Hany eves koraig kell megtanulnia a gyereknek teljesen erthetoen beszelni, minden betut kimondani?
Decemberben lesz 5 eves a lanyom es meg mindig nem mondja ki a V es az F (helyette SZ-t mond)betuket. Ha nagyon eroltetem, akkor kimondja, de magatol nem hasznalja.
Mikor kell logopeduhoz menni?
Köszönöm.
Mi nem Magyarországon élünk, ezért van a BETŰ (nem HANG), de sajnos a probléma adott.
Jövőre még nem megy iskolába, majd csak azután, mivel még nem lesz 6 éves szeptemberben, ezért azt hittem még ráérünk, de ezek szerint nem.
Akkor lassan felkeresünk egy szakembert.
Azt gondolom, ha eleve más országban éltek, ÉS a gyermek 2 nyelven próbál helyesen megtanulni, az nem olyan egyszerű.
Ezt tapasztalatból mondom, mert én is 5 éves koromig külföldön éltem, miközben édesanyám magyarul tanított.
Időközben letettem a német felsőfokú nyelvvizsgát, és természetesen beszélek magyarul is :)
Szerintem ne aggodj ezen annyira, mondom, régen nekem is voltal ilyen problémáim, de már kinőttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!