Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kötelezhető-e a gyermek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hópihe0330 kérdése:

Kötelezhető-e a gyermek a kapcsolattartáson kívüli telefon beszélgetésekre, ha a gyerek nem akar beszélni azzal a szülővel akitől külön él?

Figyelt kérdés
2012. okt. 9. 21:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
54%

A kapcsolattartást NEM telefonon szokás megoldani.

De kötelezni nem lehet rá a gyereket. Viszont nem árt tudni, hogy a szülö a nagykorúságot betöltött gyerek után nem köteles többé gyerektartást (pontosabban rokontartást) fizetni érdemtelenség miatt, ha a gyerek nem tartja vele rendszeresen a kapcsolatot.

2012. okt. 9. 21:28
 2/18 anonim ***** válasza:
74%
De ha találkozni tud vele akkor egy telefon miért olyan nagy ügy?
2012. okt. 9. 21:30
 3/18 anonim ***** válasza:
78%
...kapcsolattartáson KÍVÜLI telefon beszélgetésekre...
2012. okt. 9. 21:30
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

természetesen semmire nem kötelezhető a gyermek! A gyermek semmire. Az már más kérdés, hogy a gyermekkel élő szülő miért nem tesz azért, hogy a gyerek "akarjon"beszélni a külön élő szülővel...

Nyugi rendőr nem fog kivonulni amiért a gyerek nem beszél a másik szülővel telefonon!

"A folyamatos kapcsolattartás magában foglalja a gyermekkel a gyermek szokásos tartózkodási helyén való személyes találkozást (meglátogatást), a gyermeknek a szokásos tartózkodási helyétről rendszeresen, meghatározott időtartamra – a visszaadás kötelezettségével történő – elvitelét, a gyermekkel személyes érintkezés nélkül történő rendszeres kapcsolattartást, így különösen a levelezést, a TELEFONKAPCSOLATOT, az ajándékozást, a csomagküldést..."

Tehát ha a különélő szülő kéri, és szeretné akkor igenis "jár neki" a telefonbeszélgetés.

Persze más dolog az, hogy vajon milyen beszélgetés lenne az amit a másik fél nem akar...

hány éves a gyermek? láthatás szokott lenni?

2012. okt. 9. 21:36
 5/18 anonim ***** válasza:
87%
Miért nem akar beszélni a gyermek? A vele élő szülő miért nem magyarázza meg neki, hogy az apjával tartsa normálisan a kapcsolatot. Ne csak a gyerektartást várja el tőle!
2012. okt. 9. 21:44
 6/18 anonim ***** válasza:
37%
Előző, arra nem gondoltál, hogy esetleg a gyerek haragszik az apjára, mert az elhagyta a családot? A gyerektartás KÖTELEZŐ, nem kapcsolat függvénye.
2012. okt. 9. 21:48
 7/18 anonim ***** válasza:
51%
És te nem gondoltál arra,hogy nem elhagyta a családot egy másik nőért,hanem anyuci rúgta ki apucit?!
2012. okt. 9. 23:09
 8/18 anonim ***** válasza:
44%
Ha a gyerek nem akar beszélni az apjával, akkor csak van valami oka és gondolom nem az, hogy anyuci olyan kegyetlen volt.
2012. okt. 9. 23:46
 9/18 anonim ***** válasza:
A kislányunk imád velem lenni. Sokszor mikor láthatom, szó szerint zavarja el az anyját. Eleinte szeretet velem beszélni, akkor az anyjával nem. Most már velem sem és az anyjával sem. Szerintem oltva lett.
2012. okt. 9. 23:59
 10/18 A kérdező kommentje:
A fiam 9 éves és én az apukája vagyok. Anyuka több mint egy éve kitette azzal az indokkal, hogy nem kívánja tovább nevelni, ezt mind a gyerek szeme füle hallatára. Nos egy évig nem hívta a fiamat a z utolsó tárgyaláson fel is emlegettem a feleségemnek, hogy egy kezemen meg tudom számolni az elmúlt egy év telefonbeszélgetéseinek a számát. Az óta napi rendszerességgel hívja ami terhes a fiamnak. Próbálom folyamatosan meggyőzni arról, hogy fontos tartania az anyukával a láthatási időn kívüli kapcsolattartás is, de kérdés mit tegyek, ha az anyja folyamatosan bünteti amiért engem és nem őt választ. Több szakértői vizsgálat is azt mondta ki Én vagyok alkalmasabb, továbbá Én voltam vele otthon gyesen.
2012. okt. 10. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!