Az óvónők mikor szoktak a szülővel beszélni?
Kezdő óvódás a lányom és nem tudom hogy szokás.
Nap mint nap kellene, hogy elmondják mi hogy alakul?
Van olyan "szabály", hogy a gyermek jelenlétében nem mondja el?
Ha rákérdezek csak annyit mondanak, hogy minden rendben van.
Férjem viszi reggel, vele szoktak beszélni, de akkor a lányom beszalad a csoportszobába, tehát nem hallja mit beszélnek. Délután én megyek érte, és rögtön nagy ölelkezésbe kezd, amint meglát, lehet, hogy ezért nem mondanak nekem semmit? Vagy jobban kéne faggatóznom?
Mi is szeptemberben kezdtük az ovit, és nálunk úgy van, hogy fogadó órát lehet kérni az óvónőktől, ahol elmondják a gyerekkel kapcsolatos dolgokat. Reggel és délután a többi gyerek miatt nincs idő beszélgetésre, tényleg csak nagyon röviden, ha valami említésre méltó történt. Én ezt maximálisan megértem és támogatom, mert nekem szimpatikusabb, hogy nem az ajtóban "trécsel" a szülőkkel, hanem a gyerekekre figyel az óvónéni. Ha olyan esemény van (nekünk még nem volt), akkor természetesen megoldják, hogy a szülővel meg tudják beszélni, és fordítva is így működik, hogyha a szülőnek van halaszthatatlan megbeszélnivalója az óvónőkkel.
Szerintem október elejére érdemes kérned egy fogadó órát tőlük, hogy érdeklődhess a gyermeked óvodai beszokásáról, ottani életéről. Ha van szülői értekezlet, akkor ott is rákérdezhetsz, bár a szülőik el szoktak húzódni, és akkor már ők is sietnének haza a családjukhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!