokan ott sem voltak. Szó nélkül beadtam a pénzt, nem akarok ezen problémázni, de az biztos, hogy holnap a kisfiam elviszi a bonbont amit már megvettünk.

2013. szept. 11. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!