Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvónők mikor szoktak a...

Az óvónők mikor szoktak a szülővel beszélni?

Figyelt kérdés

Kezdő óvódás a lányom és nem tudom hogy szokás.

Nap mint nap kellene, hogy elmondják mi hogy alakul?

Van olyan "szabály", hogy a gyermek jelenlétében nem mondja el?

Ha rákérdezek csak annyit mondanak, hogy minden rendben van.

Férjem viszi reggel, vele szoktak beszélni, de akkor a lányom beszalad a csoportszobába, tehát nem hallja mit beszélnek. Délután én megyek érte, és rögtön nagy ölelkezésbe kezd, amint meglát, lehet, hogy ezért nem mondanak nekem semmit? Vagy jobban kéne faggatóznom?

2013. szept. 27. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Kisbeszámolót tartsanak minden délután? Nekem is csak annyit mondanak, hogy nem volt semmi gond, és kész. Vagy ha sírt valamiért elmondják, akár a gyerek előtt is. azért nem mondanak semmit, mert nem történt semmi említésre méltó. Örülj neki.
2013. szept. 27. 20:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Mi is szeptemberben kezdtük az ovit, és nálunk úgy van, hogy fogadó órát lehet kérni az óvónőktől, ahol elmondják a gyerekkel kapcsolatos dolgokat. Reggel és délután a többi gyerek miatt nincs idő beszélgetésre, tényleg csak nagyon röviden, ha valami említésre méltó történt. Én ezt maximálisan megértem és támogatom, mert nekem szimpatikusabb, hogy nem az ajtóban "trécsel" a szülőkkel, hanem a gyerekekre figyel az óvónéni. Ha olyan esemény van (nekünk még nem volt), akkor természetesen megoldják, hogy a szülővel meg tudják beszélni, és fordítva is így működik, hogyha a szülőnek van halaszthatatlan megbeszélnivalója az óvónőkkel.

Szerintem október elejére érdemes kérned egy fogadó órát tőlük, hogy érdeklődhess a gyermeked óvodai beszokásáról, ottani életéről. Ha van szülői értekezlet, akkor ott is rákérdezhetsz, bár a szülőik el szoktak húzódni, és akkor már ők is sietnének haza a családjukhoz.

2013. szept. 27. 20:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Sok gyerek mellett nem érnek rá az óvónők minden szülővel hosszasan beszélni. Ezért csak max. tényleg annyit, hogy rendben volt minden. Ha bővebb közlendőjük van, akkor fogadóórát beszélnek meg veled, de persze te is kérheted, ha szeretnéd bővebben hallani, mi is történik a kislányoddal.
2013. szept. 27. 20:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Ok, világos. Csak nem tudtam ez hogy működik és nem akarok tolakodó sem lenni, meg azt a látszatot sem akarom kelteni, hogy abszolút nem érdekel.
2013. szept. 27. 21:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha gond volt aznap,akkor a gyerek előtt is elmondják, és kérdezned se kell,ők mennének oda hozzád. Nálunk legalábbis igy van. Nem kell folyton kérdezgetni az óvónőket,ha baj van majd ők odamennek hozzád és elmondják!
2013. szept. 28. 08:39
 6/7 zabmester ***** válasza:
Én meg szoktam kérdezni, hogy minden rendben volt-e, akkor is, ha délután nem mondják maguktól, aztán ilyenkor vagy azt mondják, hogy igen, vagy azt, hogy nem, mert mit tudom én, evésnél malackodott a fiam, vagy "ma nem volt túl jó napja, elég sokszor kellett rászólni", vagy "hát, az alvást még gyakorolni kéne, mert nem nagyon akart csendben maradni", ilyesmik. Ezeket nem szokták azonnal mondani, mert annyira nem nagy dolgok, inkább igyekszenek ők ott helyben kezelni a problémát, de ha megkérdezem, akkor persze elmesélik. Ha valami nagyobb horderejű dolog történt, akkor úgyis szólnak. De tény, hogy arra nincs idő, hogy minden szülővel részletesen megvitassák, hogy mi történt aznap, főleg akkor, amikor mindenkiért közel azonos időben jönnek, és minden szülő akar valamit kérdezni, hogy mi volt a gyerekkel, mikor lesz ez vagy az a program, mit kell hozni, satöbbi.
2013. szept. 28. 15:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is fogadó órát lehet kérni,és akkor viszont sok időt szánnak egy-egy szülőre(ez alvás időben van,dadus van gyerekekkel).Egyébként mindkét óvó nénivel jóban vagyunk,reggel férjemmel délután velem találkoznak,ha említésre való esemény van közlik,vagy maguktól vagy én kérdezek rá,akár gyerek előtt is.4,5 éves kislány anyukája
2013. okt. 2. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!